chat chocolat en twinning, sort of…

Ten eerste: Chat Chocolat. Wat een coole naam is dat voor een stoffenmerk zeg? Ik was direct gewonnen. Klinkt zoveel hipper dan Art Gallery of Michael Miller.
Ten tweede: ik vind twinning niet tof. Niet. (I know, ik ben een rare.) Maar de stof waarvan sprake is zò schoon dat ik dat kleine overschotje echt niet wilde weggooien.
Ten derde: hou jullie klaar voor de lancering van deze wel érg mooie stoffen, vanavond om 20:30 bij Mon Depot. Jullie zijn gewaarschuwd.

chatchocolat (all)


Ik leerde Véronique van Chat Chocolat een half jaar geleden kennen via Katelijne van Mon Depot toen we samen richting Lille reden om Tissu Premier te bezoeken. Tissu Premier, een stoffenbeurs voor groothandelaars waar we na uren ronddolen met koppijn buiten wandelden. En met contactgegevens van stoffenfabricanten, dat ook. Het was me toen al duidelijk dat Veronique’s plan om een eigen stoffenlijn te ontwerpen een schot in de roos zou zijn. Haar eerste ideeën stonden me heel erg aan, en ze heeft bovendien oog voor kleur en trends.
En kijk, we zijn 6 maanden verder en ondertussen is Chat Chocolat geboren! Via de FB-pagina en Instagram zagen jullie vast al heel wat previews, en ik testte een okerkleurig breisel van de zachtste soort: Naughty Ants.

chatchocolat naughty ants


Het plan was een trui voor de Zoon. Toen een trui voor mezelf. Toen een sweaterjurk voor mezelf. Toen een sweaterjurk voor Dochter 2. Om maar te zeggen dat ik geen knopen doorgehakt kreeg. 
Het werd een jurk, uiteindelijk. Voor Dochter 2, die zo mooi staat met geel in al zijn varianten.

chatchocolat dress
chatchocolat dress (collage)

Ik tekende het patroon zelf, op basis van mijn Stockholm Style sweater uit Urban Style en een te klein jurkje uit H&M.

chatchocolat dress (collage1)


De jurk is heel wijd, daarom is Dochter 2 er ook zo’n fan van: het is ongelooflijk comfortabel. Ze bestelde halflange mouwen, waarmee ik aan de boorden wat freestylede met plooitjes.

chatchocolat dress (close-up)

chatchocolat dress (back)

chatchocolat (twinning2)

Het lapje dat overbleef toverde ik om in een spencer voor de Zoon. Ja, een spencer heet dat tegenwoordig. Dedardeur blijkt hopeloos ouderwets.

chatchocolat spencer (collage)

chatchocolat spencer

Het patroon hiervoor is dat van Billie van Zonen 09. Zonder mouwen natuurlijk, maar wel opnieuw met V-hals, wat al iets beter lukte dan vorige keer. De stof rekt in de breedte, maar eigenlijk niet voldoende om te gebruiken voor strakke boorden. De zoomboord is daarom niet helemaal zoals ik het graag heb.

chatchocolat spencer (back)

chatchocolat (twinning collage)


Niets dan lof over deze stof: ze is zacht, verwerkt makkelijk en heeft eigentijds prints die ook niet kinderlijk zijn. Ik durf wedden dat jullie ook fan worden!

chatchocolat (twinning1)

Meer moois in de Chat Chocolat stoffen vind je ook bij Sylvia, Esther en Griet.

34 gedachten aan “chat chocolat en twinning, sort of…”

 1. Oh zo mooi!Ik tel af tot deze avond!Net jouw patroontje van de Awesome Oslo overgetekend voor de zoon en berekend hoeveel stof ik nodig heb.Heb ook al andere leuke stofjes van dit merk gespot.

 2. Wauw! Ik geloof dat ik ook fan ben!
  Twinning, ik ben er ook niet voor, maar nu de communie in aantocht is, twijfel ik toch om de jongens in een zelfde stofje te wikkelen. Zo voor 1 keer zo.

 3. Wat een geweldig gave stof! Jurkje zit haar idd als gegoten, erg leuk model! Wat een leuk idee, die spencer (ken t niet eens in n ander woord, hihi), staat ook hem mooi hoor 🙂

 4. Fan ben ik! Van die stoffen, en ook wel van twinning eigenlijk. Niet zo van debardeurkes (ook niet als ze spencer heten) maar stof met insectjes niét voor de Zoon gebruiken zou ook een trendbreuk zijn hé 😉 Om maar te zeggen: ze zijn tof samen!

 5. Echt prachtig! En die stoffen, om verliefd op te worden… Spijtig dat ik die tricot nog een brug te ver is voor mij…

 6. KWIJL! Dit ging loeihard in mijn winkelmandje gegaan zijn, had dit een webshop geweest! 😀 😀 Mon Depot, here I come!

 7. Prachtige stofjes, en supermooi verwerkt! Straks ns shoppen bij Mon Depot!

 8. Ik ben fan! En dat kleedje, zo tof.
  Een spencer seg, nu weet ik ook weeral dat het woord debardeur passé is. Ik ga dat morgen aan de zoon laten zien, die is voor zoiets nog wel te vinden denk ik.

 9. Ik was onmiddellijk fan van Chat Chocolat, echt om verliefd op te worden… het wordt moeilijk om te kiezen denk ik.

  Heel mooi wat je gemaakt hebt, ben vooral fan van de Billie denk ik 🙂

  (oh, en je bent niet de enige die niet van twinning houdt… echt niet mijn ding…)

  Liefs,
  Tamara

 10. Mijn 6-jarige zoon vroeg laatst 'zo'n pull zonder mouwen'! Ik vond het precies niets voor hem, maar na deze versie gezien te hebben ga ik mijn mening eens moeten herzien. Alleen, hij weigert hemdjes… Een t-shirt + spencer dan maar?

 11. Wow, I love that top! Any chance it will become a pattern? What amazing fabrics? I read this using Google translate but it didn't do a very good job. Will these fabrics be available in the US?

  1. I don't think it will be available in the US, Rachel, but you can always ask if Mondepot would want to ship it for you… (No idea what the cost would be.)

  2. That boy's spencer is a pattern by Zonen 09. It's a T-shirt pattern called Billie, I just didn't add any sleeves. All Zonen 09 patterns are available digitally and some of them are already translated into English as well!

Reacties zijn gesloten.