wonderboom

De getalenteerde Lotte Martens trok mijn aandacht al in september van vorig jaar. Op de Fashion Fair van La Maison Victor merkte ik haar voor het eerst op. Haar prachtige, eigenzinnige en handgedrukte stoffencollecties zijn uniek en van Bambiblauw mocht ik enkele stukken uittesten. Ik was in de wolken!

harlequin dress (jacket)


De eerste stof waar ik mijn schaar in durfde zetten kreeg de naam Wonderboom. Een stevige, glanzende grijsgroene stof waaruit ik een Harlequin Dress maakte.

harlequin dress


Het Harlequin-patroon uit La Maison Victor (winter 2014) maakte ik eerder al eens half. Het patroon bestaat uit slechts 2 delen, een voor- en achterpand, ideaal als je met stofpanelen zoals deze werkt.

harlequin dress (collage)

harlequin dress (collage back)


Ik stikte wel 2 nepen op de rug om de jurk een iets uitgesprokenere pasvorm te geven, wat in het oorspronkelijk patroon niet gedaan wordt. Zo sluit ze toch beter aan en doordat de stof wat stretch bevat is ze ook nog eens zalig om te dragen!

harlequin dress (collage detail)


De schoudernaden werden open gestreken en aan beide kanten getopstitcht. Een klein detail wat ik wel mooi vind, en waardoor die naad ook beter plat te krijgen was.

harlequin dress (close)


De stoffen zijn enkel en alleen te verkrijgen bij Bambiblauw en via de website van Lotte Martens zelf. Vrij exclusief dus. Alle prints hebben ook een effen variant, perfect om mee te combineren.
Ondertussen zoek ik de moed om in mijn favoriet te knippen. En als dàt gebeurt, krijgen jullie het hier snel te horen en te zien!

55 gedachten aan “wonderboom”

  1. zeer mooi ! Ik heb al gezien dat ze mooie stofjes heeft maar wel erg duur ( maar dat snap ik wel ). Maar ik vind het moedig dat je schaar durft te zetten in een stofje waar je zoveel voor betaald hebt. Je hebt er iets moois van gemaakt !

  2. Er liggen hier ook nog enkele van haar stofjes te wachten tot ik voldoende moed heb… Prachtig wat je met jouw lap gedaan hebt!

  3. En ideaal patroon voor zo'n mooie stof! Goed idee ook van die nepen in de rug, dan sluit het jurkje mooier aan. En dat van dat stiksel op de schouders ga ik ook onthouden!

  4. Wow, dit is prachtig seg. Hoe werkte je de hals en armen af? Bij mij is dat met biais, maar dan is het stiksel veel te ver van de kant, naar mijn goesting. Dit vind ik veel mooier!

  5. Prachtig!!!
    De eenvoud van de jurk doet de stof extra mooi uitkomen.
    De nepen maken het inderdaad af, heel tof!

  6. Hoe mooi alweer! En dit is nog niet je favoriet? Dan kijk ik met spanning uit…

Reacties zijn gesloten.