de Zoon in Zonen09

Een communiefeest. Het is me toch altijd wat. Het nadenken vooraf, de voorbereidingen waaraan ik me àltijd mispak, en deze keer ook: het naaiwerk. Bij de communie van Dochter 1 ging ik gewoon naar Zara, en bij Dochter 2 liet ik haar een jurk op maat maken. Maar de Zoon, die zou een Zonen09-outfit krijgen!

jakob communie 6


De keuze was snel gemaakt: Theo en Cisse it would be.

jakob communie 1


De uitverkoren stof voor het hemd kocht ik lang geleden via Mon Depot. Ze was op een uur tijd ofzo uitverkocht maar onverwacht kon ik toch nog een stuk bemachtigen. De insectenprint is echt helemaal de Zoon en ik wist meteen waarvoor het moest dienen.

jakob communie 3


De okeren gabardine voor de broek was een ander paar mouwen. De kleur vinden die in mijn hoofd zat viel niet zo mee. Maar uiteindelijk had ik geluk en kwam ik ze tegen bij Koning Uil.
Het werd een short-Cisse met weinig details, behalve dan twee steekzakken met donkerblauwe paspel. Ik wilde er eigenlijk maar één maar ik ging tijdens het knippen nogal wild tekeer…
jakob communie 8


Het oker komt terug in twee hoekjes aan het hemd, op de kraag en aan de rugpas, én ook aan de mouwsplitten.

jakob communie 5


Om er écht een feestelijke outfit van te maken kocht ik bij Zara een vest en das. Even dacht ik de voering van de vest ook te vervangen door de insecten, maar toen de deadline angstvallig naderde, liet ik dat plan wijselijk achterwege. Ook de sportschoenen komen van bij Zara en geven de look weer wat extra cool, vind ik.

jakob communie 7


Ik ging niet over the top met het insectenthema, maar hier en daar doken ze toch nog op…
En ik? Ja, ik droeg de hindernissenjurk. De stand was 53-17, en hoewel ik eigenlijk toch de bloemenjurk wilde dragen (ik ben altijd een beetje tegendraads en los daarvan is die jurk ook veel meer “ik”), liet ik de keuze aan de Zoon. Het is zijn feest, toch?

jakob communie 9


En dat was het dan, het einde van de eerste communies hier in huis. Alledrie waren het zonnige tuinfeesten, maar stiekem ben ik blij dat ze alledrie achter de rug zijn. Oef. 🙂

jakob communie 4

nora communie 1

marta communie 2010

72 gedachten aan “de Zoon in Zonen09”

 1. Waw, waw, waw, wat een schoon gezinnetje zijn jullie toch. Dit kan wel eens als voorbeeld en motivatie dienen voor over 2 jaar! Prachtige foto's, prachtig hemd, prachtige zoon, mag ik blijven doordoen? schoon meisjes. En ja, door de oker jurk valt alles toch in zijn plooi op de gezinsfoto hé.
  Dikke proficiat aan de zoon en de mama!

  1. Hé, hé, ik hou me hier aan mijn woord, zie ik … in volle overgave aan de communie-outfit voor Matteo kom hier inderdaad nog eens piepen 😉
   Ik blijf de stof van dat hemdje zo mooi vinden!!

 2. Het plaatje klopte wel hoor! Je kleedje bij zijn broek en de das van de coole papa! Proficiat met jullie communicant. Jij de laatste en hier de eerste van de 3 Pfff .

 3. Picture perfect it is! Zalige stof voor dat hemdje, alle details kloppen, prachtig! En met dé jurk pas je toch maar mooi bij de zoon en wederhelft!

 4. Wat een plaatje! Jouw hindernissenjurk past zo goed bij de outfits van jouw twee mannen. Ik pin alvast de stijl van jouw communicant voor over twee jaar, want het is er echt zo op: deftig maar niet té, én met kleur (wat ik vaak mis bij communicantjes). Jij hebt het, vrouw!

