kerst-tijd

Soms, als ik zin heb om te naaien maar geen tijd voor grote projecten, dan begin ik te prutsen. Zoek ik stoffen uit die bij mekaar passen en bedenk ik tussendoortjes. Die tussendoortjes vermeerderen zich, en voor ik het weet heb ik er evenveel tijd aan besteed dan aan het maken van een echt kledingstuk. Waarvoor ik geen tijd had.

x-mas stuff 6


Deze keer werden het kerst-geïnspireerde tussendoortjes. Mijn school organiseert een kerstmarktje op de laatste schooldag van het jaar, zodat leerlingen en ouders bij het afhalen van rapporten ook nog iets hebben om naar te kijken. En om geld aan te besteden, natuurlijk! Want de opbrengst gaat naar de bouwprojecten van de school. Zodat ik na 15 jaar eindelijk uit mijn container kan.

x-mas stuff 4

x-mas stuff 3

Kerstboomhangers en Tilly’tjes.

x-mas stuff 5


Die Tilly lijkt me ideaal om kadobonnen feestelijk in te verpakken.

x-mas stuff 2


Fijne, kleine naaisels in stoffen waar je vrolijk van wordt. Ik hoop dat ze allemaal de deur uitvliegen naar andere, feestelijke oorden!

x-mas stuff 1

33 gedachten aan “kerst-tijd”

  1. Zo van die reeksjes zijn altijd zo jammer om te scheiden: ik vind dat net prachtig met z'n allen bij elkaar. Maar ik hoop toch dat ze veel opbrengen, en een nieuw 'kot' opleveren!

  2. Die Tilly's mag je voor 'groot' geld verkopen hoor, dat den bouw er snel komt. Bij ons zou er al 14 jaar geleden een nieuwbouw komen … en nu zitten we nog maar het tweede jaar in containers, nadat de al te rotte klassen afgekeurd werden. Dat belooft, nog 13 jaar te gaan???

  3. Grappig, gisteren 3 Tilly's gemaakt om cadeaubonnen in te verpakken, en eergisteren aan kerstboompjes begonnen 🙂

  4. oh elke keer als ik zo een berg bandwerk spulletjes zie denk ik: Ik moet dat ook dringend eens doen, zodat ik tasjes heb om kleine cadeautjes in te stoppen, of dat ik kleine hebbedingetjes heb om uit te delen… En elke keer verdring ik dat weer naar de achtergrond eh!

Reacties zijn gesloten.