school stuff

Ik heb altijd gezworen dat ik nooitoftenooit zelf een boekentas zou maken. Nooitoftenooit. En vooraleer jullie denken: ha, ze is gezwicht! Toch niet. Als er één voornemen is waaraan ik me ga houden dan zal het dat zijn.

Wat niet wegneemt dat rond deze tijd van het jaar de prachtigste zelfmaakexemplaren verschijnen in blogland. Buiten het feit dat zoiets natuurlijk seizoensgebonden is, heeft dat ook veel te maken met de walvis van Riet. Haar spiksplinternieuwe website met patronen Mind The Whale lanceerde eerder deze maand een patroon voor een kinder- en kleuterschooltas. Geweldig mooie exemplaren zag ik ondertussen al. Jullie waarschijnlijk ook.

turnzak lander


Back to school, dus. Ik kreeg een bestelling voor een turnzak en haalde dat ander geweldig patroon van Riet (en Sanne) nog eens boven.

turnzak lander (collage2)


Zo Geknipt 1 werd hier al zo vaak gebruikt, dat boek was mijn beste aankoop ooit. Jammer dat het al wat moeilijker te verkrijgen is ondertussen.

turnzak lander (close-up)

turnzak lander (collage)

Voor Lander dus, een turnzak in rood en blauw, met een gepersonaliseerd ritszakje. Dat uitknippen van zo’n naam met de hand: zucht. Ik moet toch maar eens op zoek naar een Silhouette-Cameo-bezitter in mijn buurt om mijn occasionele flocks uit te snijden…

(autostof bij Bambiblauw)

30 gedachten aan “school stuff”

 1. wauw, knap uitgeknipt met de hand dat naampje! Ik ben een silhouette cameo bezitster in Gent, dus als dat in de buurt is, laat maar weten 🙂

 2. Ik heb dat ook niet. Misschien moeten we één samen aankopen met een paar anderen uit de buurt en dan mag ieder hem om de vier maanden of zo een maandje hebben. LOL

 3. Haha, ik heb mezelf dezelfde belofte gedaan: nooit een boekentas maken! Daar zoveel werk in steken en twee dagen later komt dat al afgeleefd terug thuis. Mij gaan ze niet liggen hebben!
  Heel mooi rugzakje dit. Doet me eraan denken dat ik vorig jaar al een turnzak voor June ging maken en dat er nog altijd niet van is gekomen … Ik weet wat te doen zondag.

 4. Super mooi gedaan! En zo mooi geknipt. Hier is een cameo in de buurt van Leuven 😉

  1. Super! dan regelen we een date! En madam social, merci voor uw compliment 😉 Wij moeten ook eens werk maken van een date eh!

 5. Ik ging ook nooit een boekentas maken…maar na veel gezaag van de dochter, en nu ook dat prachtige ingenieus model van Riet, ben ik dan toch gezwicht. Ik hoop nog steeds dat jij dat ook zal doen, want het wordt dan vast en zeker een supermooi exemplaar!

 6. Tof zakje!
  Het boekentaspatroon van Riet doet me bijna zwichten, maar voorlopig begin ik er ok niet aan.
  En hier een Cameo in Kessel-Lo, dat is al de goede kant van Leuven eh. 😉

 7. ik denk dat ik net als jou dat voornemen van nooit een boekentas te maken ga aanhouden 😀 Die kleine mormels behandelen dat toch niet met het respect die zo een huzarenstukje zou verdienen!
  En vrouw, corrigeer me als ik fout ben, maar wat is er mis met de post? Om een occasioneel flockselspul op te sturen? Nu niet dat ik een cameo heb ze maar moest ik ene hebben, ik stuur da op naar jou! 😀

 8. die boekentas van mind the whale is idd een prachtig patroon, maar ook ik neem me voor om dat niet zelf te maken, misschien zwicht ik toch ooit, of zelfs al eerder… maar het turnzakje voor de zoon maakte ik wel zelf 🙂 zodra op de blog 🙂

 9. Schoon schoon. Als je nog ergens een Zo Geknipt exemplaar weet liggen, geef een gil, want ik zoek hem al maanden…

Reacties zijn gesloten.