make-over tijd

Toen Dochter 2 op scoutskamp was, maakten de Husband en ik werk van haar slaapkamer. Een make-over, want ze was haar kleine-meisjes-kamer wel wat ontgroeid. En beu, dat ook.
Het behangpapier koos ze zelf bij Karwei, toen we daar anderhalf jaar geleden het behang voor de Zoon uitkozen. In een frisse kleur, ik was zelf al even enthousiast.

Nora's room 7


Het bed en de kleerkast van Ikea werd behouden, de kleurrijke verlichting ook. Er kwam wel een nieuw bureau en felgroene zetel. Die zetel voorzag ik van een fake schapenvelletje en extra kussens die ik maakte uit Petit Pan stoffen. Op Instagram zagen jullie die misschien al eerder voorbijkomen.

Nora's room 4


Wat zeker niet mocht ontbreken was plaats om haar zelfgemaakte kunstwerken te zetten of te hangen. De pauw, vos en papegaai pasten perfect in het kleurenpallet dus kregen ze een prominente plaats.

Nora's room 5

Nora's room 8


In de houten kijkkastjes van Xenos is plaats voor reissouvenirs en vriendinnen. En varkens, overal varkens!

Nora's room 6

Nora's room 3

Nora's room 2


Op twee dagen tijd klaarden we de klus: van verven, behangen, Ikea-bezoek, meubels in mekaar steken, kussens stikken, veel gaten boren tot decoreren. Doodop waren we. Maar een goed team, dat zijn we wel, de Husband en ik.

Nora's room 1


En of de Dochter blij was? Wat denken jullie?

39 gedachten aan “make-over tijd”

 1. Heel mooi en fris! En het duwtje dat ik nodig had. Wij hebben onze dochter al ruim 9 maanden geleden een make-over beloofd. Nou ja, haar kamertje dan. Zij heeft dat niet nodig!

 2. Zalig! Wat een ruimte, wat een kleuren. Ik kan geloven dat de dochter blij was, en de mama en papa volgens mij ook 🙂

 3. Jawadde, inderdaad een geweldig team om zoiets op 2 dagen te klaren.
  En met een prachtig resultaat!

 4. Heel knap! Mijn ouders hebben dit ook een keer gedaan toen ik op kamp was. Ik kan me nog zo herinneren hoe ongelooflijk blij ik was toen ik thuiskwam.
  Oh, en die pauw is stunning!

 5. Schitterend gedaan!
  Dochter 2 kon waarschijnlijk haar eigen ogen amper geloven…!!!
  Hier thuis geen varkens, maar bad-eenden, in alle kleuren en formaten…!!!

 6. Een nieuwe frisse kamer is het geworden. Hier staan de tienerkamers ook op de planning. Eerst wachten op de schrijnwerker voor de ingebouwde kasten.

 7. Wat een verrassing, en wat een leuke kamer! Ik ben trouwens fan van haar schilderijen. Heb ze net aan mijn kinderen getoond met de vraag of zij dit ook willen doen. Ik ben benieuwd 🙂

 8. top!! Als ik bedenk hoe triestig dat dat vroeger 'in mijnen tijd' was! Ik heb 1 keer nieuw behang gekregen 😀 ik ging van de troetelbeertjes-behang naar oranje toen ik zo een 10 jaar was, en dat bleef zo. Met mijnzelfde degelijke, lelijke-maar-wel-stevige-volhouten-donkerbruine-kast en bed. Oh en een oude witte badkamerkast om mijn spelletjes in te steken. En met dit nu uit te typen bedenk ik me hoe deprimerend dat klinkt 😀
  Ik gok dus dat jouw meisje erg blij is 🙂

 9. Ik deed het ook ooit, ter verrassing voor mijn ouders toen die op vakantie waren. Mijn zus kwam helpen…
  Stomverbaasd en o zo content toen ze hun slaapkamer zagen :-). Dat zal bij jouw varkensminnenden dochter niet anders geweest zijn!
  Topteam, topinrichting, topouders!

 10. Oh zo leuk, mijn vingers beginnen spontaan te jeuken om ook de verfborstel ter hand te nemen 🙂

Reacties zijn gesloten.