vieruurtje (pin it – make it #3)

Zo stilaan komt er dan toch een einde aan de berg nieuwjaarskoeken die hier bij elkaar gezongen werden. De repen Twix, Mars en Snickers confisqueerde ik stiekem voor bij de koffie, de zakjes zouten chips voor bij de wijn, en alle andere rommel werd door de kinderen verorberd. In een gecontroleerd tempo, dat wel, maar rommel blijft het sowieso. 
Tijd dus voor een gezonde interventie! Tijd voor Pinterest!

havermoutmuffins


Ik volg een heel aantal foodblogs, die ik zelden altijd volledig lees, maar waar af en toe toch wel eens iets van blijft hangen (lees: wordt gepind). De gezonde havermoutmuffins die ik vandaag bakte zijn daar een voorbeeld van.

havermoutmuffins (collage1)


Het recept dat ik las op Pauline’s Keuken heeft ingrediënten die ik allemaal in huis heb, wat hier vaak een eerste vereiste is. Niks zo ellendig als nog voor één dingetje naar de winkel te moeten rennen. De frambozen verving ik door bosbessen, maar je maakt deze muffins even goed met appel, peer of rozijnen.

havermoutmuffins (collage)


Ik kan je vertellen: ze zijn lekker, die muffins. En gezond, dat ook! Dat je er daardoor misschien meer van eet dan gewoonlijk, dat merkte Sofie ook al op deze week 🙂 
Vanaf vandaag wordt de naschoolse Leo-koek dus vervangen door homemade lekkers. Dat lukt me niet elke dag waarschijnlijk, maar we doen ons best, nietwaar?

12 gedachten over “vieruurtje (pin it – make it #3)”

  1. Ik maakte ze ook al, en inderdaad heel lekker!
    Lukt hier ook niet alle dagen, iets gezonds aanbieden. Dus nu staat er een gewone cake in de oven, kwestie van een beetje af te wisselen 😉

  2. Mmm lekker. En weer zoveel gelijkenissen. Hier bijna door de voorraad bij elkaar gezongen om Sint-Maarten (11 november !!!).
    En dacht ik deze middag nu niet net, misschien vandaag eens tijd maken voor het gezond tussendoortje gepind door Elisanna deze week. De volgende keer dan maar deze tip?? Of toch maar andersom ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *