hot or not? (KCW #2 – spring 2015)

Doen jullie dat? Bloggen over mislukte naaisels?
Ik wel.
Ik deed dat hier al eens. En hier ook.

Deze keer weet ik het niet goed. Laat ik bij het begin beginnen.

tiger shirt (back)


Dinsdag. Onderweg naar Den Depot voor oranje sweaterstof en ander schoons hoor ik op de radio een uiteenzetting over bedreigde tijger Linde Merckpoel. Over dat ze haar soortgenoten en haar eigen familienaam van uitsterven wil redden. Tien minuten later zag ik tijgers op rol. Mijn weke hart kocht. Toen ik thuiskwam wist ik het even niet meer.
Zo lelijk.

tiger shirt


Toch maakte ik er zonet een snelle Gingerbread van. Ik dacht: dit is het mottigste hemd dat ik ooit naaide. Maar de Zoon trok het aan en nu vind ik het eigenlijk schoon in al zijn lelijkheid.

tiger shirt (collage1)


De Husband fronste.

tiger shirt (collage2)


De Zoon wil het niet aan voor school, zegt hij.

tiger shirt (collage3)


En ik weet het nog steeds niet. Hot or not?

tiger shirt (full)(stof bij Den Depot)

47 gedachten aan “hot or not? (KCW #2 – spring 2015)”

 1. Hmm, het is ook niet echt mijn stijl. Heb zo ook beren en wolven in mijn stoffenkast zitten. Ik zou het nu ook niet meer kopen. Maar ik vind het stofje wel erg schoon passen bij zijn donker velleke. Zou het dat niet zijn? Het is echt zijn kleur precies

 2. Welke maat is het? Ik weet zeker dat onze Thijs dit wel zou willen. Die is voor groen en tijgers dus die vindt dit vast TOP.

 3. Ik vind wel dat het kan, heel puur dan, op een jeans. Als het heel goed weer is en je niet moet gaan combineren met een vest of jas.

 4. Het zou perfect uit een dure hipsterboetiek kunnen komen, al is het ook niet meteen mijn stijl. Maar er zijn vast jongetjes (al dan niet de uwe) die daar super content mee zouden zijn!

 5. Je koeien/vlekkentrui wordt hier nog steeds met plezier gedragen. Dus zo mislukt was die niet.
  Al vind ik deze wel niet helemaal jullie stijl, ik ga nu niet meteen over mijne nek. En als zoonlief content is, …

 6. LOL, ik zou het ook niet direct weten … ik zou de zoon laten beslissen, maar blijkbaar is het niet zo'n groot succes 😉 Als het een troost kan wezen, de lions & tigers van cloud 9 hangen hier dus te hangen in de kast en de zoon wil het niet aan … Nu ja, laat ons zeggen dat ik dat erg vind 😉

 7. Smaken verschillen niet alleen per persoon maar ook qua week 😉 Ik heb regelmatig dat ik stof wil hebben en eenmaal in de kast is de magie eraf. Zo zijn er ook stoffen die ik voorbij zie komen en denk, "nee dat is niks voor mij" maar een paar maanden later ben ik helemaal opgewarmd en koop iets vergelijkbaars. Maar ongeacht wat ik van de stof vond, als het eenmaal genaaid is, zit er een sausje liefde en ben ik eraan gehecht (maar wel de volgende dag pas hoor, als iets net af is ben ik te kritisch). Bijzonder proces dat naaien..

 8. Gr bent het al aan het weggeven seg, ik zou het pertang een kans geven maar ja den moet zoon wel medewerking verlenen natuurlijk 🙂

 9. Ik snap je verhaal wel! Ik heb het nooit helemaal gehad voor die nogal drukke natuur prints. Maar de zoon geraakt er precies wel mee weg.
  respect ook voor je aanpak, ik zou het eerder onderaan in een hoekje laten verdwijnen; )

 10. Ik snap het twijfel gevoel. Het staat mooi, echt! Ook mooi in elkaar gezet…… Maar deze print moet echt je smaak zijn. Laat de zoon zelf kiezen, over een maand weet je of het een succes is of niet 🙂

 11. Het heeft een behoorlijk kitsch-gehalte, wat absoluut moet kunnen, maar hier weet ik het toch ook niet helemaal… Het stat hem wel, maar ik ben er ook niet 'wild' van.

 12. Heel eerlijk, ik zou deze stof volledig links laten liggen, en ik denk niet dat het hier uit de kast zou komen… maar jouw zoon? Ja hallo zeg, die komt er mee weg, big time. Ik ben zowaar fan, en dat meen ik. Zoals hierboven ook al gezegd, lijkt recht uit een dure boetiek te komen.

  1. Ik denk dat ik daarom zo hard twijfel… Hij komt er inderdaad mee weg, in combinatie met zijn bruin vel is het schoon.

 13. Haha, de husband wil gewoon ook zo'n shirt :). Wel lief van J: aandoen en toch subtiel zeggen dat hij er niet mee nr school wil… Ik zou er nu ook ni mee buiten komen, maar dat is goesting. Gij naait wel rap he zeg!

