de leopard girls

1, 2, 3 truien. Uit 1, 2, 3 boeken. Met één lap stof van 2 meter.
Ik kocht de lap voor een hoodie voor mezelf. Maar toen bedacht ik dat ik niet echt van hoodies hou en ze ook zelden of nooit zou dragen. Dus kwam ik met een alternatief op de proppen.

sweater x 3 (2)


Zo Geknipt 2 leverde een eerste alternatief: het truitje met korte mouwen. We naaiden het synchroon, Eva, ik en nog een handvol anderen tijdens een avondlijk Naaikaffee.

sweater x 3 (Zo Geknipt 2)

sweater x 3 (Zo Geknipt 2 - detail1)

Ik gebruikte de achterkant van de tricot als contrasterende middenpand en boord. Een fijn patroon, en eenvoudig in mekaar te steken. Het ingewikkelde rekenwerk om je patroon te verkrijgen is bijlange niet zò ingewikkeld als het er uitziet. De lengte is maar nipt, jezelf opmeten is duidelijk niet ideaal.

sweater x 3 (Zo Geknipt 2 - detail2)


SVDHZ 1 gaf me een hoodiepatroon waarmee ik aan de slag ging voor Lady Lucille. Ook hier werd de achterkant van de stof graag gebruikt.

sweater x 3 (hoodie SVDHZ1 - hood)

sweater x 3 (hoodie SVDHZ1 - detail)

sweater x 3 (hoodie SVDHZ1 - sleeve)

En dan het eerste naaiwerk uit SVDHZ 2: een trui voor Gorgeous Gisèle. Ik had maat 86 nodig, en dat voorziet het boek niet. Dus ik verkleinde de kleinste maat met behulp van een longsleeve-patroon van De Droomfabriek. Met wat logisch denk- en rekenwerk lukte dat zonder problemen.

sweater x 3 (collage)

sweater x 3 (sisters)


De Leopard Girls, they rule!

sweater x 3

sweater x 3 (1)


(stof bij Stoffenspektakel)

63 gedachten aan “de leopard girls”

  1. Super! Wat een mooi stofke seg. En de meisjes vinden het vast heel tof om dezelfde trui te hebben als hun tante. Gorgeous, alledrie! (An)

  2. Ha, ik vroeg me deze ochtend nog af wanneer je je luipaard ging bloggen. Nu begrijp ik de kleine vertraging: niet één, maar drie! En alledrie even knap. De mijne wordt geblogd zodra mijn blokkapsel en -outfit voor een pauze in een hoek verdwijnen 😉 In elk geval: het synchroon naaien was superplezant! Nog eens dikke merci!

Reacties zijn gesloten.