à nana’s, chevron en bye bye bird

Ananassen zijn de nieuwe flamingo’s. Dat ondervond Petite Couture ook, toen vorige dinsdag de A Nana’s jersey van Aime Comme Marie zò snel in tientallen virtuele winkelmandjes vloog dat ze nooit bij mijn Favoriete Twaalf geraakte. 
Een verwittigd man (of vrouw in dit geval, meer dan waarschijnlijk) is er twee waard: wil je deze leuke print in de polykatoenen variant, hou de webshop van Petite Couture dan goed in de gaten want heel binnenkort zijn ook die weer verkrijgbaar. Of beter: volg de winkel via Facebook, dan mis je de lancering zeker niet. Ik maakte er alvast een zomers bloesje uit, en met de restjes puzzelde ik deze quilt.

quilt


Een quilt, omdat die A Nana’s zo mooi matchte met de okeren Bye Bye Birds van Atelier Brunette en de zachtroze en okeren chevron die ik lang geleden kocht bij Georgette. De combinatie van die drie stoffen leek wel voorbestemd, ik kon het niet negeren.

quilt (folded)


Dus knipte ik vierkantjes. En nog meer vierkantjes. En stroken van een off-white gespikkeld katoentje van Den Depot.

quilt (collage)


En ik puzzelde. En werd daar helemaal ontspannen van.

quilt (chair)


De quilt werd doorstikt, niet met de hand maar met de machine. Totaal ongehoord in de quiltwereld waarschijnlijk, maar ik zag die uren en uren handwerk niet echt zitten. Lang geleden, toen de dieren nog konden spreken, de vogels nog te voet gingen en er geen internet was om me ’s avonds mee bezig te houden, deed ik dat wél, rememberEn met z’n tweeën was dat ook leuker.

quilt (collage1)


Soit, hij is afgeraakt. Bovendien is hij voor mij alleen. Ik kruip eronder op chilly avonden en ga hem mijn hele verdere leven koesteren. Ik blijf die kleurencombinaties prachtig vinden.

quilt (folded1)


En binnen 40 jaar of zoiets zullen mijn kinderen over hun oude moeder zeggen: 
Die gouden ananassen op haar quilt? 
Tja, what can we say? Dat was zoiets hip in 2015.
(stoffen bij Petite Couture, Georgette, Bambiblauw en Den Depot)

42 gedachten aan “à nana’s, chevron en bye bye bird”

 1. Ik dacht: 'een quilt?', maar oh boy, was I wrong om mij vragen te stellen bij een van uw maaksels.
  Hij is zo schoon!! Kom Eva, ik wil er ook zo een…past perfect binnen mijn herfstige kleurenpallet.

  1. Als ik ooit eens kéi-veel tijd heb, Isabelle. Of als we dat als duo-job kunnen doen: gij knipt, ik stik. Of omgekeerd, dat kan ook. En dan moeten we samen eens kéi-veel tijd hebben… When, oh when??

 2. ken de liefde helemaal, dochterlief had vorige jaar een zomerbroekje met gouden ananassen van de h&m , helaas met onherstelbare scheur, dus de stofjes kwamen als geroepen en ik slaagde erin om zowel van de katoenen versie als de stretch een stuk te kunnen bemachtigen 🙂 Een quiltje staat hier ook nog op de tot do lijst, maar net als jij zou ik het geduld en de tijd niet kunnen opbrengen om die met de hand te doorstikken. En idd zeer mooie combinaties!

 3. Wat een pareltje! En dat is het leuke aan zo'n quilt hé, daar groeit niemand van zijn leven uit. En de machine wordt best wel veel gebruikt in het doorstikken, alleen om die laatste stap van de "binding" af te werken, zou het volgens de regels van de kunst met de hand moeten zijn. Ken je "free motion quilting", dat is iets wat ik echt wel nog es zou willen proberen 🙂

 4. Prachtige kleurencombi! Wat zul je er blij mee zijn! Ik doe het je niet na, zelfs niet met naaimachine ; )

 5. Ooh boy, love this! Ik wenste dat de onder een dekentje op de bank tijd snel wordt vervangen door buiten op de loungebank in het zonnetje, maar voor deze deken mag het nog wat langer koud blijven!

 6. Oh knap! Dat deed ik nog nooit en eigenlijk niet zo begeesterd van quilts, maar nu ik jouw versie zie…tiens

 7. Wat mooi ! Zo afgewerkt zou ik er ook wel meteen onder kruipen ! Quilten heeft mij eigenlijk nog nooit aangesproken, maar als je daar zo ontspannen van wordt, moet ik het misschien ooit eens een kans geven ….

 8. Groot gelijk dat je hem gebruikt voor je zelf op rustige avonden maar of die vaak voor komen daar twijfel ik aan 😉 Mooi is hij wel in elk geval je quilt

 9. Jaaaa, meer quilts in de wereld. Vooral zulke mooie. Zelf vind ik het wel meevallen hoe lang het doorstikken met de hand duurt. Echt! Je krijgt er wel lelijke vingers van. Dat wel.

 10. Trouwens: als ik die prachtstofjes van Aime comme Marie zie passeren, dan kan ik alleen maar aan Italië terugdenken waar ik de ontwerpster mocht ontmoeten. Zij is vast ook in de wolken met al die mooie resultaten. 😉

 11. Net klaar voor vandaag met het verwerken der ananasjes, zie ik dit leuke berichtje voorbijkomen. Oh wat is hij mooi geworden die quilt!!! Mag ik daar ook eens komen onderliggen 😉

 12. Wàt een werk maar wàt een resultaat! Die wordt er inderdaad eentje voor het nageslacht. En dan binnen twee generaties weer retro als ananassen weer hip zijn, dus jij hebt dat goed gezien 🙂

 13. Ik blijk baar niet de enige te zijn die daar ook wel eens wil onder liggen 😉
  Misschien moet ik er ooit eens zelf aan beginnen, dan kom ik hier raad vragen! En ja, de kleurtjes zijn zalig!

 14. Ik heb het meestal niet zo voor quilts, maar deze, o ja, die zou ik ook nog wel zien zitten. Wat een pracht van een stoffencombinatie!

Reacties zijn gesloten.