remi & cosette (for teens)

Weten jullie nog? Die geheime derde sweater? Toen in Noorwegen?

Wel, vandaag mag hij eindelijk gezien worden. Want het nieuwe boek van Valerie Boone komt eraan, en hoera, het is een boek met tienerpatronen!

sweater test (cover/back book)


De nieuwjaarsbubbels zaten nog in mijn hoofd toen ik samen met Jo en Isabelle uitgenodigd werd in het atelier van Valerie om er enkele van de patronen uit te testen. Het was een dag zoals ik ze het liefst heb: stoffen kiezen, rustig werken, een beetje babbelen, lekker eten en je verder van niks iets moeten aantrekken.

sweater test (blue)


Ik maakte een sweater. Niet zo maar één, nee, eentje zonder zijnaden. Toen ik de patroondelen zag, verdubbelde het aantal fronsen op mijn voorhoofd: is dit echt een sweater? Maar eens ik het licht zag, liep dat als een trein en maakte ik er zelfs twee.

sweater test (blue collage2)


Eentje in maat 14 jaar, die ondertussen al half afgedragen werd door Dochter 1. Deze versie heeft opgerolde driekwartsmouwen, maar in het boek vind je hem ook met lange mouwen.

sweater test (blue collage1)


Vooraan zit een buidelzak in schuine naden om je handen in weg te moffelen.

sweater test (blue back)


Ook achteraan kom je die schuine naden tegen, en door het gebruik van twee verschillende stoffen vallen die extra op.

sweater test (blue detail)


De tweede sweater werd een maat 18 jaar. Hier gebruikte ik één stof, met contrasterende hals- en tailleboord.

sweater test (grey)


En ook al paste deze laatste sweater zelfs voor mij, ik gaf hem weg als kado, daar in Noorwegen.

sweater test (grey collage)


Ik ben ondertussen wel héél erg benieuwd naar het boek, want ik zag nog niet alle patronen. De cover spreekt alvast tot mijn verbeelding: die prachtmeiden in hun hippe jurkjes, ik kan niet wachten!
(stoffen: persoonlijke voorraad Valerie)

47 gedachten aan “remi & cosette (for teens)”

 1. Dat ziet er goed uit! Tegen dat de mijne tiener zijn heb jij al de patroontjes al uitgetest!

 2. oh, dat boek ziet er zeer verleidelijk uit. En hopelijk is het volgende er eentje voor volwassenen, want ik zou mijn goesting daar gegarandeerd ook in vinden! Die eerste sweater, héél mooi! De tweede ook hoor, maar mijn voorkeur gaat naar nr. 1 :-).

 3. Nu mijn dochter, die amper 8 jaar is, al tienerallures krijgt, heb je mij ongelooflijk veel zin doen krijgen in het boek met die prachtige truien!

 4. Oh heel leuk gemaakt.Ga in de boekenwinkel zeker eens naar het boek kijken of het eventueel iets is om aan te kopen voor mijn kinderen(bijna 13 en 18 jaar)

 5. Die eerste is zooo mooi! Tienergerief staat hier voorlopig nog niet op de planning al zie ik zo'n comfy sweater voor mezelf ook wel zitten!

 6. Je was een super tester en heel erg gezellig gezelschap Eva! De 18 jr komt idd overeen met een Small voor vrouwen, ik hou je niet tegen om er nog eentje te knippen en "zoef" in elkaar te steken.

 7. Maar hoe geweldig tof! Vooral die eerste versie vind ik super.
  Allé, en tegen dat Lilith tiener is, heb jij alle patronen uit dat boek al ruimschoots uitgetest en weet ik perfect wat ik wil maken 🙂

  1. Haha, Annelies, tester van het jaar zou ik mezelf niet durven noemen! Toevallig twee patroontesten kort bij mekaar ?

 8. Ja wadde gij zit nogal in een testfase! Ik voel me stilaan gewonnen voor het boek. Mijn dochters alvast voor de tweede keer fan van jouw sweaters!

 9. Leuk! Ik hou van die patronen waar je nog eens naar moet kijken voordat je ze snapt.

  Ik zag toevallig vandaag in de stad ook zulke zakken (en wilde ze gelijk namaken natuurlijk), grappig!

 10. Geweldig! Ik heb zaterdag eventjes met Valerie gepraat, en toen ze vertelde over haar patronenboek voor tieners moest ik spontaan aan jou denken!

 11. Gave truien en een veelbelovend uitziend boek! Ik denk dat ik die trui maar eens aan moet passen voor vijfjarige, want mijn zoon zou die super vinden.

 12. Oh wauw!! Echt heel mooi. Die eerste versie is mijn favoriet!
  Ik kijk ook mee uit naar dat boek, want die tieners, dat duurt niet meer zo heel erg lang hier.

 13. Dat boek gaat hier ook rap in huis zijn, ik kan dat voorspellen 🙂
  Die trui waarop je ons liet wachten is een prachtexemplaar !

 14. En de eerste wordt er dan waarschijnlijk eentje voor mezelf! Mooi zeg, meet die schuine naden vooraan. En wat spot jij toch altijd mooie sweaterstoffen, ik blijf maar zoeken. Die eerste is helemaal mijn ding!

 15. knap knap heerlijk wat jij gemaakt hebt. Ik kan niet wachten om het boek in huis te hebben voor mijn tieners. Je mag trots zijn met je werk 🙂

 16. Die trui is zo mijn ding! (en die maten ook nog zo hard de mijne, zo bevestigde een pasbeurt van Charlie in een 158) Ik ga mij dat boek aanschaffen!

 17. Vooral die eerste vind ik ook prachtig! Ik moet onthouden dat boek eens te doorbladeren als ik in de boekhandel ben. Tienergerief begint hier ook mijn huis binnen te sluipen. Ben in ieder geval al benieuwd naar jou volgende creaties.

Reacties zijn gesloten.