een sweater uit een lapje

Sweaterstof is hard to find. Tenminste, sweaterstof die niet effen of te meisjesachtig is. Ik keek al vaker mijn ogen uit bij Spoonflower, zoveel keuze! Maar ook: zo ingewikkeld… De benamingen van de stoffen, de afmetingen… ik vind het een doolhof, die website. Dat kan natuurlijk ook aan mij liggen hoor. In elk geval, ik hakte wat knopen door in de week dat Spoonflower geen verzendkosten aanrekende en bestelde lukraak twee lapjes met een print van Andrea Lauren.

sweater Jakob (folded)


Lapjés, ja.
Toen ze – vrij snel – in mijn brievenbus belandden was ik behoorlijk teleurgesteld. Met een breedte van 71cm vang je echt niet veel aan als je Zoon de zeven al even gepasseerd is. Dju toch. Bij het nakijken van mijn order bleek dat ik een “fat quarter” bestelde. Eigen schuld dus.

sweater Jakob (detail1)


Een voorpand van een sweater, dat is alles wat ik uit het lapje geknipt kreeg. Bij Den Depot vond ik een passende kleur sweaterstof voor de rest van de trui.

sweater Jakob (full)


SVDHZ1 leverde het patroon. Een kaptrui zonder kap, want zelfs daar was mijn fat quarter te klein voor.

sweater Jakob (collage)

sweater Jakob (detail)


Een mooie trui, dat wel!

sweater Jakob (sitting)


Ik heb nog een restje Spoonflower-leeuwen over: 45cm hoog, 30cm breed. Wie het wil ruilen voor wat paspel, biaislint, ritsen…: stuur me een mailtje, dan sluiten we een deal.
(sweaterstof bij Den Depot – leeuwentricot bij Spoonflower)

58 gedachten aan “een sweater uit een lapje”

 1. Amai, een keischone trui! Die kleuren passen super mooi samen. Toffe jongenstricot is moeilijk te vinden, maar deze is er duidelijk wel eentje 🙂

 2. Wat een mooie trui! En de voorkant krijg je toch niet samen op de foto met de achterkant 😉 Dus dat valt niet op!
  Ik blijf fan van de duimgaten!

 3. Oh die trui zou hier ook in de kast mogen komen liggen. Ik ga die website ook eens bekijken want leuke jongenstricootjes zijn niet al te dik gezaaid

 4. Prachtig! En ook al uit noodzaak geboren, ik denk dat ik deze versie mooier vind dan wanneer de hele trui uit leeuwenstof was geweest!

 5. Mooi hoor! En goed om weten dat je voor een voorpand toekomt met een fat quarter. Ik vind dat juist mooi, alleen het voorpand in een printje. Helemaal goedgekeurd dus! (An)

 6. Waaw! Sjiek dat je het toch deed bestellen, ik klik steeds weg 😉 En ik vind de pull zeer geslaagd!

 7. Knap gemaakt zeg!Ik heb geen ervaring met Spoonflower maar weet nu indien ik er ga bestellen dat ik moet opletten!!Ik vind tricot vinden voor mezelf nog moeilijker.Zou graag dat model uit Zo geknipt 2 maken voor mezelf:voor appelen en peren maar ben nog niets naar mijn zin tegen gekomen.Heb jij misschien een tip?!

  1. Ik gebruikte voor de dochter een wollen, gebreide stof. Niet echt tricot. Zelf haal ik zulke dingen wel eens bij Pauli, wat raad van verkopers kan nooit kwaad. Die voor mezelf was wel een dikkere tricot van het Stoffenspektakel.

 8. Wauw!!! Ik ga ook eens moeten kijken op Spoonflower precies, kei toffe stof!

 9. Wauw!!!!!!!!!!!! Prachtig! Helemaal mijn ding!
  Nog maar eens een voorbeeld van hoe het onbedoeld anders uitdraaide en het resultaat wondermooi is!
  Ik wil héééél graag ruilen! Ik kan met dat lapje voor Flor zeker wat aanvangen. En ik vind het prachtig! Nu hopen dat ik niet de duuznste in rij ben. 😉

 10. Ik geraak daar ook niet aan uit aan Spoonflower met als gevolg dat ik dan maar niets heb besteld toen het de laatste keer gratis verzending was. Jammer, want ik vind jouw trui super en de kleuren lijken mij heel goed te passen bij jouw zoontje!

 11. Supermooi!
  Bij Kiwi Fabrics (de nieuwe – Belgische – webshop van Sheena Blogt) zijn er al verschillende sweaterstofjes van Andrea Lauren in het aanbod gepasseerd …

 12. Heel geslaagd! Enkel het voorpand in leeuwen, daar is toch niets mis mee (ook al zat het anders in je hoofd)?

 13. zo mooi! De kleinzoon zou hier een gat in de lucht springen! Ga eens vlug bij spoonflower kijken. Want inderdaad, leuke jongensstoffen zijn net iets minder makkelijk te vinden.

 14. die "geenverzendingskortingopspoonflower" ging helaas aan mijn neus voorbij, ondertussen wel al een mandje daar gevuld met Andrea Lauren's schoon spul. Daar ben ik helemaal verliefd op, dus ook op deze! Mocht je nog een ruil zoeken, laat maar weten 🙂

 15. Ik vind de trui prachtig. Ik denk dat onze zoonlief dat ook wel kan waarderen…. Ik zal de website ook eens gaan bekijken!

 16. ssssst, dit is gewoon een perfecte trui kind! Echt! Ik ben fan! big time! Ik bestelde ook volop bij de geen-verzendkosten-bij-spoonflower! En elk pakje apart laten verzenden ook zodat ik geen douanekost moest betalen 😀

Reacties zijn gesloten.