een broek zeg, een broék!

Ergens in de zomer (wat lijkt dat alweer ver weg) won ik via de FB-pagina van Georgette een geweldig pakket. Een broekenpakket: patroon, stof én alle nodige fournituren voor een broek die Ruth zelf ook al maakte. De koning te rijk was ik, want die stof, dat was helemaal mijn ding. Stof van Dries Van Noten, in een prachtige print en van een kwaliteit die ik nog maar zelden tegenkwam.

alexandria trousers (close-up)


Dat het een broekenpatroon was, dat realiseerde ik me pas écht een paar weken geleden. Want een broek, dat ging ik noooooit voor mezelf maken. 
Wel dus.

alexandria trousers (collage)


De Alexandria Peg Trousers van Named leek me ook niet meteen het makkelijkste patroon, zo op het eerste zicht. Boy, was I wrong! Schoon model en eenvoudig om te maken, jullie weten dat ik dat wel kan appreciëren.

alexandria trousers (closer)


Ik foefelde een beetje met de plooien aan het voorpand, en maakte er uiteindelijk maar twee in plaats van vier. Verder geen noemenswaardige hindernissen tijdens het naaien. Of toch…

alexandria trousers 1


Tijdens het knippen van de stof besloot ik om de broek met een 8-tal centimeter te verlengen. Ik wilde een elastiek aan de enkels. Niet dat ik er een pofbroek van wou maken, daar zijn de pijpen te smal voor, maar zo wat aansluitend aan de enkels, ik vind dat wel mooi.

alexandria trousers (ankles)What happened met die elastiek, vragen jullie je af? Wel, toen ik de broek een eerste keer paste, raakten mij voeten er niet door. Ik ben gezegend met onwijs hoge wreven, waardoor ik voor eeuwige en altijd met Droopy-ogen naar Mary-Janes kijk. (Check die Manolo Blahniks, an urban shoe myth tot Carrie en ik ze met eigen ogen zagen… To die for.)

alexandria trousers (collage1)


Enfin, die 8 cm knipte ik er dus af, en toe ging het nèt. Het bleef dan maar een gewone enkelbroek.

alexandria trousers


In de taille zit een elastiek, wat de broek erg comfortabel maakt. Bijna zoals een joggingbroek. (Niet dat ik 100% zeker ben van die vergelijking,  ik wil immers nog niet begràven worden in een joggingbroek.)

alexandria trousers (quote)


Een aanwinst voor mijn uitgedunde kleerkast, deze Alexandria. Ik deed namelijk van capsule closet vorig weekend, volledig geïnspireerd door haar. Een verademing, serieus, ik kan het iedereen aanraden! Een uitdaging is het ook, om ervoor te zorgen dat die kast niet opnieuw dichtslibt…
Wish me luck!

54 gedachten aan “een broek zeg, een broék!”

 1. Schoon! ik zou toch met een heel klein hartje in die stof zitten knippen. Jaloers dat jij zoiets kan.

  variouskinds

 2. Een stofje waarvan ik niet direct een broek in zag maar het eindresultaat mag er zijn!Ik moet voor mezelf misschien eens af en toe van het voorspelbare stofje/patroontje afstappen en meer durven?!

 3. Een geweldig mooie broek! Daar zou ik nog LO in kunnen geven…kwestie van eens geen joggingbroek te dragen! By the way, je blogpost stond hier net open om te antwoorden toen ik aan het koken was. Stan zet zich aan de computer en zegt: 'wauw, dat is een mooie meisje, hé mama!' 🙂

 4. Heel inspirerend!! Staat je supermooi. En een tip: word ballerina! Ik doe ballet (40 is de perfecte leeftijd om daarmee te starten) en blijkbaar zijn hoge wreven heel enorme carrièreboost voor ballerina's!

  1. aha! Ik begin volgende week ook met ballet. Herbegin eigenlijk als 25 jaar geleden nog telt… Ik heb bovendien ook hoge wreven, dus dat belooft 🙂

 5. Wauw dat stofke, dat modelleke en die benen! Grote fan hier! En die kast eens aanpakken lijkt me een goei plan voor na da bevalling. Misschien zorgt dat er voor dat ik niet als een zottinneke in de solden vlieg zonder die dikke buik in januari.

 6. Heel knap! Ik herinner mij de give away ook nog. Ik heb wel interesse in foto's van je kleerkastinhoud, als je zin hebt om die te delen?

  1. Goh, om nu élk stuk te fotograferen… Ik probeer binnen een paar weken om er nòg een keer door te gaan, eens kijken of ik nog beter kan. Misschien dat ik dan wel eens werk maak van een show-off.

 7. Wauw, prachtige broek! Een van m'n eerste naaisels was een broek maar dat was niet zo'n succes. Ik durf nog niet zo goed…

 8. Staat je goed! En jaloers op het Dries Van Noten stofje. Al sinds tiener grote fan van zijn collecties (al mijn mooi verdiende vakantiegeld centjes gingen naar Dries Van Noten kleren ;-))
  Hier ook een uitgedunde kleerkast, heerlijk hè. Veel lege schappen nu (die leeg moeten blijven!) en ik kan er eindelijk weer spullen in terugvinden 🙂

 9. Mooi hoor! Ik had het ook al voor, een broek verlengen en er niet meer in kunnen met mijn hooggewreefde voeten. Maar ze mag er zijn, wauw!

 10. Naast Jacob en twee shortjes maakte ik nog nooit een broek, maar deze zou mij nog over de streep trekken om daar verandering in te brengen! Na al die jurkjes en rokjes en kussens en jassen in mijn hoofd, of course.

Reacties zijn gesloten.