driehoekjes en een zebra

Wanneer Bambiblauw me vraagt om een stof uit te testen, zeg ik nooit nee. Ook niet wanneer ik geen tijd heb. En ook niet wanneer ik ab-so-luut geen tijd heb.
Ik zei dus ja.
Want kijk: een kwalitatieve stof in één van mijn favoriete kleuren, irresistible.

bambiblauw shirt


De Zoon heeft hemden genoeg, maar zijn vriendje is binnenkort jarig en ik zag een opportuniteit. Want dat vriendje wil nog steeds dit hemd aan, eentje dat ik maakte in 2013. Twee jaar geleden inderdaad, het kind krijgt waarschijnlijk met moeite de knopen nog dicht.

bambiblauw shirt (back)

De nieuwe paneelstoffen Happy Nature 2 van Bambiblauw zijn opnieuw van uiterst goeie kwaliteit. Ik werkte met de katoen (met satijnbinding, heel zacht en ongelooflijk soepel en makkelijk te verwerken) maar alle panelen zijn ook verkrijgbaar in tricot. Dit zebra-paneel is 70 cm. breed en 140 cm. hoog. Voor de afmetingen van andere prints en stoffen kijk je best hier.

bambiblauw shirt (front)

Ik maakte een eenvoudig hemdje met korte mouwen. Omwille van de zebraprint ging ik op zoek naar zwart-wit gestreept biaislint voor de afwerking van de halslijn en het borstzakje. Voor zoiets specifiek is Hexagoon àltijd de place-to-be. Maar helaas, alle streepjescombinaties werden uit de winkellades getoverd behalve de zebra-variant. “Een mens kan niet alles willen,” zei mevrouw Hexagoon nog en ze suggereerde een alternatief.

bambiblauw shirt (collage1)

bambiblauw shirt (collage)

Ik denk dat dit het zachtste hemd is dat ik ooit maakte, voor jullie geshowd door de Zoon die dat beaamde.

bambiblauw shirt (sitting)

En die andere prints, oh! Ik ben vooral fan van de berenvariant op die zachte grijsgroene achtergrond. Stoer en lieflijk tegelijk. Van elke print is er ook een strijkapplicatie te koop, handig voor kleinere projecten!
Op de blog van Bambiblauw vind je al deze nieuwtjes netjes opgelijst met eventuele bijhorende stoffen: handig zeg. En wat meer is, tot 5 augustus loopt er een give-away, dus allen daarheen en waag je kans!

32 gedachten aan “driehoekjes en een zebra”

  1. Zoeteke, waar jij je tijd haalt , Joost mag het weten maar wat is het weer mooi! En zou je er toch niet eentje voor Jakob maken? Zo schoon dat hij met dat geel staat! En de beren zijn ook mijn favoriet! Knap gedaan !

  2. Schoon hemd! Het vriendje zal tevreden zijn. En de zoon volgens mij niet want het staat hem ook mooi 😉 Als het zo zacht is dan zal hij het niet graag terug uitdoen, zelfs al heet hui hemden genoeg.
    Voor de streepjes biais had ik je kunnen helpen hoor, de zwart witte staat gewoon op de webshop 😉

  3. Echt prachtig! Topcreatie!! Geel is de topkleur van mijn zoontje, ik zie mezelf dit paneeltje binnenkort ook kopen (of winnen) 😉

  4. Hoezo niet alles erop en eraan bij deze?? Ben je gek, je zoon rockt deze versie 🙂 en perfect netjes afgewerkt! Heel mooi hoor! (En ja, die kleuren zijn echt prachtig he 😉 )

Reacties zijn gesloten.