was het nu katie of leandra?

Ik naaide eens een rok. Was me dat lang geleden! Jurken werden hier al in veelvoud geproduceerd, maar rokken… Ik naaide er nog maar vijf. De laatste dateert al van november 2013, en dan nog dankzij Georgette. 2013, da’s bijna prehistorie!

katie/leandra (back)


Deze stond al een eeuwigheid op mijn verlanglijstje. Snel klaar, jullie weten dat ik daar wel een boon voor heb. Maar ook snelle projecten worden hier wel eens op de lange baan geschoven, zo lang dat die rok ondertussen al van naam veranderde. Katie werd Leandra, ergens onderweg in het relatief korte bestaanstraject van La Maison Victor.
De Caroline Mampay-stof kocht ik vorig jaar bij Mon Depot. Toen al wist ik dat het voor een rok moest dienen.

katie/leandra (front)


Het is een overslagmodel, rechts over links. Ah ja, want rokken, dat is women’s business. Maar ik zag het linkse patroondeel als een rechtse. En het rechtse – uiteraard – als linkse. Bij de belegdelen deed ik dat niet, bijgevolg paste het linkse belegdeel niet op het linkse rokdeel dat ik rechts had geknipt. En natuurlijk paste het rechtse belegdeel ook niet op het rechtse rokdeel dat ik links had geknipt. 
Volgen jullie nog?

katie/leandra (close-up)


Long story short: dat snelle project zorgde voor kopbrekerij, want uiteraard duurde het een volledig uur eer ik door had wat ik in hemelsnaam fout had gedaan. Met als resultaat een rok die op de mannenmanier sluit. ’t Is eens iets anders.

katie/leandra (full)


Op zo’n momenten vraag ik me af of het in een vlaag van zinsverbijstering was dat ik “ja” zei op de vraag van uitgeverij Stichting Kunstboek om een naaiboek te maken. Ik, die bij een één-huisje-patroon van LMV (het aantal huisjes bij LMV is recht evenredig met de moeilijkheidsgraad van een naaiproject, nvdr.) al volledig de mist in ga. Ik zei dus “ja” en er komt in de herfst een naaiboek bij. Een naaiboek met tienerpatronen, voor jongens én meisjes.

katie/leandra (collage)


Gelukkig zijn er ook momenten waarop ik dat boek vollédig zie zitten. Ups and downs, jullie kennen het wel. Het zal een drukke zomer worden. Dus als jullie zich afvragen waarom ik hier soms even niet ben: ik leer het verschil tussen links en rechts. Met vallen en opstaan. 

38 gedachten aan “was het nu katie of leandra?”

 1. Oh, wauw!! Mooi rokje :-)!! Ik denk niet dat er iemand wakker zal liggen hoe het sluit, toch ^^. En zo tof!! Veel succes met je boek!!!

 2. een tienerboek… mijn kids groeien snel dus ik zal dit boek zeker nuttigen 🙂
  De rok is super of het het nu links of rechts is geen mens die er wakker van ligt. Het resultaat dat onthouden ze 🙂

 3. jeuj! Ik kijk uit naar je boek…en de drie tienerkids stiekem ook…want dan kan mama eens iets cools voor hen maken!

 4. Dat van rechts over links, daar moeten we gewoon onze laars aan vegen …
  Enne een tienerboek met jouw ideeën, volgens mij kan het niet anders dan goed komen! SPANNEND 😉

 5. Schoon rokje! Ik kijk erg uit naar je boek, niet voor mijn kleuter en peuter, maar stiekem hoop ik dat er een patroon bij is waar ik zelf ook nog in pas 🙂

 6. Dat stofje ligt hier ook met bestemming rok! Al een jaar of langer 😉 Deze is alvast inspirerend! En dat naaiboek, dat gaat dan net op mijn niveau zitten. Dat één huisje uit LMV 🙂

 7. Yesyes, 'tiener' klinkt als 'nog mijn maat'! Merci om dit gat in de naaiboekenmarkt voor ons te willen dichten, ik kan niet wachten om het te zien! En als ge nog proefnaaisters zoekt… 😉

 8. Hoera, mijn hart maakt een sprongetje! Stiekem ben ik al even stikjaloers op al je mooie maaksels voor je tienerdochters. Al even ben je een grote inspiratiebron. Amai, wat kijk ik uit naar dat boek!!

