petite couture: tweestrijd en korting!

Ik zeg heel snel ja. Op alles. Zonder nadenken vooral, en af en toe wreekt zich dat. Mijn enige voornemen voor 2015 was dan ook om wat vaker nee te durven zeggen, en dat deed ik al twee keer! Maar bij dat voornemen noteerde ik in mijn binnenste een post scriptum. Eentje dat vermeldde dat ik geen nee wilde zeggen op een vraag van Wendy van Petite Couture
Want eerlijk waar, hebben jullie die webshop al eens bekeken? Zo schoon zeg. En dan nog schone stoffen bovendien! Ik voelde het vanaf het eerste moment, hiér ga ik dikwijls langskomen. Mijn oog wil namelijk ook wat. Dat is zo met eten, met interieurs, met winkels en zelfs met elektrische apparaten: ik kan mezelf verliezen in iets dat klòpt.

En hier klopt het.

En wat ook klopt, zijn de stoffen en prints van Aime Comme Marie. Tot een maand geleden kende ik Marie niet. Tot ik met zachte hand hier naartoe werd geleid: oh! En ah! En zie!

sorbetto top (full)


Petite Couture was er als de pinken bij, de stoffen vlogen de deur uit. En ik? Ik kreeg een pakje nude en goud. En tweestrijd maakte zich van me meester. Een topje, dacht ik. Of deze rimpelrok, die wil ik al zo lang. De stof belandde toevallig naast 2 andere schoonheden en toen zag ik plots een quilt. Helemaal voor mezelf.
Wendy zal het geweten hebben, de twijfelaar in mij bestookte haar met mails: wat denk je, Wendy? Wat denk je? Wat dénk je??

sorbetto top (collage)


Scrollend door mijn Pinterest besloot ik voor de quilt te gaan. En voor een tanktop. Niks tweestrijd, we go all the way!

sorbet to top (close)


Het topje werd de eenvoudige Sorbetto Top van Colette Patterns. Een (gratis) patroon dat me lang geleden al kon bekoren.

sorbet to top


Een platte plooi in het midden van het voorpand is het enige wat het topje anders maakt. Ik stikte ook nog gouden zigzagband op de schoudernaden.

sorbetto top (detail1)

sorbetto top (detail)

De stof is fijn en dun, perfect voor warme zomerdagen.  

De A Nana’s prints waren jammer genoeg uitverkocht nog voor iemand “Wat mooi!” kon roepen. Maar het goede nieuws is dat alle kleuren terug voorradig zullen zijn in de tweede helft van maart! En zagen jullie ook de Aime Comme Marie jersey al? Prachtprints in prachtkleuren: ik kon amper kiezen. Vanaf morgen ook opnieuw in die leuke A Nana’s print trouwens.

sorbetto top (collage1)


Voor jullie maakte ik een lijst van 12 van mijn favoriete stoffen. Een beetje vanalles: katoen, jersey, viscose. Twaalf stoffen die ik mooier dan mooist vind. En als jullie dat ook vinden heb ik goed nieuws: vanaf vandaag tot en met 8 maart krijg je op deze stoffen 10% korting.

En de quilt? Daar leg ik de laatste hand aan. Wordt vervolgd dus!

(stof bij Petite Couture)

28 gedachten aan “petite couture: tweestrijd en korting!”

  1. De eeuwige twijfelaar in mij twijfelde bij het zien van deze mooie stoffen gelukkig geen seconde.
    Hier ga je veel plezier aan beleven, deze zomer!

  2. Hier wordt regelmatig naar de website gesurft sinds op IG een foto verscheen van de tricot versie van deze stofjes. Ik wacht geduldig af.

  3. Mooi topje en de afwerking aan de schouders maakt het helemaal af! Laat dat mooi weer nu maar komen ;-)!
    mizolilie.blogspot.com

  4. Dat valt hier in goede aarde van mijn drie dochters… ik vermoed bandwerk. Schone stof, ik moet daar dringend ook bestellen.

  5. Reuzecerieus naar die quilt 🙂 Ben hier ook een proefversie aan het afwerken en verdorie, da's moeilijker dan het eruit ziet 😉

  6. Oh prachtig Eva! Ik was altijd meer fan van de diamantjes en veertjes van ACM, maar nu ik dit bloesje gezien heb vind ik de ananassen net zo leuk!

Reacties zijn gesloten.