de shortama

Want zo heet dat. Een pyjama met korte broek. Een shortama dus. Raar woord.

shortama (lying)


De Husband bracht eens heel lang geleden een lap stof mee van de Leuvense markt. Kersenpitje vertoeft daar wekelijks en hij dacht mij een plezier te doen. Dat deed hij ook, hoor: iets over een gebaar en tellen en je-weet-wel. Maar het was tricot. En ik zat in mijn ik-ben-bang-van-tricot-tijdperk. Bovendien zei de print me helemaal niks.

shortama (close)


Maar enkele weken geleden kreeg dat lapje (50 cm, veel te weinig, maar what does he know) een doel en toverde ik het om in een shortama. We zullen het stashbusting noemen. Of roeien met de riemen die je hebt.

shortama (close-up)


Niet genoeg tricot voor een matching pyjamabroek betekent alternatieven zoeken. Effen tricot lag ook niet in mijn voorraad. Ik vond wel een te korte zwarte legging van een Dochter.

shortama (bird's eye)


De taille van die legging was perfect, de lengte kortte ik serieus in. Met boorden van de restjes eekhoorntricot kan er toch nog van een sort of geheel gesproken worden, niet? Dat de naden niet matchen ligt volledig aan mijn onnauwkeurige werk op een donkere avond, voor een pyjama kan mij dat niet erg schelen.

shortama (collage)


En de Zoon? Die was weer keiblij met zijn nieuw slaapgerief, ondertussen al een beetje afgewassen van het vele dragen. Hijzelf was duidelijk nog niet gewassen tijdens de fotoshoot. Zalig, toch?

shortama(tricot bij Kersenpitje)

20 gedachten aan “de shortama”

 1. Wauw, de husband die een lap stof meebrengt van de markt. Dat durft de mijne niet te riskeren 😉
  En wat een creativiteit met 50 cm tricot en een legging, tof!!

 2. Zalig! En inderdaad, shortama, what's in a name,…
  Ik heb hier ook nog een berg tricot liggen, enkel nog goed genoeg om in te slapen. Ik zou beter meedoen met jou stashbunting!

 3. Shortama, nog nooit gehoord! Maar je maakte alleszins een leuke versie! En stiekem blijf ik hopen op ook eens een stofje van het lief 😉

 4. De meeste mannen zouden eerder stiekem stoffen gaan verkopen 🙂 Ik zou het de mijne niet kwalijk kunnen nemen, want mijn stapel blijft maar groeien. Leuk wat je met 50 cm hebt gedaan!

 5. Zo'n shortama's zijn net wat hier ook op de planning staat om tricot te verwerken. En wat leuk dat je man zomaar stof voor je meebrengt, ik zie het de mijne nog niet doen.

 6. Super leuk gedaan! Mooi geheel geworden en niet exact doorlopende naden worden je direct vergeven volgens mij maakte ik nog nooit iets met exact doorlopende…

 7. Die van mij bracht ook al eens stof ter verrassing mee :)! Leve dat soort mannen en leve uw creativiteit!

 8. ♥ de scoutsknieën! En hier is het altijd zo dat ik met de dingen die ik zelf maar tussendoortjes vind, het hardste lijk te scoren bij de meisjes. Ik kan me voorstellen dat dit zijn favoriete nachtstuk is!

 9. Tot vorig jaar vond ik een pyjama maken een beetje tijdverlies. Maar nu ik er een paar op de teller heb, vind ik deze uit de winkel niet meer de moeite. Ik geniet elke avond van hun pyjama's! En ja, van deze zal je ongetwijfeld steeds meer gaan houden. Al was het maar omdat jouw zoon er ligt in te blinken in de zetel en je telkens aan de heldendaad van je man moet denken 😉

 10. Super creatief opgelost. Let nu maar op dat jij bij het kopen van stof geen commentaar krijgt van de husband dat je te veel stof koopt. Zijn argument is gegarandeerd "met een half metertje kom je toch ook toe 😉 "

 11. Ik vind shortama nu ook geen woord dat makkelijk bekt. Maar ge hebt wel een tof exemplaar gemaakt. En gelukkig had ge dat lapje zo lang bijgehouden, het komt nu goed van pas.

Reacties zijn gesloten.