 9. Ben benieuwd naar je boek,dat mag er van mij komen,heb een dochter van 18 die haar smaak bij de dames vindt maar de zoon van 13 kan ik misschien nog wel iets leuks uit jou toekomstige boek maken 😉 Spannend!!!En heel veel succes ermee.

 10. Dat is wel een heel vrouwelijke mannelijke rok! 😉
  Hier de komende 5 jaar nog geen tieners, maar ik kijk alvast uit naar je boek!

 11. Hehe. Dat is maar voor een ding goed: de clichés doorbreken. Op deze manier ben je genoodzaakt je man op de passagiersstoel van de auto te zetten en jij aan het stuur. Op die manier kan hij blijven binnen kijken.

  En succes met het boek, ik heb er alle vertrouwen in!!!

 12. Och dan moet ge maar zeggen dat het zo de bedoeling is. Mooi rok! En zo'n toffe T-shirt ook.
  Ook al heb ik nog geen tieners, ik kijk mee uit naar uw boek. Spannend seg!

 13. Wat een nieuws! Tienerpatronen zijn er sowieso te kort! Ik kijk er nu al naar uit en mijn jeugdige kinders ook. By the way je rok is boenk er op!

 14. Haha zalig blogbericht! Ik kon mijn lach gewoon niet inhouden bij het lezen van sommige stukken en dan voornamelijk die laatste zin. Zo herkenbaar 😉
  Ondanks de lange weg en obstakels die je overwon een prachtig rokje!
  En hoera voor het tienernaaiboek, ik ben nu al fan.

 15. haha, jom, echt, dat boek komt goed!! En eigenlijk hoe ik me niet zo bezig ze met een rok die links of rechts sluit 😀 Wie vond dat in hemelsnaam uit? En waarom moet dat zo? ik snap dat niet, echt 😀
  Ik maak mijn broeken en shorts met ritssluiting altijd met de handleiding van Zonen 09, en om me niet te mispakken aan wat nu rechts en links is, volg ik altijd de uitleg precies, waardoor alles hier vast sluit op de jongensmanier… Maar hé, draag dat met genoeg vrouwelijke flair en dat zit snor 🙂

 16. de rok vind ik heel geslaagd, ik zou het nooit door gehad hebben dat hij op mannenmanier sluit als je het niet gezegd had, ik onthou dat namelijk nooit 😉

 17. In mijn hoofd associeer ik jou altijd met 'hier moet ik zijn voor tienergerief'; dus dat boek, dat komt goed denk ik. Op de berg werk die je daarvoor zult moeten verzetten, daar ben ik niet jaloers op ;).
  Datzelfde stofje ligt hier ook te wachten, plezant hoe jij ermee aan te slag ging!

 18. Toi toi toi met het boek schrijven!
  En ik begrijp je volledig, het 'ups and downs' gevoel hoort er helaas bij. Been there, done that (twice ;-))
  x

 19. Ik geef toe dat ik ergens onderweg de weg ben kwijt geraakt in je verhaal … maar bij de finale was ik weer helemaal mee ! Veel succes !

 20. Heel mooi rokje! Met een bijna 8-jarige in huis ben ik heel benieuwd naar de mooie en wellicht ook handige projecten die jij ons zal voorstellen! Bon courage!

 21. Prachtige rok! En wat kijk ik ook al uit naar jouw boek!! Ik heb ook een prille tiener in huis en man man man wat is dat toch een opdracht om voor haar iets hip te naaien!!
  xx

 22. Het is een heel mooie rok, rechts, links of ondersteboven! 😉 Ik kijk al uit naar jouw boek! En naar dan de tijd dat ik het kan gebruiken, want dat zal hier nog wel even duren vooraleer die van mij tieners zijn! Maar veel succes ermee!

 23. Ongeacht links-rechts-verwarring (been there, done that, mijn winterjas sluit ook verkeerd om) of dergelijke missers meer, heb ik blindelings vertrouwen in jouw naaikunsten, mode- en kleurgevoel en smaak. Met een 7-, 8- en 11-jarige in huis die het zeemzoeterige al lang ontgroeid zijn, staat dat boek dus nu al op mijn verlanglijstje!

Reacties zijn gesloten.