voor madeline

Het is voor jullie vast geen nieuwtje meer. Bijna 2 weken geleden legde een brand de winkel van Madeline de Stoffenmadam in as. Ik schrok me rot. En ik niet alleen, for sure. Het werk van een kleine zelfstandige in rook zien opgaan, letterlijk zelfs, je wenst het niemand toe.

veiling8


Ik zag wat foto’s van de verwoeste winkel, maar toen ik er zelf voet binnen zette deze week, in die donkere, stinkende chaos… Het is 100 keer erger dan wat ik me voorstelde. Hon-derd keer.

veiling7


Gelukkig stonden er als bij toverslag tientallen mensen klaar om de handen uit de mouwen te steken in wat heel binnenkort de nieuwe winkel van Madeline zal worden. Dankzij hen en de veerkracht van Nancy en An wordt dit zonder twijfel de mooiste winkel van ’t land. Ik garandeer het jullie!
Maar toch is elk klein beetje hulp welkom. Zo zullen een aantal blogsters (waaronder ikzelf) een workshop ten voordele van de nieuwe winkel geven, daar horen jullie nog wel over. Zoë en Lore naaiden en veilen kledingstukken waarvan de opbrengst naar Madeline gaat en An organiseert zelf een unieke stoffenverkoop.

veiling6


Ik besloot om 3 Jannekes te veilen. Geen nieuwe Jannekes, laat dat duidelijk zijn. Mijn metekindje droeg ze alledrie, maar ze zien er nog uit als nieuw:

veiling4
veiling


Een Petit Pan exemplaar in maat 80 en met blinde rits op de rug, mijn allereerste Janneke trouwens, waarover je hier kan lezen.

veiling5
veiling1


Een zomerse ananasversie in dezelfde maat 80 en met knoopjes op de rug waarover ik hier blogde.

veiling3
veiling2


En een exemplaar met mandarijntjes en papegaaien in maat 12-18 maanden dat sluit met kamsnaps. Meer info lees je hier.

veiling6


Wil je één van deze jurkjes in de kast van jouw kleintje, dan kan je tot en met nu zondag (7 februari) 12u. ’s middags een bod doen op mijn FB-pagina. Met mijn excuses aan wie geen FB-profiel heeft…
En voor alle duidelijkheid: de opbrengst gaat volledig naar Madeline de Stoffenmadam.

3 gedachten aan “voor madeline”

Reacties zijn gesloten.