op verplaatsing

Eigenlijk naai ik het liefst gewoon thuis. Naaiweekends, het Naaikaffee, workshops… altijd vergeet ik wel iéts. Niks onoverkomelijk en meestal snellen collega-naaisters me wel te hulp met dat ontbrekende knoopje, die lintmeter of de juiste kleur naaigaren. Maar toch, thuis werkt het gemakkelijkst.

Atelier Assemblé blouse (back)


Toen las ik dat de dames van Atelier Assemblé vierdaagse workshops gaven in hun winkel, en ik schreef me toch zonder aarzelen in. Want in die winkel hangt zo’n sfeer van toen. Bovendien maken ze fantastische tijdloze patronen. En vooral: ik kocht tijd.

Atelier Assemblé blouse (jeans)


Tijd, die ik heel bewust €10 per uur betaalde. Om op een inspirerende plek een beetje te babbelen en een beetje te werken met mensen die ik niet ken. Ik doe dat graag, ergens “alleen” zijn. In Antwerpen bovendien, my city of dreams.

Atelier Assemblé blouse (full)


Ik maakte een blouse met korte mouwen. En deed daar 4 zaterdagvoormiddagen over.

Atelier Assemblé blouse (close-up)


Op het voorpand zitten horizontale, platte plooien. Netjes en traag vastgestikt. Zoals het hoort.

Atelier Assemblé blouse


Ik viel vooral voor de sjaalkraag van het model. Dat ziet er zo elegant uit.

Atelier Assemblé blouse (collage1)


En die stof! Ik twijfelde geen seconde. Ik werd een paar jaar geleden namelijk verliefd op een jurk die Nathalie Meskens droeg, speciaal voor haar gemaakt door Atelier Assemblé. In net dezelfde stof, ik herkende ze meteen.

Atelier Assemblé blouse (collage2)


Schoon op een rok. Schoon op een jeans. Need I say more? Ik maak er zo nog!

(stof bij Atelier Assemblé)

55 gedachten aan “op verplaatsing”

 1. Echt knap! Ik ging niet voor deze blouse omdat ik hem op de foto op hun website minder mooi vond, maar deze versie zou ook wel in mijn kast mogen hangen. En die 4 lessen voor 1 stuk; dat vond mijn vriend vooral raar 🙂 Maar het loont echt wel hé

 2. Chique, chique ! Prachtig, klasse,…..alleen maar lovende woorden dus. Stof is uitermate mooi, model tijdloos mooi. Persoonlijk vind ik het silhouette met jeans het mooist maar het past zeker ook op de rok.

 3. kom snel nog eens naar Antwerpen en dan slagen we dat naaien over en houden we het bij tetteren :-).
  Mooie blouse, prachtige stof, geweldige me-time leek me dat!

 4. dat is absoluuut een ongelooflijk prachtige bloes ! Echt indrukwekkend !
  ( ik vind ze alleen niet zo mooi bij de kleur van de rok passen )

 5. Oh my God! Hoe blijf je dat toch doen? Alweer het perfecte stofje, bij een (voor jou) perfect patroontje. (Bij mij zouden sommige vouwen op verkeerde plaatsen zitten.) Damn, waarom is Antwerpen toch zo ver?

 6. Zalige bloes! Zit je super goed!

  ik keek ook al voor de workshops, maar met een thesis te schrijven werd het maar uitgesteld naar het najaar

 7. Oooooh… een workshop bij atelier assemblé staat ook op mijn lijstje! Eerst nog een beetje tijd kopen!

 8. Knap knap! Je staat er echt goed mee en euh ook wel mijn stijl 😉

 9. Maar mooi! Echt, geweldig!
  Van dit soort me-time kan ik een beetje gezond jaloers worden 🙂 Ik woon echt in de verkeerde regio!

 10. De stof, het patroon, de afwerking… af gewoon! Het model staat je perfect – en ik ken dat, het kopen van tijd…

Reacties zijn gesloten.