lotje trek voor kids on tour

Lazen jullie het enkele dagen geleden al bij Mieke of Katrien? Over 10 blogsters die van lotje trek deden en op die manier naaiden voor elkaars kroost? Die 10 blogsters, daar was ik eentje van. Eentje die dat volledig zag zitten toen die vraag ergens in mei gesteld werd. Eentje die, jullie raden het al, 4 maanden later op de vooravond van de ruildate pas startte met het knippen van de stof…
Nochtans, mijn lotje draaide prima uit: naaien voor een zoon met dezelfde maat als mijn eigenste jongenskind? Piece of cake! 
Maar dan kwam het besef. Het besef dat je toch moeilijk iets kan maken dat de mama in kwestie zelf al tig keer genaaid heeft voor haar zoon. Dus werden alle Zonen09-patronen van het lijstje geschrapt. Om na vele omwegen te belanden bij mijn stapel LMV’s en de Lewis Hoodie.

lewis hoodie (fabric) - kids on tour


Het jongensKhadetje heeft een voorliefde voor oranje, daarom werd de grijze gespikkelde sweaterstof (blijft een topper) daarmee aangevuld.

lewis hoodie (full) - kids on tour


De sweater heeft niet veel uitleg nodig. Het is een leuk model om te maken, maar de fabricagetijd is aanzienlijk langer dan die van de Leather Sweater. Het knopenpad zit daar voor iets tussen natuurlijk, en de buidelzak en kap. Truien met kappen, het is mijn ding niet, maar de meeste jongens en hun mama’s vinden dat wel plezant naar’t schijnt.

lewis hoodie (close-up) - kids on tour


Als extraatje zitten er ook nog duimgaten in de mouwen, hélemaal het einde! Toen de trui klaar was, iets meer dan 22 uur voor de deadline alstublieft dankuwel, besloot ik nog een krakkemikkige ster op de rugpas te borduren. Totally handmade, deze Lewis Hoodie.

lewis hoodie (collage2) - kids on tour

lewis hoodie (collage1) - kids on tour


Zelf ben ik serieus benieuwd naar de foto’s mét kind, dus klik ik als de bliksem door naar hier. En voor de verhalen van alle anderen, vandaag en de komende week, check de kalender hieronder!

kids on tour button
lewis hoodie - kids on tour(stoffen bij Pauli)

33 gedachten aan “lotje trek voor kids on tour”

  1. Knap gemaakt!
    En dat met zo'n krappe tijd….. ik zou spontaan verkeerd hebben geknipt, een deel verkeerd bevestigd en nog meer van dat.
    Een mooie trui waar de drager volgens mij ook erg blij mee is.

  2. Het was niet alleen scoren bij zoonlief, het was ook scoren bij mij! ♥ voor dit mooie maaksel en alle liefde die erin zit… dank je wel!

  3. Oh, prachtig, Eva! Hoog tijd dat ik die hier ook eens maak. Vooral de buidel zou scoren bij mijn zonen. Ik ben alleen niet mee met jouw wiskunde? Op de vooravond van de ruildate starten en toch nog 22 uur voor de deadline klaar zijn? (An)

    1. Awel An, hij was klaar om 21u en de overhandiging gebeurde 's anderendaags om 19u. Al moet ik toegeven dat de kamsnaps er toen nog niet op zaten…

  4. Ik zag net de aan fotos, echt een super mooie trui! Toevallig liet ik gisteren mijn oog op het patroontje vallen, dus hier gaat hij ook komen!

Reacties zijn gesloten.