drip drup drop (pin it – make it #1)

Lies lanceerde een idee waar ik zelf ook al heel lang werk van wilde maken, al sinds Sofie dat bijna 4 jaar geleden ook eens deed. Dat idee gaat over Pinterest, het prikbord waar ik af en toe wel iets op prik.  Om te onthouden. En daar stopt het dan veel te vaak. Dus probeer ik nu mee om elke week ook effectief iets uit te voeren van al die verzamelde ideeën daar.

druppelkussens (detail)


Ik begin met iets wat ik al heel lang wilde maken maar waar ik nooit een reden voor vond. De pin waarvan sprake vind je hier. Mijn uitvoering hieronder.

druppelkussens (collage1)


Druppelkussens van de schattigste soort. Het maakt eigenlijk niet uit wat het is, van het moment je het oogjes en een kusmondje geeft gaat de schattigheidsmeter sowieso de hoogte in.

druppelkussens

Ik maakte er twee voor de verjaardag van Nieke, in kleuren waarvan ik denk hoop dat ze ze mooi zal vinden. Toen ik de Zoon vroeg om te polsen naar de kleuren van Nieke’s kamer kwam hij 3 dagen op rij thuis met het antwoord: Ik weet het niet meer, het is zò’n moeilijke kleur.
Tja.

druppelkussens (collage)

Een makkelijk projectje en ik vind ze zelf zò leuk geworden dat ik er maar moeilijk afstand van kan doen… De Dochters bestelden meteen ook enkele exemplaren.

Het grootste kussen is 40 cm hoog, het kleinste 30 cm. De oogjes en mondjes borduurde ik met zwart borduurgaren.

*edit* De kleur die de Zoon zo moeilijk vond bleek lila te zijn…


(stoffen bij Pauli)


34 gedachten aan “drip drup drop (pin it – make it #1)”

 1. Zo van die druppels, dat staat ook al mega lang op mijn lijstje van pinterest! Ik moet er ook maar eens werk van gaan maken. Deze zijn alvast een schoon voorbeeld, moet ik ook maar eens pinnen 😉

 2. Ze zal er zeker blij mee zijn. Ze zijn superschattig!
  Een hele tijd geleden heb ik ook geprobeerd om elke week een pin te posten, maar dat is toen al snel stilgevallen. Maar deze keer ga ik er weer helemaal voor!

 3. Ach wat een leuke kussens! Ook leuk als deurstopper btw. Tja dat pinnen en het er dan bij laten dat herken ik wel. Enkele borden specifiek voor een bepaald project nagelaten. Goed plan om er eens wat mee te doen! Wellicht volg ik je daarin wel! Txs!

 4. Hele schattige druppeltjes…mss moet ik ze ook maar eens pinnen (en zo mijn pinterest NOG voller te zetten)

 5. Zo schattig! Zo ontzettend mega schattig! Ik pinde ook zulke druppels, kocht stof, knipte zelfs al een soortement van patroon, maar van naaien is het in al die tijd nog niet gekomen. Als ik ooit *kuch* eens zin heb in een niet-nadenk-project en ook *kuch* niet overloop van ideeën, dan hé, dan maak ik ze!
  – lachje voor de Zoon. Ik hoor het hem zo zeggen 🙂 –

 6. Schattigheid in het kwadraat!
  En ja, ik weet nog dat ik dat ooit begonnen ben, dat 1 pin per week, en ergens de draad kwijt ben geraakt. Misschien is nu het goede moment om die draad weer op te pikken….

 7. Een goed voornemen! Je eerste uitvoering mag er wezen. Er zal er zeker eentje heel tevreden zijn. Dat doet me eraan denken dat mijn zoontje ook nog altijd zit te wachten op zijn wolkenkussen. Zoveel projecten in mijn hoofd!

 8. Ook bij mij een pin die nog nooit tot uitvoering geraakte. En ik ben vol bewondering van je borduurwerk, dat lukt mij nooit zo mooi!

 9. De kindjes hun bed worden er instant vrolijker van…. leuk jouw druppelkussentjes met deze zachte kleuren.
  Onlangs maakte mijn dochterlief eentje voor haar zelf (met een beetje hulp van de mama), het is een leuk projectje voor kinderen die willen leren stikken…

 10. Prachtig zijn ze geworden! Heb ze ook al lang geleden gepind dus misschien moet ik me er ook aanzetten. Mijn eerste gerealiseerde pin werden houten popjes 🙂

Reacties zijn gesloten.