een leeuw op een fiets (pin it – make it #5)

Een jaar of vier geleden kocht ik bij Bouclé d’Or een jurk van Bobo Choses voor Dochter 2. Die jurk werd gedragen tot het als tuniek moest dienen wegens onzedig kort. En toen die tuniek te smal werd, belandde de jurk bij mijn stoffen. Ik kon geen afscheid nemen, want die print: fantastisch. Een leeuw op een fiets in een dennenbos, met een bolhoed op zijn kop… Zoiets absurd vind ik heerlijk.

iPad cover (collage1)


Vandaag vond ik een doel voor een stukje van de jurk: er was nood aan een nieuwe hoes voor de mini iPad. De oude had het begeven, de elastiekjes waren stuk. Op mijn Pinterestbord stond niet onmiddellijk iets wat bruikbaar was, maar toen schoot SoFilles te hulp! En zelfs zonder dat ze het besefte.

iPad cover


Haar “restje tussendoor” pinde ik blijkbaar 36 weken geleden, maar werd hier nog nooit uitgeprobeerd. Tot Sofie zelf 2 dagen geleden op de proppen kwam met dit idee. En ik verving de Kindle in mijn hoofd door de iPad.

iPad cover (collage)


Ik ben niet helemaal tevreden. Als voering gebruikte ik fleece en streek daarom geen Vlieseline op de buitenstof. Slecht idee, ik vind de hoes nu te slap. En ik weet niet of die kamsnaps wel een goede optie zijn voor brute kinderhanden. Het dichtduwen ervan is ook niet zonder risico met een scherm van een iPad eronder, vrees ik. En hij is ook ietsje te krap naar mijn zin. Er komt dus nog een remake, zeker weten!

14 gedachten aan “een leeuw op een fiets (pin it – make it #5)”

 1. Heel leuk stofje! Tof dat het een nieuwe bestemming krijgt…
  Ik maakte ook een hoes voor mijn ipad mini, eentje met een rits, gebaseerd op het patroon in Stof-voor-durf-het-zelvers.
  mamacreatief.com/blog/2013/7/22/nog-een-hoes.html

 2. Mooi!
  Maar idd oppassen met die kamsnaps… Zo heb ik ooit een barst in het scherm van mijn gsm geduwd door die sluiting… En ik gebruikte nu niet superveel kracht…

 3. Bedankt voor de stoef!;-) Ik vind het toch een leuk exemplaar. Ik gebruikte de dikste gewatteerde vlieseline wat meer volume en stevigheid gaf. En inderdaad kamsnaps als sluiting zijn niet altijd even slim maar ik probeer en raad aan altijd het scherm naar dan onderkant te draaien. Ik ben nu al benieuwd naar je remake 😉
  Sofie (SoFilles)

 4. Leuk idee, maar ik snap je bezorgdheid met de kamsnaps. Ik maakte de tablethoes uit 'Zo geknipt 2'. Even rekenwerk om het juiste patroon te tekenen, maar daarna zeer gemakkelijk in elkaar te zetten. Dochterlief is er blij mee.

  1. Die passeerde hier de revue toen ik plannen maakte. Alleen wilde ik mijn Pinterest-bord eens benutten, anders had ik die ook wel geprobeerd 🙂

 5. Google does not want to translate your blog for me. So I'm going solely off of photos here, but this looks like a pretty awesome iPad cover. I love the piping, too. And such fun fabric.

 6. Mooi gedaan! En een leuk idee om het stofje zo te hergebruiken (al kan ik me voorstellen dat het knippen pijn deed). Ik ben er zeker van dat dit hoesje snel een nieuwe bestemming zal hebben, als je een ander, steviger exemplaar maakt. 😉

 7. zalig stofje en toch fijn om een nieuwe bestemming te kunnen geven aan zoiets moois.

Reacties zijn gesloten.