fel en fleurig (kcw #2 – winter 2015)

Via Facebook kocht ik van haar de overschot van een wollen stof in felgeel en blauw. Ideaal voor een tussenseizoenjas voor Dochter 2, ze straalt als geen ander met alle tinten geel. Toen de Husband de betreffende lap zag liggen, deed hij het weer: “Doet me aan Ikea denken.”
Lap. Je kent het wel: plots zie je niks anders meer dan die vier grote letters.
I. K. E. A.
Maar ik deed het toch, ik maakte er een jas van. Thank God voor SVDHZ 2, met patronen tot maat 164 is dit boek een aanrader. Vooral ook omdat je er je eigen creativiteit zo goed in kwijt kan, heerlijk.

jas (back)


Oké, het werd best een opvallend exemplaar, die jas. Maar kinderen, zelfs al zijn ze bijna 11, komen daar helemaal mee weg. Fantastisch toch!

jas (collage1)


Dochter 2 werd geraadpleegd over de voeringstof. Ik gaf haar twee mogelijkheden: zachte, witte teddy of felle, schreeuwerige bloemen. Ze ging voor het laatste, tot mijn grote vreugde!

jas (unworn)

jas (open)


En ja, het valt op, die voering. I like

jas (collage2)


De bloemen kwamen ook terecht in de binnenkant van de kap die ze er zelf graag aan wou. De stof won ik ooit in de improvisational pleating wedstrijd van Straight Grain. Ik heb gelukkig nog genoeg over van deze mooie voile voor een lichte zomerjurk voor Dochter 2.

jas (collage)


Deze jas is niet iedereen zijn smaak, vermoed ik. Helemaal niet mainstream, zoals de tieners het vaak willen. En daarom net vind ik het zo geweldig.

jas


Op naar een vrolijke lente!

59 gedachten aan “fel en fleurig (kcw #2 – winter 2015)”

 1. Als 't nu blauw met geel geweest was dan zei ik ook Ikea, maar hier niet hoor! De buitenkant vind ik prachtig, de combi met de stof van de binnenkant , hoewel ik daar een prachtig zomerjurkje in zie, zou ik wrs niet gekozen hebben hier. Maar hé, wie ben ik als jouw dochter daarin schittert!

 2. Helemaal top zeg …ben blij dat ik.het model eens beter zie want in het boek niet zo duidelijk gefotografeerd. Heel mooi …Zie het zo zitten

  1. Oh ja, dat was jij! Ik wist meteen wat het moest worden toen ik het zag (owv de kleur) en meestal ben ik te laat voor zulke FB-aankopen. Chance dat jij het liet liggen 😉

 3. prachtig! en ik vind die gewaagde combinatie héél geslaagd, zou het mss zelf niet durven, maar ben blij dat je het deed.

 4. Helemaal niet mainstrream inderdaad, maar je dochter staat er prachtig mee, hopelijk draagt ze het veel, want hier gebeurt het wel eens dat zo'n dingen in de kast blijven hangen. Al was ik de week blijverrast dat Inge een zelfgemaakte broek die ze nog nooit gedragen had uit haar kast plukte, combineerde met iets waar ik nu nooit zou opkomen en nu met plezier draagt, en ook helemaal niet mainstream hoor. Ik ben ook blij dat ik de jas eens anders zie dan in het boek en in een grote maat.

 5. Die man van jou heeft ongelijk hoor! En ik denk dat het personeel van de Ikea alleen maar zal kunnen dromen van zo'n mooie uniformjas! 😉

 6. Zo leuk in de felle kleurtjes! Staat haar ook mooi! Heb geen Ikea idee erbij ; )
  Ik ben nu toevallig ook bezig, @KCW, met een winterjas uit SVDZ2. Ook een originele en gewaagde, eentje uit een wollen deken. Hoop alleen de deadline te halen ; )

 7. prachtige stoffen, alleen zou ik de binnenkant/kap in iets anders gekozen hebben, maar daar volgt zeker nog een prachtig jurkje van

 8. Toch tof, zo'n tikkeltje anders. Als ze een dochter van haar moeder is, is het niet te verwonderen dat ze voor deze voering koos. De goeie smaak wordt doorgegeven. 🙂

 9. Super! Ik heb het stofje ook nog thuis liggen. Ik durfde er niet mee aan de slag gaan, ik dacht ook dat het té zou zijn. Tot ik jou versie zag! Ik ga er deze week nog aan beginnen :-)!

Reacties zijn gesloten.