london, baby

Naar goede gewoonte trokken de Husband er nog eens op uit, no kids allowed. Zuurstof geeft ons dat, broodnodig in een hectisch leven. We probeerden uit te rekenen hoe vaak we Londen al bezochten met zijn tweeën. Sinds 1993, dat was zeker, maar ergens onderweg raakten we de tel kwijt. Hoe dan ook: vaak genoeg om alle highlights gezien te hebben dus deden we van hotspotting.
Omwille van goede ervaringen in Amsterdam en Schiphol overnachtten we ook nu in een CitizenM hotel. Schitterend concept, alleen maar mooie dingen rondom mij, I like. De vestiging Bankside ligt in Southwark, op een boogscheut van Borough Market (1). De perfecte ligging als je ’t mij vraagt. We zagen de bouwwerf van een tweede vestiging in Shoreditch, en laat dat nu net de wijk zijn waar we het meeste tijd doorbrachten.

londen9


Shoreditch, want dat is the place to be momenteel. Momenteel, zeg ik, want zoiets verandert in en vingerknip. Het weer zat niet mee, dus we liepen onder een paraplu van ontbijtbar naar lunchplek en via een koffietent naar een restaurant. Niet dat ik dat erg vond.
Shoreditch is een wat industriële buurt, met een overdosis street art. We wisten niet waar eerst kijken en ongetwijfeld hebben we nog een hoop kleine en grote werken niet gezien.

londen2
londen6


Boxpark (2) wilden we niet missen: het eerste pop-up winkelcentrum ter wereld. Opeengestapelde zeecontainers bieden er plaats aan winkels, galleries en eettentjes. Het aanbod wisselt blijkbaar snel, dus elke maand valt er wel iets anders te zien. Toffe plek!

londen3


In Shoreditch aten we bij Jamie Oliver’s Fifteen (3) en bij Pizza East (4), allebei aanraders. We ontbeten er in The Book Club (5) en dronken koffie en de beste limonade bij The Old Shoreditch Station (6) en Barber & Parlour (7). Sushi en ander lekkers vonden we bovenop Boxpark.

londen13
londen8
londen11
londen10
londen5


De wijk puilt ook uit van leuke winkeltjes en concept stores. Ik hield me er wijselijk een beetje vandaan, de niet zo gunstige wisselkoers van de pond deed de budgetweegschaal overhellen richting spijs en drank. Keuzes maken, you know.

londen4

londen7


Buiten Shoreditch stapten we nog eens de Tate Modern (8) binnen en buiten, wandelden zoals steeds over Millennium Bridge, zeiden oh en ah in Kings Cross Railway Station (9) en passeerden we de Tower. We lunchten in The Modern Pantry (10) en voor een fantastische (en gratis!) view over de stad boekten we een ticket naar Sky Garden (11), Londens hoogste publieke tuin op de 35ste verdieping van The Walkie Talkie.

londen14
londen15
londen-001

londen1

En voor het laatste avondmaal stapten we Granger & Co. (12) binnen, één van de 3 Londense vestigingen van mijn favoriete Aussie kok Bill Granger.

londen12


Jullie weten al wat ik ga zeggen.
Ik moet nog eens terug.

13 gedachten aan “london, baby”

 1. Hier ook al oneindig veel keer in Londen, maar het is al veel te lang geleden dat ik er met de wederhelft alleen was. Mooie tips! Ik sla ze op.

 2. Oh ik wil ook gaan,ben 2 jaar geleden met de dochter geweest en we hebben toen de standaard toeristen plekken bezocht maar we willen terug…maar voorlopig gaat dat niet ;-( centjes en dergelijke….

 3. ik ging ooit 1 keer, met school, op ongeveer 18 uur waren we heen en terug. Ik wil erg graag nog eens gaan, tegoei nu 🙂 Ik neem jou me denk ik 🙂

 4. Ik sprak al af met mijn zus (die voor 3 maanden in Japan woont) dat we eens naar Engeland gaan als ze terug is. Ik hou dit blogbericht zeker in mijn achterhoofd.
  Wij zijn deze vakantie ook met ons tweetjes weggeweest. Geweldig! Eens niet rekening te moeten houden met kinderen die op tijd moeten eten of plassen of ingesmeerd moeten worden.

 5. Merci voor je super-tips! Hier zelf ook al vaak Londen bezocht, maar nog nooit met onze 2 kids. Vorige week beslist dat het dringend tijd wordt dat ook zij deze prachtige stad leren kennen en bij deze gaan jouw tips zeker van pas komen! Lieve groet, V.

 6. Wat een mooie foto's! Wat ziet het er leuk uit, ik zou het liefst van al onmiddellijk vertrekken!
  Een blogbericht waar ik echt reis-goesting van krijg.
  Groetjes
  Z.

Reacties zijn gesloten.