berlin beat – het prototype

Toen ik maanden geleden nadacht over dat boek van mij, wist ik één ding zeker: er moest een jasje in. Iets eenvoudig, want aan moeilijk doe ik niet mee, en iets waarvan ik zeker wist dat tieners (en ikzelf) het cool zouden vinden. De bevalling van de Berlin Beat verliep niet helemaal zonder slag of stoot, en wat jullie hier zien, is het prototype.

berlin beat (collage)


Ik maakte het jasje bomber style, in een stof die misschien niet iedereen zou uitkiezen. Ik weet niet wat het precies is, nogal grof geweven en aan de stuggere kant, het doet me aan een middeleeuws wandtapijt denken. Ik viel voor de print en de kleuren en ook Dochter 1 was meteen grote fan. Ze droeg het de hele herfst lang.

berlin beat (close)

berlin beat 2


In deze versie zitten zakken in de zijnaad, maar in het definitief patroon zitten ritszakken (die je natuurlijk kan weglaten, wat ik hier deed).

berlin beat (close-up)


Ik gebruikte boordstof aan de zoom en wilde die persé tot tegen de rits laten komen. De afwerking daarvan was niet ideaal, er kwam nogal veel handwerk aan te pas. In de definitieve Berlin Beat liet ik de boordstof daar achterwege, wat makkelijker én properder is.

berlin beat (collage2)

berlin beat 1

Het jasje is ongevoerd, wat het geen moeilijk project maakt. Ondertussen maakte ik er voor elke Dochter twee, en de volgende gaat er eentje voor mij worden!

berlin beat

(stof bij Stoffenspektakel – patroon Berlin Beat uit Urban Style)

29 gedachten aan “berlin beat – het prototype”

  1. Heel mooi! Mag ik vragen welke maten je hanteert voor de grootste maat in het boek (M dacht ik?)? Zo'n jasje zie ik ook wel zitten voor mezelf.

  2. Oh, die stof heeft wel iets hebben, hé! Nu curieus naar jouw versie. Misschien maak ik deze ook eens voor mezelf.

  3. Daarvoor ga ik dat boeken gaan kopen! na! overtuigd 😉 (madammenmaten staat er toch ook in, hè?)

  4. Zo'n stof vind je bij mijn moeder op zolder nog massaal! Kheb nooit geweten of ik ze nu net mooi of net lelijk vond, maar zie, hier staat een mooi jasje. Tijd om die zolder nog eens te bezoeken!

  5. Mij doet het denken aan de kussens die vroeger bij mijn grootouders in de zetel lagen, maar de kleuren van deze zijn pakken mooier. Heel intens. Knap jasje. Zo eentje wil ik zelf ook wel

  6. Die broodroof-met-rits, daar heb ik ook al vaak mee gesukkeld. Ik kijk dus uit naar het ontvangen van je boek, zodat ik jouw techniek kan toepassen op mijn nieuwste bomberjack-idee! (Jaja, ideeën worden hier geklasseerd per thema. Van elke categorie ontstaat er wekelijks minstens 1 :p )

  7. Heeeeeeel mooi!! Ik vind het stofje echt prachtig trouwens, helemaal mijn smaak!! En je boek is sinds kort ook in mijn bezit, jeuj! Nog effe wat andere projectjes afwerken, maar hopelijk daarna eentje van jou!

  8. Ik heb mezelf je boek cadeau gedaan afgelopen week en dit is zeker één van de vele dingen die ik eruit zal maken! Heel tof!

Reacties zijn gesloten.