noorwegen

Enkele weken geleden trokken we naar Noorwegen. Vrienden waren zo lief ons uit te nodigen in hun vakantiehuis daar, en we werden er ondergedompeld in een winter wonderland.

norway15


De houten blokhut (Die te huur is, dus allen daarheen!) staat hoog op een berg, in alle rust en met vergezichten waar je van achterover valt, op een goeie 3 uur rijden vanuit Oslo.

norway9
norway8

Ik ben geen wintermens, maar dit… 

Noorwegen leek wel de plek waar de wereld eindigt.

norway16
norway22
norway21

Waar bomen baarden hebben.

norway1
norway3

Waar blauw écht blauw is en wit ook écht wit.

norway12


Na 6 dagen reden we richting Oslo om daar nog twee dagen de stad te verkennen. I’m a citychick after all.

norway20
norway18


We verbleven er in een prima hotel met uitgebreid ontbijt. Niet onbelangrijk in één van de duurste steden ter wereld: je buik al van ’s morgens flink rond kunnen eten…
Een stad moet je beleven, dus ik loop graag gewoon rond en zie dan wel wat ik tegenkom. Veel voorbereidend werk kwam er deze keer niet aan te pas.

norway17


Het Operagebouw stond natuurlijk wél op de lijst. Architectuur en een mooi design, ik kon er ùren naar kijken.

norway14
norway7


De wijk Grünnerlokka is de nieuwe, hippe, upcoming buurt en dat moet je mij geen 2 keer zeggen. De overdekte food market Mathallen bijvoorbeeld is zo’n plek waar ik me wel een tijdje kan amuseren.

norway5

Rond en op de straten Markvejen en Thorvald Meyers Gate vind je er ook tal van leuke winkels, lunchplekken en koffiebars.

norway13
norway11
norway10


(1) Kaffebrenneriet (verschillende vestigingen)
(2) Mitt Lille Hjem (concept store)
(3) Liebling (koffie en shop)
(4) Funky Fresh Foods (lunch en koffie) in het DogA (design og Architekursenter)
(5) Ostbanehallen (food market)
(6) Mocca Oslo (koffie en lunch)

norway6
norway4

Tjuvholmen is een buurt op een schiereiland dat vanaf Aker Brygge het Oslofjord in steekt. De buurt is volledig vernieuwd en heeft een Strandpromenaden (7) met uitzicht op de haven, het fjord en Akershus Slott (8). Bovendien is het Museum voor Moderne Kunst (9) er gelegen, een prachtgebouw van de gekende architect Renzo Piano.

norway19

Via het koninklijk paleis (10) wandelden we ook naar Vigelandsparken (11), een sculpturenpark met meer dan 200 beeldhouwwerken gemaakt door één en dezelfde kunstenaar: Gustav Vigeland. Een wat vreemde plek…

norway2

Na zo’n winterstop in Noorwegen ben ik nòg meer benieuwd naar de vibe van dat land in de zomer. Ooit ga ik terug, dat staat vast!

26 gedachten aan “noorwegen”

  1. Wauw! Wat een mooie foto's. Ben nog nooit in Noorwegen geweest maar wil al heel lang eens naar Oslo en nu krijg ik daar nòg meer zin in 🙂

  2. Oh wauw, wat zou ik graag terug gaan naar Noorwegen, maar deze keer in de winter… Oslo ziet er ook zeker de moeite uit!

  3. Deze post krijgt een 'save'. Noorwegen – Zweden staat hier op de bucketlist. Volgend jaar gaan we in de winter naar Lapland. Ik kijk er al zo naar uit. Gingen jullie met het vliegtuig of vertrok je van hieruit met de auto?

    1. Wij vlogen naar Oslo, en reden van daar met een huurauto verder. Vooral omdat we maar 8 dagen vakantie hadden. Onze vrienden doen het in de zomer altijd van hieruit via Denemarken met de auto en ferry. Maar dat vraagt tijd natuurlijk.

  4. Waaaa! Echt onze droomreis! Hopelijk binnen een paar jaar… Zo verliefd op Noorwegen…

  5. Prachtige foto's! Ik was ooit in Oslo met de marine, helaas veel te kort om alles te kunnen zien. Amper 2 dagen, waarvan ik al 1 dag niet van boord kon wegens 'on duty'. Het feit dat we Oslo binnen en buiten zijn gegaan langs de imposante kant van het water -uiteraard 😉 -, de fjorden, maakte veel goed. Dat zijn momenten die op mijn netvlies gebrand staan!

  6. Wij gaan naar noorwegen in mei, ik boekte nog geen verblijfplaats, dit zou super zijn! Ik hoop dat er nog plaats is…

Reacties zijn gesloten.