dol-fijn hemdje

Nadat het laatste genaaide hemdje (met uitzondering van het communiehemd) met gemengde gevoelens in een enveloppe richting haar verdween, verdiende ik een herkansing. De Zoon ook, want die kreeg immers een groeischeut en heeft wel wat nood aan zomers gerief.

dolphin-gingerbread


Ik greep opnieuw naar mijn snelle hemdjespatroon (de Gingerbread uit Homemade Minicouture) en bleef qua stoffenkeuze in dezelfde sector. Beestjes dus, al zijn ze deze keer van het vriendelijkere soort.

dolphin-gingerbread (collage1)


Ik kocht deze budgetvriendelijke stof op het Stoffenspektakel met een ander doel voor ogen, maar achteraf bekeken vond ik ze daar toch niet zo ideaal voor. Change of plans dan maar, en de Zoon zag de print wel zitten.

dolphin-gingerbread (full)


Ik combineerde de dolfijnen met een stof van Cloud9 voor de onderkraag en een opgestikt knopenpad.

dolphin-gingerbread (close-up)

dolphin-gingerbread (collar)

Ook aan de mouwzomen freestylde ik een beetje. Het geeft het hemd wat extra schwung, vind ik.

dolphin-gingerbread (collage2)


Een zomers hemdje, en het zal niet het laatste zijn.

25 gedachten aan “dol-fijn hemdje”

 1. Joepi, ik zal even graag naar de volgende kijken!
  De dolfijntjes lijken wel te zwemmen in de golven van het andere stofje. Goed gevonden!
  Persoonlijk heb ik wel een voorkeur voor een kraag met staander, ik blijf vol ongeduld wachten op een grotere Theo!

  1. Ik eigenlijk ook hoor Saskia, maar soms neemt mijn goesting om het snel te laten gaan de bovenhand. En dan is Gingerbread een absolute winner!

 2. Die mouwen zijn zo leuk. Ik vind de combinatie met het andere stofje echt geslaagd. Zeker die knopenpat. Dat maakt het echt af

 3. Oh die afwerking van je mouwen… zo geweldig! Maakt het helemaal af! Vond je daar ergens een tutorial van of verzon je het zelf ter plekke :-)?

 4. Je mag me nog hemdjes doorgeven. Thijs was hier WEL heel enthousiast over het hemdje. Ik stuur je een foto via mail :-).

 5. Gaaf shirt en wat deed je precies bij de stof van de mouwen….? Knipte en plakte je de dolfijnen? Zo strak en duidelijk zal de achterkant van die stof niet geweest zijn toch?

 6. De gingerbread is inderdaad een lekker lui en basic patroon, maar jij hebt er toch weer iets speciaals van gemaakt! Heel tof, zo met die mouwtjes en dat andere stofje.

Reacties zijn gesloten.