kristy pencil skirt

Ik was al een tijdje op zoek naar een goed patroon voor een pencil skirt in tricot. Het net staat er redelijk vol van, van gratis exemplaren met simpele tutorials (zoals deze en deze), tot de iets meer uitgebreide versies zoals deze en deze. Om de één of andere reden kon ik maar niet beslissen welke te gebruiken voor een stof die hier al sinds de zomer lag.

kristy pencil skirt (close)


Deze tricot met piqué structuur komt van Madeline de Stoffenmadam en valt geweldig soepel maar heeft toch een stevige stretch. De roestige kleur in de print trok meteen mijn aandacht, ook al wordt die gecombineerd met donkerblauw. En donkerblauw… I do nòt like
Toch nam ik ze mee, het donkerblauw is echt wel heel donkerblauw, het kan bijna doorgaan voor zwart. Maar ze bleef liggen.

kristy pencil skirt (collage)


Tot ik een maand geleden, eerder toevallig, La Maison Victor doorbladerde in de boekhandel. Met een jurk in deze tricot én een patroon voor een pencil skirt! Dat kon geen toeval zijn.

kristy pencil skirt


De rok zat in een mum van tijd in mekaar. Hij is supercomfortabel en ik combineer hem met zwart, jawel. Donkerblauw en zwart een no-go? Ferragamo lapte die regel al eens aan zijn laars en echte fashionista’s durven dat ook, dus waarom ik niet?

kristy pencil skirt (collage1)

35 gedachten aan “kristy pencil skirt”

 1. Je ziet het verschil niet tussen het donkerblauw en het zwart. Een prachtig silhouette als je het mij vraagt. Ik vind de stof mooi van de rok maar een no go voor mij want ik sta niet met die roestige kleur.

 2. Dat blauw, dat is gewoon zwart! 😉 heel mooi.
  Ik heb het een beetje opgegeven om te naaien voor mezelf. De maten vallen niet zo goed … Euh, te groot! :/ 😉

 3. Ik ben sowieso al fan van dat stofje! Madame Stof maakte er een mooie Lora in, in de LMV stond 'm dan iets later ook… en nu hier! Even geweldig! En mooie combi met die blouse! Ik ben fan!

 4. Jarenlang heb ik een donkerblauw uniform moeten dragen, maar ik ben er nog altijd grote fan van. Dus ik zeg volmondig 'ja' tegen die geweldige pencil skirt van jou! En wat een lijntje heb jij, seg!

  1. Ik verlengde het patroon omdat ik nogal groot ben. Vandaag dacht ik nog om hem toch een 3-tal centimeter weer in te korten. Misschien doe ik dat dus nog wel eens.

 5. Haha, ik heb den indruk dat hoe harder jij roept dat je donkerblauw niet leuk vindt, hoe meer ik dat hier op je blog tegenkom 😉 Wreed schoon is 'em wel en uw blouse ook.

 6. Ik vind het een topstuk, heb de stof hier ook liggen en weet ook nog niet wat ermee aan te vangen, ik vind hem gewoon te mooi 🙂 van dat blauw, ik had dat niet eens door dus gij komt er zeker mee weg 😉

 7. Mooi! Het verschil tussen het blauw en zwart is op de foto haast niet te zien, pas toen ik het las viel het me op 🙂 En kokerrokken van tricot zijn zo heerlijk, ik woon er haast in…

 8. Zo mooi! Ik wist dat je ooit voor blauw ging vallen, die blouse, daar werken we nog aan 😉 Neen, echt mooie combinatie en dat zwart valt echt niet op met het blauw!
  Knappe stof, knappe rok, knappe madam!

 9. Herkende het stofje gelijk uit de LMV, ook al op stoffenspektakel zien liggen. Geen kleur voor mij….. Maar blauw en zwart? Op de foto zie ik geen verschil! Wist niet dat het een no go was 😉

 10. Ik heb een topje in exact dat bruin met donkerblauw, en 'de winkel' stikte daar zelf een zwart kraagje aan. Nah. Love die rok. Sinds een kordate vriendin me dit najaar overtuigde er eens eentje te passen ben ik helemaal verkocht, en in gezelschap van een wederhelft die ook fan blijkt. Ik pin het patroon!

 11. Haha! Als je nu niet had gezegd dat het donkerblauw was, zou ik er van uitgegaan zijn dat het zwart was :-)! Heel geslaagd, super mooi!

Reacties zijn gesloten.