feestjurkdilemma

Zondag vieren we feest. De Zoon doet zijn eerste communie. Ik wilde mijn feestjurk graag zelf maken en meer dan een jaar geleden vond ik bij Mon Depot de perfecte stof.

feestjurk 1


Ik weet niet meer van welk merk, ik weet enkel dat ik er op slag verliefd op werd. Luchtig, dun, vloeiend… alle kwaliteiten die een stof voor een zomerse jurk moet hebben, vind ik. En die kleuren!

feestjurk (collage)

feestjurk 3
Lieve Nele bezorgde me op de valreep een geschikt patroon (nogmaals dikke merci, Nele!) dus ging ik vorig weekend eindelijk aan de slag.

feestjurk (collage1)


Ze zit zalig, ik vind ze echt mooi. Maar de Husband én de Zoon vinden mijn hindernissenjurk véél geschikter voor het communiefeest.

feestjurk 2


Dus terwijl ik een week geleden nog geen outfit had voor die communie, heb ik er nu plots twee. En kan ik niet kiezen.

feestjurk (collage2)


Dus wat denken jullie?
Links of rechts?

feestjurk dilemma


(stof – niet meer verkrijgbaar – bij Mon Depot)

94 gedachten aan “feestjurkdilemma”

 1. Prachtige jurk! Mooi voor de zomer, maar ik zou toch ook de rechtse kiezen. Zo feestelijk en bijzonder!

 2. Dat is alsof je zou moeten kiezen tussen je man en je zoon. Alletwee zijn ze gewoon prachtig! Sorry, maar eeuwige twijfelaar als ik ben, ik kan je niet helpen 🙁

 3. Snorry Eva, mijn voorkeur gaat, alhoewel deze jurk ook zeer schoon is, ook uit naar de feestelijke rechtse jurk.

 4. Beiden zijn perfect ! Opteren voor de keuze van het feestbeest ? Om hem te plezieren op zijn dag ? En de andere hou je voor alle andere feestje deze zomer ?

 5. Supermooi!! Ik zou ook wel het gele kleedje kiezen, is feestelijker, maar deze kan zeker ook want echt prachtig! Welk patroontje is het trouwens dat je kreeg/gebruikte? Ik vind het echt super!

 6. Kheb geen eigen mening! Ik zou het moment zelf afwachten. Als de zon kei hard schijnt de gele, als het minder goed weer is, mag jij stralen in de linkse!

 7. Beiden zijn mooi maar mijn voorkeur gaat uit naar de linkse nieuwe jurk. Omdat ik die kleuren mooier vind en meer aansluit bij mijn smaak. Maar misschien moet je het feestbeest zijn smaak volgen inderdaad. Veel succes en een prachtige dag toegewenst.

 8. Alletwee. Na de mis smos je per ongeluk expres wat aperitief , en hopla, outfit nummer twee kan ook dienen.
  Persoonlijk vind ik links het mooiste, gewoon door de kleuren alleen al.
  Succes !

 9. Haa, ik ga ook voor de versie in oker. Mocht ik de stof nog als lapje zien liggen, zou ik ook naar de kleurenbom grijpen. Maar eens in jurkversie heb ik een voorkeur voor het rechtse. Of is het het jasje (gekleed vs. casual) dat ons op het verkeerde been zet? Het zou waarschijnlijk helemaal anders aanvoelen als je ze zou wisselen.

 10. Links! Heel mooi en inderdaad prachtige kleuren! Volgens mij kom je er straks nog niet uit, aan al die verschillende meningen te zien 🙂

 11. Ze zijn allebei prachtig, maar de Vuurdoorn is echt wel feestelijker. Ik zou daarvoor gaan. Je kan ook express eens morsen halverwege het feest om dan met je volgende prachtjurk te verschijnen. Kwestie van helemaal indruk te maken! (An)

  1. Ik zou ook voor een wissel van outfits gaan in het midden van het feest- kei show 😉

 12. Dat jeansvestje bij links is prachtig, het geeft het zoveel temperament!
  Mét jeansvestje vind ik dus links het schoonst.
  Zonder jeansvestje heeft links een andere (kamer, braver) uitstraling, en prefereer ik dan de rechtse.

 13. Echt alletwee prachtig!! Ik zou – om zoonlief te plezieren – voor de rechtse jurk gaan en dan gewoon bij het dessertje of zo even van outfitje gaan wisselen! Wat je ook kiest: je zal sowiezo schitteren enne niet vergeten te genieten, hé! Lieve groet, V.

 14. Links, veel sjieker en zooo speciaal…en mss nog een fijn riempje erin om die overgang tss de 2 stoffen te breken…? Geel is ook heel mooi dus je kan niet fout kiezen!