 5. Amai, maar 1 woord: waaaaaaaaaaaauuuuuw!!! En wat een prachtig gezin zijn jullie, met zo'n schone kinders, en die outfits zo schoon op mekaar afgestemd! En schone communiefotoms ook, van alle kinderen! Enfin, het weden dus wat meer woorden dan dat ene, maar kom,…

 6. De keuze van de zoon aandoen op zijn feest : *Ü*
  Ik begrijp het helemaal dat je blij bent dat ze alle drie achter de rug zijn, die eerste communies.
  Prachtige outfits, was hij nu nog veel gegroeid ?

 7. Heel mooi geheel en tof thema. De foto met de blauwe container laat zijn outfit mooi uitkomen. Leuk ook met het dasje. Mijn zoon wou absoluut een das voor zijn eerste communie. Wij konden er toen ook net iets anders van maken dan het klassieke. Ik verloor de pol, ik had voor de andere jurk gestemd maar zoonlief alleen kon het bij het rechte eind hebben op zijn dag.

 8. Wat een coole outfit voor een zo te zien fijne kerel!!! Proficiat daar!
  Keitoffe foto's ook vind ik, knap gedaan.

 9. zo'n schone zoon in een al even schone outfit! En nu even uitblazen van al dat feestgedruis 😉

 10. Wauw, superleuk!!! Wat zien jullie er ook mooi uit allemaal samen. En je hindernissenjurk matcht toch wel heel mooi bij de outfit van je zoon hoor!! En ook geen onthoofde lijven meer ineens, heerlijk! <3

 11. Ik volgde de voorbereidingsstress met een stiekeme glimlach – hier nog geen communies gepasseerd 😉 – en héél veel interesse. Het plaatje klopt volledig, Jakob straalde in zijn schone tenue, jullie samen lijken wel uit een boekske gestapt. Mooi!

 12. Die zoon van jou is zoooo cool, echt, the man of the party! En jullie matchen toch wel erg prachtig samen. Wat een heerlijke dag om van na te genieten!

 13. Wauw, dit is echt een coole outfit! Love it! Ik wou dat ik vorig jaar de moed had gehad om zoonlief de zelfgemaakte outfit ook effectief te laten aan doen voor zijn communie… Maar ik twijfelde te veel 🙂

 14. In een woord prachtig! De outfit van de zoon is echt supermooi! En de jurk van mama matcht ook fantastisch!!

 15. wauw, alledrie prachtig!! En je kleed paste perfect bij zijn broek, dus goed gekozen. AL hoop ik dat je nu geen hele dag aan je bloemenjurk hebt lopen denken :). (mezelf kennende…).

 16. Wat hebben jullie toch een prachtig gezin. En volgens mij is bij jullie de eerste communie in het tweede leerjaar want ik zie geen schietkraam. 😉
  En dan die outfit, perfect! Supermooi Eva!

 17. Heel knap! En zo mooi afgestemd op elkaar zeg
  Ik ben blij dat er hier nooit communiefeesten komen
  (maar waarschijnlijk moeten lentefeesten tegenwoordig niet onderdoen :-s)

 18. Mooi! De Zoon, het trio maar zeker ook de dochters. Mooie namen ook. Tis dat ik genoeg kindertjes heb… 🙂

 19. My goodness, your son looks soooo cool. His outfit is super stylish. If I had a boy I would like him to dress like this.

 20. Zoals ik op IG al zei: ge-wel-dige outfit! Helemaal! Dat oker van de broek is ook echt boenk derop! Geweldig gedaan! En leuk dat je toch voor de hindernissen jurk koos omdat zoonlief dat graag wou 😉 en wauw, wat een mooie kinders heb jij toch , helemaal verliefd!

 21. Waauw Eva, zo schoon. En lol voor het "ik ging nogal wild tekeer bij het knippen." Ik zie je al bezig! Allemaal inspiratie voor volgend jaar hier… Juij!

 22. mijn held jong gij 😀 Hou u al maar vast, ik zit volgend jaar in krak dezelfde miserie als gij nu had 😀
  Maar zeg wat een schoon tenue had de zoon toch! Perfect zeg!
  En van jouw dochters ben ik gelijk ook erg fan!

 23. Van alle communie outfits die ik zag passeren is dit mijn favoriet. Zo stijlvol schoon en dat op zo'n schoon ventje. Zucht.

Reacties zijn gesloten.