blauwe, blinkende julia

Vandaag laat Compagnie M de tiener- en volwassenversie van haar sweaterpatroon Julia los op de wereld. Ik testte voor haar (na lang twijfelen want ik wilde zelf ook wel zo’n sweater) maat 12 jaar. Dochter 2 kon wel een trui gebruiken en het toeval wilde dat ik pas een rekbare, blauwe glinsterende stof kocht bij Pauli. Weliswaar met een ander doel voor ogen, maar soit. Flexibiliteit, you know.
Het patroon heeft een aantal variaties: met of zonder zakken, kraag of niet, hooggesloten of met decolleté, schouderflapjes… En bovendien is het een makkelijk patroon, héél snel klaar ook.

julia sweater

Dochter 1 speelt model voor mijn versie voor Dochter 2: ik koos een buidelzak op het voorpand, en een gewone halsuitsnijding. Op de schouders kwamen flapjes met rode knopen.

julia sweater (buttons)

julia sweater (collage1)


De mouwen zijn maar nét lang genoeg, maar in het definitieve patroon zijn ze alvast verlengd.

julia sweater (collage2)


Een sportieve trui, die tegelijk een beetje ‘gekleed’ wordt door de stofkeuze.

julia sweater (closer)Two thumbs up voor dit patroon, sowieso! Misschien nog als kadootje voor de feestdagen? Hierheen dan!

(stof bij Pauli)

39 gedachten aan “blauwe, blinkende julia”

  1. Heel mooi ! Leuk dat het patroon verschillende uitvoeringen kent. Wil ik ook gaan maken. Leuk tienerdochter en ik zelfde stofje kiezen maar andere uitvoering dragen ? Gaan we doen !

  2. Oh zo schoon. Ik ben zelf niet echt een sweatermadam, maar krijg het gevoel dat ik wel eens zou kunnen plooien voor de damesversie 😉

  3. in 1 kleur is die top! Ik zag gisteren ergens een versie met blauwe bloemen en een effen deel, maar vond dat zo raar staan! Deze is wel echt leuk!

Reacties zijn gesloten.