zwarte tinten, zei ze…

Anderhalf jaar geleden, toen Dochter 1 aan haar laatste lagere school-jaar begon, kreeg ze een eigen gloednieuwe kamer. Een niet erg grote kamer, die fris en vrolijk werd geschilderd, behangen en ingericht. Met behang van Pip Studio, een okergele muur en wit meubilair dat werd opgevrolijkt met wat felblauw. Moeder blij, Dochter blij.

Marta's room


Na één jaar al veranderde ze van gedacht: ze wilde zwart.
Wàt?! roloogde ik, op een niet al te enthousiaste toon.
Ze voelde de bui hangen en zei: “Of ja, een paar zwarte tinten dan. Hier en daar.”
Wat is dat toch met tieners en zwart? Niet dat ik niet van zwart hou, maar volledige zwarte muren in een kamertje van 7 vierkante meter? 12 maanden nadat de kamer ingericht was? Ik dacht het niet.

Marta's room (collage)


Na 6 maanden elke discussie ontwijkend borrelde er een idee op in mijn hoofd. Petit Pan! Zwart en felblauw! 50% korting! Ik mailde, bestelde, stuurde wat vriendinnen in het rond (nog eens merci, An en Nele <3 ) en stikte een dekbedovertrek in mekaar. Net op tijd voor kerst.

Marta's room (bed)


Zo’n dekbedovertrek is een fluitje van een cent. Ik maakte hem zonder flap, maar gebruikte wel kamsnaps om de onderkant te kunnen sluiten. Hier deed ik dat al eens eerder. En Sofie doet het hier mooi voor. (Enkele weken geleden legde Griet trouwens gedetailleerd een andere manier van het maken van zo’n overtrek uit.)

Marta's room (bedlinnen)

Marta's room (collage1)

Hier bestelde ik een zwarte poster. En stak die in een zwarte kader. Net op tijd voor nieuwjaar.

En vorige week deed ze zelf een aankoop. Nòg een poster. Met zwarte letters 🙂

Marta's room (collage2)


De intrede van zwart is minimaal, maar de Dochter is gesust. Voorlopig althans.

stof bij Petit Pan Antwerpen
meubels en gordijnen bij Ikea
zitzak bij Loods 5
stoel bij RetroFurnish
kapstok bij Flying Tiger
behang bij Colora
ladebeslag wolkjes bij Zara Home33 gedachten aan “zwarte tinten, zei ze…”

 1. Mooi gedaan. En anders een compromis sluiten: een meubeltje in van dat heel donker grijs met een twist verven. Ik kan het niet goed uitleggen, maar het is heel mooi 🙂

 2. Schone compromissen!
  Tieners, tsss ;). Doet me er aan denken dat ik nog eens Stien haar kamer moet bloggen. Die heeft het ook al voor zwart.

 3. Heel geslaagd, dat dekbedovertrek!
  En dat moet lukken zeg. Ik gisteren maar zoeken en zoeken naar "die site met die leuke posters" en uiteindelijk zonder resultaat moeten opgeven. En lap, gij zet hem hier gewoon efkes op uw blog. Thanks! 🙂

 4. Herkenbaar! 😉 ik wou als tiener 2 gele muren, een groene en een echte rode EN een zwart plafond! En kreeg dat ook! Mijn kamertje was zelfs nog kleiner denk ik! En toch viel dat goed mee! Jouw oplossing is anders ook super geslaagd!

 5. Wou dat ik in de tijd zo'n mams had … hoewel, 'k had geen klagen hoor, maar ik moest toch wel zelf instaan voor mijn nieuwste ideëen!
  Zal ik onthouden, compromissen te sluiten met pubers (jij de bloemen, zij het zwart!).

 6. oh boy ben ik nog blij dat ik een kleine prinses heb 😀 ik snap dat niet, zo een zwartfascinatie! ik had dat zelf nooit eigenlijk 🙂

 7. heel mooi hoor. Ik ken dat. Toen onze dochter 9 was kreeg ze een nieuwe kamer. ze koos voor een hoogslaper maar nu is ze bijna 15 en wil van die hoogslaper af. Ze was overlaatst mee naar ikea en zag hele mooie dingen. Kgeloof zelf dat het zoiets gelijk je dochter zou moeten zijn. Dus deze zomer wordt haar kamer nog maar eens onder handen genomen

Reacties zijn gesloten.