  1. Awel, zo'n Gingerbreadje zit op 1,5 uur in elkaar als de stof geknipt klaarligt. Het knippen deed ik de avond dat ik het kocht, ik vreesde dat het anders voor eeuwig in mijn kast zou blijven liggen…

 14. Ik zou het ook niet gekocht hebben, maar het past echt bij je zoon vind ik. Ik zou hem zelf laten beslissen.

 15. zelf houd ik enorm van drukke prints maar bij deze snap ik wel een beetje je twijfel… je zoon lijkt er inderdaad mee weg te komen en simpel gecombineerd kan het wel maar natuurlijk als hij er niet van houdt dan zal het onderaan de kast belanden, dus ja hem laten kiezen en als hij niet wil maak je er zeker en vast wel iemand blij mee 🙂

 16. Hot voor je zoon!! Dit staat het prachtig! Maar ja als hij hem niet aan wil….dan zijn er vast andere jongetjes die hem geweldig vinden. Zou zo uit een mooi winkeltje kunnen komen 🙂

 17. Ik vind het best mooi. Er lopen hier drie dierenprintfans rond en ik heb dus ook al het één en ander genaaid met gelijkaardige stofjes. Mijn jongens zijn er wild van. Ik vind het heel mooi staan. Het is een specialleke maar je mag best een beetje uniek zijn vind ik. :o)

 18. HOT! Ik ben ook van de drukke prints en dito kleurencombinaties. Al wisselt dat wel eens naargelang mijn stemming. Moest mijn zoon nog jonger geweest zijn, zou die het gedragen hebben. In combinatie met jeans.

 19. -schaterlach- Ik volg je verhaal, ik zou dat ook doen, zoiet kopen in een opwelling. Ik ben er geen fan van, ik hou me ver van alle fotoprints. In combinatie met zijn kleurtje is het te doen, maar als hij het niet wil dragen ben je daar niet veel mee…

 20. Sorry, maar ik vind deze echt kei HOT! Echt waar, je zoon komt daar super mee weg! Trendsetter voor volgende seizoen, wedden?!

 21. Not my piece of cake. Drukke prints zijn niet aan mij besteed.
  Maar je hebt er wel een mooi afgewerkt hemdje van gemaakt ondanks je twijfels.

 22. Ik zag het gisteren al passeren maar heb even gewacht met reageren. Ik vond het meteen een kei schoon lelijk hemdje 😉 En dat vind ik nog elke keer al ik er terug naar kijk. Hij staat er zo schoon mee! Ik ben echt voor!

 23. Ik ga voor HOT! De kleuren zijn helemaal goed voor hem. Mijn zoon draagt vaak gilets en dat verzacht zo'n drukke print al heel wat, maar je moet natuurlijk wèl je goed voelen in wat je draagt he 🙂 dus ik zou hem laten beslissen. But I like 😀

 24. De kleuren gaan hem echt, maar ik kan niet anders dan denken aan Johnny (ja echt, zo noemde die kerel!), de vent van een nicht van mijn vent, die ik eerst zag op een familiefeest, 13 jaar geleden. En ik dacht: Johnny, gij doet uw naam alle eer aan, want Johnny, die had een tijgerhemd aan.
  Mijn ding is het niet, al staan de kleuren hem echt wel mooi!

 25. Ook niet mijn ding maar je zoon komt er super goed mee weg! Nu als je hard twijfelt wordt het meetstal niet veel gedragen… zo is dat hier toch het geval :-). Ik zou het dan doorverkopen en zo heb je weer centjes voor nieuwe stof ha!

 26. Ik vind dit vergelijkbaar met het dino-hemd die al een aantal keren is gepasseerd in blogland. Dit en het dino-hemd zou niet passen bij mijn jongens (te bleek), maar ik vind het wel kunnen. Ik vind eigenlijk dat alles kan zolang de kleurcombinaties goed zitten en de persoon die het draagt er mee past. En dit is wel het geval hier.
  Ik denk niet dat de fashion-police hem zal arresteren 😉

 27. Ik ben de laatste tijd ook wat uitgekeken op drukke prints. En ik weet ook niet wat ik er van moet denken. Hij kan er inderdaad mee weg. Maar wie ben ik om te oordelen.

 28. O ja ik blog ook over mislukkingen en twijfelgevallen, gisterenavond nog zelfs 🙂
  Bij deze begrijp ik je twijfel wel hoor. Ik zou het zelf nooit kopen, dat stofje, maar bij je zoon past het ergens wel. Hij zal zelf beslissen zeker, of hij het wil dragen of niet?

 29. Blijkbaar is mijn eerste reactie niet gelukt ?. Hier ook een enorme tijgerfan van 7, en dan ook nog met een bruin velletje. Als er geen andere kandidaat – dragers zijn, neem ik hem graag van je over.

Reacties zijn gesloten.