stickly rockers pj’s (kcw #2 – fall 2015)

Ik kocht de gele Stickly Rockers van Zonen 09 in juni met een ander plan in gedachten. Een bloesje voor Dochter 2 of zo. Maar plannen veranderen, en deze week besloot ik heel plots dat de Zoon wel héél dringend een pyjama nodig had. Ik heb wel wat stof in huis, maar zelden lappen van meer dan een meter. En maat 134, broek én bovenstuk mét lange mouwen… Tja, met 1 meter spring je niet ver.

stickly rockers pj's (collage)


Toch lukte het, mits wat ‘foefelare’. Misschien zien jullie het wel, waar ik serieus heb moeten improviseren. Voor een écht hemd zou ik dat nooit doen, maar dit is een pyjama, dus kom.

stickly rockers pj's

De pyjama is een vermomd hemdje. Een Gingerbread om precies te zijn. Ik zette er lange mouwen aan en deed iets met paspel om de pyjamalook te versterken.

stickly rockers pj's (detail)

Voor de broek gebruikte ik een gratis en supersimpel patroon dat ik hier vond.

stickly rockers pj's (collage1)

Zonder het foefelen is zo’n pyjama eigenlijk echt snel klaar, dus absoluut een aanrader als je vlug een extra exemplaar wil. En al helemaal als je het zonder paspel zou doen.

stickly rockers pj's (sleeping)

Zo’n kriebelbeesten op zijn pyjama, de Zoon zag dat helemaal zitten!

26 gedachten aan “stickly rockers pj’s (kcw #2 – fall 2015)”

 1. Mooi! Een rondje pyjama's naaien staat hier ook nog op het programma. Stofje is onderweg 😉 Maar dit blijft ook een toppertje! En jou kinders staan zo mooi met dat geel. Vorige keer de trui en nu deze weer!

 2. Schoon !!! (en grappig tegelijk, want ik kocht de stickly rockers met een pyjama in mijn achterhoofd en het werd een hemd 🙂 )

 3. Wat een handig idee om die Gingerbread daarvoor te gebruiken! Die stof en die kleur zijn trouwens precies voor hem gemaakt.

 4. Ik schrik daar elke keer van hoeveel stof je tegenwoordig nodig hebt om ook nog eens lange mouwen erbij te hebben. Je hebt dat goed opgelost hoor!

 5. Wat een zalige pyjama, kreeg je die echt uit een meterke? Respect voor het puzzelwerk zou ik zo zeggen!

  1. Echt! Maar wel maar 1 kraagdeel, een verlengstuk aan de broek (paspel ertussen) en de mouwen (en daarmee bedoel ik niét het stuk na de paspel…). Ik wilde nog een borstzakje maar dat was echt on-mo-ge-lijk. Niet aan te raden dus, best een beetje extra nemen voor maat 134. ?

 6. Awel, als ik dat stofje eerst in de webshops zag, deed het me niet veel. Maar nu ik jouw creatie van de pyjama zie, vind ik het prachtig!!

 7. Hij moet precies keihard zijn best doen om er slapend uit te zien. 😀
  Toffe pyjama! Da's wel toveren, als ge dat uit een meterke krijgt. Applaus!

 8. Hij staat zo mooi met dat klaar! En voor pyama's ben ik eigenlijk altijd heel lui, tricot onder de overlock is daar voor mij al genoeg werk 🙂

Reacties zijn gesloten.