vuurdoorn met hindernissen

Mijn favoriete Lotte Martens stof. Maanden geleden pinde ik ze op mijn wishlist. En toen werd ze zomaar in mijn schoot geworpen, ik ben een gelukzak. Linde was dat ook, zij maakte er al deze geweldig schone tas van. En Joke toverde er een jurk voor Fien uit.

vuurdoorn (jacket cols-up)


Ik wilde er een jurk voor mezelf uit. Een zomers geval, want de stof is echt zalig van kwaliteit: soepelvallend maar niet te dun. Niemand heeft immers boodschap aan zichtbare onderbroeken. Of shapewear for that matter. Bovendien matcht de kleur zo goed bij mijzelve. Ik ben namelijk van het herfstige type.

vuurdoorn (jacket open)


1m20. Dat is niet overdreven veel voor een hele jurk in volwassen formaat. Mouwen werden geschrapt. Te veel gerimpel aan het rokdeel ook.

vuurdoorn (collage1)


Zo kwam ik uit bij de Jessy jurk uit La Maison Victor. Een jurk van eenvoudige snit. Enkel de drie plooitjes op het voorpand maken het wat anders.

vuurdoorn (portrait)

De stof is iets dikker dan wat ideaal zou zijn voor dit patroon. Maar omdat ze zo soepel is, verliep het verwerken toch nog zonder grote hindernissen. Tot ik een eerste pasbeurt van het afgewerkte bovenstuk deed… Ik maakte namelijk maat 38, mijn gewone confectiemaat. Het leek alsof ik een zak droeg. Een zak uit chique stof, dat wel, maar desalniettemin een zak. Zo’n afgewerkt bovenstuk versmallen, met zorgvuldig vastgestikte belegdelen en al,  is niet zo eenvoudig. Met veel gezucht stikte ik lukraak een centimeter weg in de zijnaden en deed alsof er niks aan de hand was.

vuurdoorn (skirt)

Toen de jurk volledig klaar was en ik ze aantrok kreeg ik het benauwd. Nog steeds te groot, maar écht, véél te groot. Ik bespaar jullie de details, er kwamen tranen aan te pas, maar ik tornde de hele jurk vollédig terug uit elkaar, knipte een nieuw patroon in maat 34 (say what?) en begon opnieuw.

vuurdoorn (collage)

Op de rug zit een split met knoopsluiting. Stiekem ben ik nog altijd blij als ik merk dat er geen rits moet ingenaaid worden…
De gouden print op de stof staat waar ze staat natuurlijk, en dat zorgde ervoor dat ik ze aan de achterzijde op het bovenstuk moest plaatsen. Netjes op de rechterschouder, daar waar ik een coole tattoo nog wel zou zien zitten. Moest ik durven.

vuurdoorn (waist)

Ik liet de elastiek in de taille achterwege, de stof is er iets te dik voor en het flatteerde niet echt. In de plaats daarvan gebruikte ik lusjes om een gouden riempje op zijn plaats te houden.

vuurdoorn (jacket)


Et voilà: een eenvoudige jurk in een prachtige stof.
Verkrijgbaar enkel bij Bambiblauw en Lotte Martens.
De stof, niet de jurk. Maar dat hadden jullie wel begrepen natuurlijk.

(stof Lotte Martens bij Bambiblauw)


En misschien zagen jullie het al, misschien ook niet, maar mijn Canon begaf het enkele weken geleden. Voorlopig trek ik mijn plan met de smartphone, wat de kwaliteit van de foto’s niet echt ten goede komt. Excuses.


50 gedachten aan “vuurdoorn met hindernissen”

 1. Wat een prachtige stof voor deze jurk (die eveneens nog steeds op mijn verlanglijstje staat)! Ik heb net hetzelfde gehad met de harlequin uit LMV. De patronen zijn echt zeer ruim…

 2. Ik dacht deze jurk te maken in een zwarte stof van Lotte, maar heb het niet gedaan omdat ik de stof echt te dik vond voor het patroon. Mooi resultaat.

 3. Heel mooi. Hoewel de kleur helemaal de jouwe is, de mijn absoluut niet ! Ik ben een wintertype. Dat heb je helemaal mooi opgelost die aanvankelijk ' te grote' zak. Het werd een heel stijlvolle jurk.