 15. enkel en alleen al voor de kleur zou ik de linkse kiezen,
  maar jij zou moeten gaan voor diegene waar jij je onoverwinnelijk in voelt.
  Grtjs

 16. geen makkelijke… Ze zijn allebei héél erg mooi, maar de meest feestelijke vind ik de rechtse. Die gouden touch geeft hem naar mijn bescheiden mening een extra feestelijk tintje :-). Ofwel smos je tijdens de aperitief zeer subtiel op de ene en ga je de andere daarna aantrekken 😉

 17. Ja amai; Ik vind ze beide prachtig!
  Als ik dan echt moet kiezen zou ik voor rechts gaan; toch nog net dat ietsje feestelijker…

 18. communie, is dat niet in de kerk en met een feest? Awel draag rechts in de kerk enzo en dan links voor in de tuin (of feestzaal of…)

 19. De linker is vrouwen-mooi, zou mijn vriend zeggen 🙂 Je zoon houdt misschien van geel, en je man ziet je knieen graag denk ik 🙂 De combi met het spijkerjasje vind ik ook niet geweldig. Een creme, eenvoudig korter vestje/jasje zonder sluiting misschien erbij? En dan bewaren voor een geweldig zomerfeest.

 20. Van mij mag je geen hulp verwachten. Ik typte 'links' maar toen dacht ik aan herfsttype en gilde ik 'rechts'. Ik concludeer dat je er onmogelijk slecht kunt uitzien op die communie. Doe maar oddewoddewotpispot.

 21. Ik val geloof ik buiten de toon, maar ik zou toch echt voor links gaan! Die vind ik absoluut veel feestelijker en fleuriger 🙂

 22. Je doet zoals de echte madammen dat doen op feesten. Verander gewoon halverwege van outfit! Ik vind de gele wat meer uitkomen en toont voor mij chiquer…

 23. Oh ik begrijp je dilemma! Allebei prachtig! Zo'n leuk patroon ook, die nieuwste jurk. Ik zou gewoon 's ochtends kiezen waar je je op dat moment het beste in voelt? Luxe!!

 24. zo mooi, alletwee, maar links heeft net dat ietsje … opvallender? bijzonders? waardoor iedereen gaat omkijken
  veel plezier op het feestje, verkeerd kiezen kan je zeker niet

 25. Wauw! Ik vind beide jurken prachtig! Als ik zou moeten kiezen, voor mezelf? Dan zou ik de Vuurdoorn jurk kiezen. Maar volgens mij moet je gewoon datgene aandoen waar jij je het beste in voelt. En als dat gelijk is,… Waarom dat niet het feestvarken laten kiezen?

 26. Dat van lotte martens, zooooo mooi! Maar leg de outfits anders eens langs de outfit van jouw zoon en zie wat daar het beste bij past?

 27. Ik vind ze allebei heel mooi. Maar mss toch nog liever de rechtse voor deze gelegenheid. 🙂 Vier ze!

 28. Zelf zou ik zeggen links maar het is feest van de zoon dus volg zijn keuze maar!

 29. Opnieuw zo schoon en dit is zo jou, naar mijn mening.
  Ik zou de gouden jurk aan trekken tijdens de kerktoestanden en dan in de wc voor 't feestje wisselen naar deze. 🙂

 30. Wauw mooie jurk weer dat je maakte! Zo speciaal met die asymmetrische bloemen… ik zou voor het feest toch ook voor de rechtse gaan, ze is nog iets 'chiquer' 🙂 X

 31. Een moeilijke keuze! Ze zijn beide prachtig! Ik zou op de dag zelf beslissen en dragen waar je zin in hebt. Stralen zal je sowieso doen! 🙂

 32. Links is zomerser, en absoluut prachtig qua kleuren, rechts is ietsie chiquer. Dus ergens onderweg omkleden zeg ik!

 33. Ze zijn beide mooi maar als ik echt moet kiezen, zou ik voor het kleedje in de stof van Lotte Martens gaan 🙂

 34. Ik ga voor de hindernissenjurk, maar dan vooral omdat ik de kleur mooier vind dan deze nieuwe nu. Ik ben zelf minder fan van zo prints. Maar ik geef wel toe dat het je erg mooi staat! Gij felle bie jong!

 35. Allebei prachtige exemplaren, maar voor het feest zou ik toch rechts nemen. Die is echt wondermooi en zooooo classy!

 36. Waw, Eva, zoveel reacties! Ik ben even beginnen lezen en zie dat de linkse toch de voorkeur heeft. Ik zou het zo niet weten. Allebei heel mooi toch! Maar misschien een goed idee om de communicant te laten kiezen… In ieder geval, geniet van de viering en het feest!

 37. Ik heb het gevoel wat tegengewicht te moeten bieden! Ik vind links ideaal voor een communie! Die kleuren!! Ik vind de combinatie met het jeansjasje en de bloem, de ketting en de schoenen de max! De rechtse jurk is inderdaad chiquer. Bij ons zijn communiefeesten vooral familiefeesten en dus niet zo chique. Ik weet natuurlijk niet hoe dat bij jullie zit… Misschien beslissen in functie van de kleurencombi's met andere huisgenoten? In ieder geval: geniet van het feest!

 38. Onmogelijke keuze, allebei staan ze je prachtig! Maar ik moet de mening van velen delen, dat vleugje goud van de 'vuurdoorn' maakt het net dat tikje méér!!

 39. Ondertussen is de keuze op de gele gevallen, maar het zijn toch beide echte pareltjes!!!
  Gelukkig is er mooi weer op komst. 😉

Reacties zijn gesloten.