het simpele hemd

Ik maakte al enkele Theo’s in het verleden: de wedstrijdversie (nog steeds mijn favoriet), de oefenversie, de échte versie. Deze versie, nummer vier dus, is er eentje in een stof waarvoor ik vanaf de eerste minuut een boon had. Ik herinner het me nog goed: ik gaf een workshop over de Louisa van Compagnie M en nog vooraleer de versie in deze stof van één van de deelneemsters af was, was het mijn favoriet.

colourful theo


Ik ga zelden écht op zoek naar een bepaalde stof, een mens kan niet alles kopen wat hij mooi vindt, nietwaar. Maar toen ik langsging bij Het Huis van Katoen en de rol al van ver naar mij knipoogde, tja… toen kon ik echt niet anders.

colourful theo (collage1)


Geen typische jongensstof, met nogal veel roze eigenlijk. Maar ach, een stoere kerel zei me ooit: Roze is gewoon rood met een beetje wit. En mijn Zoon, die kan dat wel hebben.

colourful theo (collage)


Ik maakte de bijna-eenvoudigste Theo, zonder hoekjes of andere folies. Ik stak enkel een paspel in de rugpas. Geen roze nee, al was dat wel mijn eerste idee, I admit.

colourful theo (back)


Lange mouwen werden het natuurlijk, de winter is in aantocht. Met een accentkleur voor de binnenkant van de manchetten (spot the mistake trouwens), net als voor de binnenste rugpas.

colourful theo (collage2)

Zo’n kleurrijke stof, het kan mij extra bekoren tijdens de komende donkere maanden.

colourful theo (close-up)

43 gedachten aan “het simpele hemd”

 1. Ik durf dat ook, roze voor jongens. Niet meer of niet minder dan rood met een beetje wit. Die stoere kerel had groot gelijk! 🙂

 2. Dat stofje heeft Afrikaanse vibes, dat moest dus echt bij jullie terechtkomen !
  "Roze is gewoon rood met een beetje wit." Zalige quote, daar ga ik ze hier nog mee om de oren slaan 😉

 3. Heel erg mooi! 't Gaat hem goed af dat stofke. Maar als daar zo'n zinneke staat als 'spot the mistake', dan moét ik gewoon zoeken. En ik vind niets? (An)

 4. Inderdaad een prachtstof! Die kleuren gaan hem goed, die zoon van je! En die manchetten, ach, het moet niet altijd zijn zoals het hoort hé ;-).

 5. En ik maar de mistake proberen te spotten – ik maakte nog nooit een hemd, dus nee, ik zag het niet 🙂
  Wat ik wél zie, is een prachtig hemd! Wat staan die kleuren hem goed! En een beetje kleur in de komende maanden is sowieso welkom, inderdaad.

 6. Schoon gerief! Even de woorden van mijn zoon herhalen: "Ze zeggen dat roos voor meisjes is mama." En wat zeg jij dan Nand? "Roos is voor iedereen!" Gelijk heeft hij 🙂

 7. Da's schoon gezegd 'roos is gewoon rood met een beetje wit'. Ik ga die hier eens lanceren.
  Leuk hemd, vrolijke kleurtjes moeten inderdaad niet beperkt blijven tot lente en zomer.

 8. Echt zo mooi Eva! Ik ben grote fan. Ik ben trouwens enorme voorstander van wat roze bij jongens. Dat verzacht ze onmiddellijk wat. Stoffencollectie 2 is in de maak, mijn roze borstel ligt klaar ;-).

 9. Heel mooi! Doet mij wat aan Filou & Friends denken. Die tekst "roze is gewoon rood met een beetje wit" zou ik op een T-shirt van mijn zoon moeten laten drukken (hij is fan van roze).

 10. Alleen maar oooooh's en aaaah's! Wat staat dat hemdje super op zijn knap velleke! En hij heeft nog brains ook 🙂 (zalige opmerking!)

Reacties zijn gesloten.