slaap lekker, arlo

PR-bureau Superkonnektor en Disney verwende ons gezin met tickets voor de laatste Pixar-film The Good Dinosaur. Een film waarvoor Dochter 1 eerst roloogde maar toch zwichtte omdat twee petekinderen mee mochten delen in de prijzen. 
De kleinste van die twee, Lady Lucille, werd bovendien voorzien van een extra kadootje: Arlo himself! Arlo is de schattige, lieve dino die in de film vriendjes wordt met mensenkind Spot en zo meer zelfvertrouwen krijgt. Geschiedkundig natuurlijk niet erg correct, maar ach, het levert een ontroerend verhaal en een heerlijke film op. So what? (Hier vind je de trailer.)

dino slaapgerief (the good dinosaur)


En meteen was dit ook een uitgelezen kans om eens aan het naaien te kunnen gaan met dino-stof! In mijn hoofd zag ik een nachtkleedje voor Lady Lucille in lieflijke dino-tricot. In praktijk vond ik nérgens een stof die me aanstond. Het hele net schuimde ik af, elke keer kwam ik uit bij onderstaande Lillestof-tricot. Kleurrijk en ideaal voor meisjesgerief.

dino slaapgerief (lillestof)


Jullie raden het al: nergens meer verkrijgbaar. Of toch niet waar ik zocht (in België). Wat ik wél tegenkwam, was een T-shirtje in deze tricot, lang geleden gemaakt door Sylvia voor haar zoontje. Of ze niet nog een lapje over had? Jazeker, en ’s anderendaags zat het al mijn brievenbus! Dankjewel, lieve Sylvia!

dino slaapgerief (collage2)

dino slaapgerief (neckline)

Net genoeg voor een voorpand, de rest vulde ik aan met petrolkleurige tricot van Den Depot. Ik gebruikte het patroon Billie van Zonen 09 – de raglanversie – schuinde voor- en rugpand wat uit en verlengde tot zover het lapje dino-stof nog toeliet.

dino slaapgerief

dino slaapgerief (collage1)

Van de restjes maakte ik mouw- en halsboordjes en ook de onderkant werkte ik af met een boord in dezelfde stof.

dino slaapgerief (collage)

dino slaapgerief (detail1)

Arlo gaat vast lekker slapen in de armen van Lucille…

dino slaapgerief (detail3)

19 gedachten aan “slaap lekker, arlo”

  1. In Zammel zal het stilletjes zijn 's nachts: een schoon slaapkleed en superknuffel! Nachtrust gegarandeerd!

  2. Oh zo tof! Van mij mag jij voor Disney gaan werken: gedaan met de lelijke kleuren en prints waarvan de meeste moeders enkel onderbroeken en pyjama's toestaan, armen open voor dit prachtig materiaal!

  3. Heel mooi gedaan! Ik ben met mijn dochter ook gaan kijken, zo'n trieste film seg.. Gelukkig moest bij ons enkel de mama wat traantjes wegvegen 🙂

  4. Leuk!
    Toen ik je oproep op Instagram zag, ging ik je een stukje Dino Dudes van Michael Miller aanbieden (zie mijn laatste blogpost over cirkelsjaal en beanie), maar je had al snel hulp gevonden, zag ik. 😉

Reacties zijn gesloten.