thank-you-sweaters

Wie mij op IG volgt, zag dat we de voorbije week in Het Noorden doorbrachten. Ja, wij zijn geluksvogels want mochten mee met vrienden die er een houten huis in de bergen bouwden. Meer daarover later.
Als bedankje maakte ik sweaters voor hun kroost. Hun kroost, dat zijn tieners. En laat tienergerief nu net mijn comfort-zone zijn.

sweater for Norway (folded)


Voor de middelste van de drie kinderen maakte ik een simpele, klassieke sweater. Ik nam het truienpatroon uit SVDHZ 2 maar al gauw had ik door dat zelfs de grootste maat hier niet meer zou passen. Dus vroeg ik op een avond een hier rondlopende tiener om zijn sweater uit te trekken en noteerde maten. En zo geschiedde: een trui, medium-sized.

sweater for Norway


De sweaterstof kocht ik bij Den Depot, een ferme jongensprint, die ik combineerde met effen donkergrijs voor de mouwen en het rugpand.

sweater for Norway (full)

sweater for Norway (detail)

Voor de boorden koos ik zwart. Aan de schouders knipte ik het voorpand door om er paspel tussen te steken, wat ik hier trouwens ook al eens deed.

truien2


In Noorwegen ontpopte de tiener zich als een waar supermodel. Cool toch, die gasten?

sweater for Norway (collage)

hoodie for Norway (full)

Voor de jongste maakte ik een hoodie, oftewel de kaptrui uit SVDHZ 1.

hoodie for Norway


In combinatie met de wat gedurfdere zwarte tricot met ruitjestextuur werd dat een trui op het lijf geschreven van deze kleine show-off.

hoodie for Norway (back)

Hij droeg hem een hele week lang, I tell you.

hoodie for Norway (details)

hoodie for Norway (collage)


En de derde?
Wel, die derde sweater is een geheim. Of toch nog voor een tijdje. 
All will be revealed, nog even geduld.
(alle stoffen bij Den Depot)48 gedachten over “thank-you-sweaters”

  1. Megacool en stoer! In combinatie met die zwarte ruitjestricot vind ik hem echt wel knap!!! Ik ging direct kijken op de site van den depot voor de hero-stof en lap, uitverkocht … Dacht binnenkort voor de zoon een superhero-feestje te geven en die stof zou perfect binnen het plaatje passen ;-).

  2. Vandaag al enkele mooie dingen zien passeren op verschillende blogs en dit ook weeral! Zo schoon! Wij hebben een huis in Zwijndrecht met ne kei toffe buur, ge moogt ook eens komen logeren 😉

  3. Zo leuk! En wat een appreciatie wanneer de trui een hele week gedragen wordt! Wij hebben vrienden die in Noorwegen wonen en zou ook wel eens willen genieten van dat prachtige land. Jammer genoeg wonen zij in een appartement. 😉

  4. Super mooi gemaakt.Is misschien ook nog leuk voor mijn zoon…
    Heb vandaag een eenvoudige jumpsuit voor maatje 56 gemaakt uit het stof dat ik vorig jaar bij je gewonnen heb.Laat mji dan maar kleren maken voor mezelf of voor tieners 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *