slapen in katten en streepjes

Toen ik een tijd geleden Den Depot binnenwandelde – met in mijn hoofd boordstof, paspel en naaigaren – viel mijn oog als vanzelf op een rol tricot in mijn favoriete kleur (na roze, I admit): oker. Alsof ik een radar heb voor dingen die mooi zijn, dingen die ik vooral ook niet nodig heb. Zucht.

billie pijama (side)

billie pijama (collage2)

Ik negeerde de rol. Zocht waarvoor ik kwam. Pakte alvast mijn portemonnee. 

En toen moest ik even wachten aan de kassa. 
Wachten is nooit goed. Wachten betekent tijd om na te denken. Nadenken over wat ik zou kunnen doen met die schattige okergele poezentricot.

billie pijama (sitting)


En lap. De rol werd uit het rek gepakt. Ik zocht bovendien bijpassende streepjestricot. In mijn hoofd zat namelijk al een pyjama klaar. Normaal gezien kan ik écht goed weerstaan aan koopdrang. Deze keer dus niet.
Merci, nadenk-wacht-tijd.

billie pijama
billie pijama (close)


Billie van Zonen 09 met een V-hals als bovenstuk. De losse broek uit Stof Voor Durf-het-Zelvers 2 werd versmald.  Samen werd dat in een wip een heerlijk comfortabele pyjama. Nu ja, in een wip is overdreven: ik sukkelde wat met de V-hals… Niet zo héél evident om die netjes te krijgen.

billie pijama (close-up)
billie pijama (back)


Na de Stickly Rockers pyjama, nu de kattenpyjama. Ik maak er nog ééntje, en dan kan de Zoon verder voor deze winter.

billie pijama (collage)

29 gedachten aan “slapen in katten en streepjes”

 1. Temptation island voor naaisters: zo herkenbaar. Het zou wel saair tv zijn maar het resultaat is zoveel schoner!

 2. Nogal goed dat je aan de kassa moest wachten! Anders had je zoon deze geweldige pyama mislopen 🙂

  Ik ben hier ook in pyamamodus, ik blijf het dankbare projecten vinden.

 3. Heerlijk dat zoonlief mee fan is van de katten! Ilias is maar een jaartje ouder, maar bij hem mag ik niet meer aankomen met stoffen in vrolijke kleuren of prints. Zwartwitgrijs en very cool, dat moet het zijn. Saaaahaaaaai!

 4. Wauw! Prachtig! Kei toffe stof en ik ♥ ook zo van oker!
  Hier is ook een PJ tekort, en sinds die hier echt versleten worden (de lievelings toch), moet ik er toch eens werk van maken. Alleen verkiezen ze hier onesies boven broek/top, en dat schrikt me precies nog wat af.

  1. Onesies, zo'n gedoe, vooral ook als ze dan moeten gaan plassen. Zolang IK ze maak zal het een tweedelige pyjama zijn! Nah. 😉

 5. Cutie, in zijn pyjama. En bijna Kerstvakantie om uren in je pyjama te blijven, joehoe!
  Enne dat van dat wachten en toch maar nog eens kopen. Ik beken, ik pleit ook schuldig …

 6. Die kleur staat jouw kinderen ontzettend mooi! Ah, als je nooit impulsief koopt kan 1 keer ook geen kwaad zeker? 🙂 En je had een project in gedachten, dan is het helemaal verantwoord!

Reacties zijn gesloten.