een groentje bij mon depot

Wafeltjesstructuur in een stof brengt altijd de nostalgicus in mij naar boven. En ook al is het geen échte wafeltjesstof, de nieuwe katoen piqué van Lucy Has a Secret die Mon Depot vanaf vandaag (vanavond 20u.) aanbiedt had hetzelfde effect. Dat vroeg om een retrojurk!

Lucy jurk (move)


Ik nam het patroon van het mei-bloesje uit Little Miss Y’s Wardrobe en zette er een rokdeel aan.

Lucy jurk


Dat mei-bloesje is er eentje met veel nepen en foliekes, zoals een open rug en doorgeknipt voorpand waar ik mintgroene paspel tussen stak.

Lucy jurk (back close-up)


Het naaien van het bloesje verliep niet zonder horten of stoten, en ik herinnerde me vaag een blogpost van haar met als titel “grote en diepe zuchten”… Ik was gewaarschuwd. Voor het bevestigen van de kraag nam ik dan maar de Theo-handleiding van Zonen 09 erbij, en toen kwam het goed.

Lucy jurk (sitting)

En die rug, oh, die rug!

Lucy jurk (collage)


Als onderste kopenpad en kraagstander gebruikte ik een langgespaarde bloemetjeskatoen. Een prachtige print waarin ik nooit durfde knippen wegens te mooi. Maar ach, in een kast ziet ook niemand er wat van, nietwaar?

Lucy jurk (front close-up)


De stof is verkrijgbaar is vele kleurtjes, van suikerzacht roze tot diepzwart. Ze verwerkt voortreffelijk, valt soepel en is toch niet te dun. Ook Judith, An en Deborah mochten er in avant-première mee naaien.
Dus: waar wachten jullie nog op? 
(stof bij Mon Depot)

56 gedachten aan “een groentje bij mon depot”

 1. Deze is magnifique, staat haar zoooo mooi! Die open rug is een voltreffer! Knap!

 2. Ik denk dat ik absoluut niet te veel moeite moet doen om dit modelletje hier aan de puberdames verkocht te krijgen. Die rug is gewoonweg prachtig!!!!
  Alvast gepind.

 3. Fan van Piqué en van het mei bloesje! Maar nog grotere fan van hoe verrassend jij die twee gecombineerd hebt, gij krak!

 4. Ja jong, dat zal hier weer een goeie reclame zijn. Ik zou er eigenlijk ook wel zo eentje willen … als ik nu niet zoveel op mijn to sew lijstje staan had … Ben nu even aan het twijfelen, is dat de tweede dochter? Welke maat draagt ze normaal? En welke maat heb je gemaakt?

  1. Een kleine jaartje jonger dan de onze dus, maar het ziet er wel een grote uit! Welke maat draagt ze uit de winkel? Staat maat 32 dan in het boek?

  2. Het boek start vanaf maat 30 (tot 44), Nora draagt anders 158 (minstens). Ze is nogal groot voor haar leeftijd, even groot als Marta die 2 jaar ouder is en eerder gemiddeld.

 5. oh boy ik duwde die slecht maak-ervaring in een hoekje van mn hersenen weg 😀 Maar wat een pracht van een jurk heb jij daar gemaakt! Me love big time!

Reacties zijn gesloten.