de laatste. en ook de laatste pyjama.

Want drie pyjama’s is voldoende om een winter door te komen dacht ik zo. Na deze en deze versie knipte ik enkele weken geleden een Billie uit een half metertje Lillestoftricot. Een halve meter is echt wel héél nipt voor maat 134. En omkrullende randen aan zo’n lap stof helpen ook niet. Om maar te zeggen: ik heb een beetje gevloekt.

lillestof pyjama (close-up1) - bovenstuk billie zonen 09


Ik kocht de Lillestof via facebook van iemand over (en ik weet niet meer van wie, … anyone?) en wilde er eigenlijk een raglanshirt uit maken. Dat lukte natuurlijk niet voor een Zoon van 8, wat had je gedacht.

lillestof pyjama (collage1)


Een gewone Billie dan maar, in combinatie met oranje jersey (reststof van deze sweater) en petrolkleurige boordstof.

lillestof pyjama - bovenstuk billie zonen 09 - losse broek SVDHZ2


Voor de broek gebruikte ik opnieuw het patroon uit Stof voor Durf-het-Zelvers 2, maar ik versmalde het weer behoorlijk. De simpelste broek ooit, ideaal voor pyjama’s en speelbroeken.

lillestof pyjama (close-up)

Je merkt wel dat deze pyjama al veel gedragen werd, de eerste was-pluisjes verschijnen. Maar dat is uiteindelijk alleen maar een goed teken, toch?

lillestof pyjama (collage) - losse broek SVDHZ2


Ik hou ervan, van pyjama’s maken. Het is voor mij de enige manier om nog te kunnen naaien voor mijn kinderen met vrolijke, kleurige stoffen in wat opvallendere of lieflijke prints. Geen denken aan dat ze zo de deur zouden uitgaan. Daar zijn ze echt veel te cool voor. 
Ofcourse.

lillestof pyjama (close-up2) - bovenstuk billie zonen 09


Rest mij nog jullie een fantastisch 2016 te wensen. Van harte! x
(boordstof en oranje jersey bij Den Depot)

11 gedachten aan “de laatste. en ook de laatste pyjama.”

  1. Herkenbaar Eva, als ik stofjes shop sluit ik tegenwoordig onmiddellijk een hele reeks uit mijn blikveld, want daar mag ik nu toch niet meer tussen kiezen 🙁
    Anderzijds ben ik zot content dat we toch keer op keer onze kids kunnen omtoveren tot coole tieners met vooral nog steeds een dankbare lach op het gezicht!!!
    Fijn oudjaar!

  2. Mooie combinatie deze! Alvast mijn beste wensen voor 2016! Hier ook de laatste hand aan het leggen aan een paar winterexemplaren.

  3. Dan ga ik mij moeten haasten om die kleurige stofjes te verwerken… Of ook pyjama's maken 🙂
    Ik wens jou ook een fantastisch 2016 toe! Liefs, Leentje

Reacties zijn gesloten.