 4. Prachtig! Dat model spreekt mij ook enorm aan. Maar ik ben niet zo'n ranke den als jij, dus ik vrees dat het voor mijn lijf niet al te flatterend zal zijn.
  Maar jouw versie is adembenemend mooi!

 5. Heel erg mooi hoor! Die van mij rolde twee weken geleden vanonder de machine….met net hetzelfde probleem. Maatje 38 bleek ver onderschat. Heb de rok gisteren losgemaakt en de zijnaden 2 cm smaller gestikt waardoor het nu DRAAGBAAR is.

 6. Heel mooi! Ik kwam net het omgekeerde tegen, bij de eerste pasbeurt bleek m'n jurk een maatje te klein. Later op m'n blog te lezen 😉 Groetjes, AnneLuSe.

 7. knap … ik vind het ook mooier met riempje dan elastiek
  de tranen waren niet verloren moeite … je ziet er beeldig uit

 8. Ik kan het mij voorstellen, die tranen. Gelukkig hebt ge doorgezet en er een fantastische jurk van gemaakt. Smartphonefoto's of niet.

 9. Ooooh perfect gewoon! Die stof ligt hier al maanden – nu ik jouw jurk heb gezien kriebelt het helemaal om erin te knippen! Echt prachtig <3

 10. Haha, nu is het mijn beurt om te glimlachen bij je blogverslagje en de patroon-grootte-frustraties die erin opduiken ;-). Die glimlach is niet omdat ik het plezant vind hoor, integendeel, maar wel omdat ik nu niet het gevoel heb dat het aan mij lag dat de jurk zoveel te groot was ;-). Hij is echt mega geslaagd!!! Wat een topper! Die stof, waw! En inderdaad een kleur dat je heel goed gaat! Je zal nog veel geniet hebben van dat kleedje!

 11. Adembenemend, wat zeg ik, dit is gewoon pure klasse! Het staat je ongelooflijk mooi!

 12. Amaai de frustratie moet inderdaad enorm geweest zijn… ik kan dat ook niet aan… een kledingstuk aanpassen als het eigenlijk al 'klaar' is 😀 haha. Je jurk is wel echt fantastisch geworden! Ik zou ze zo kopen in de winkel X

 13. Ik zat hier al stillekes te hopen dat je de jurk niet kleiner gemaakt had en ging weggeven. Jammer voor ons, maar super voor jou, want zo'n schoon stuk vind je niet in de winkel!

 14. Heel erg mooi! Het resultaat maakt zeker alle moeite goed! Hier ook bezig met de jessy jurk, gelukkig las ik al op voorhand dat de jurk erg groot valt.

 15. Ow, wat zal dat inderdaad ongelofelijk frustrerend geweest zijn… Maar het resultaat is prachtig hoor! Die print op het achterpand is wel heel leuk geworden, gelukkig toeval dan 😉

 16. Ik heb dat nog gehoord, dat die jurk zo groot uitvalt. Ik heb het patroon (lang vóór mijn naaimachine in verhuisdozen verdween) geknipt in een 38, maar ik ga dan nu toch maar ook een 34 knippen. Bespaar ik mij een hoop gedoe precies. Maar jouw jurk is prachtig geworden, en die kleur staat je inderdaad super!

 17. Ik kwam net hetzelfde tegen! Maat 38 , net een zak! Ware het niet dat ik mijn stofje heel graag zag… terug patroon overgetekend maat 34( durf ik dat echt?!) En…yes! Volgende week communie van mijn dochter zal ik het aan hebben….

 18. Ooh nee! helemaal opnieuw geknipt?! Boehoe! Als ik er was zou ik met je meegejankt hebben…
  Maar het resultaat is wel heeel mooi! En die kleur… jammer dat je gezicht niet op de foto's staat, want dan hadden we beter kunnen zien hoe goed het je staat.

 19. Ik kan me de tranen goed voorstellen, die stof ligt hier al sinds de eerste lichting te wachten, maar ik durf er nog steeds niet in te knippen… Gelukkig ben jij zo'n goede naaister dat je hier toch een ongelooflijk mooie jurk uit gehaald hebt, en dat na al die ellende. Knap Eva, echt knap!

Reacties zijn gesloten.