de 10 van 2014

Nu het jaar op zijn einde loopt worden her en der lijstjes gemaakt. Ik hou van lijstjes. Zolang ze niet te cliché zijn tenminste. Wie Stairway To Heaven of Child In Time dit jaar wéér in een top 100 stemt, krijgt met mij te maken, I tell you. Dus toen Stien een stokje smeet naar Sharon en ik dat vervolgens in mijn richting zag vliegen, greep ik dat met twee handen.
Mijn 10 favoriete foto’s van 2014? Ofcourse!
Geen foto’s van hoogstaande kwaliteit, de meeste nam ik met mijn telefoon, maar foto’s met herinneringen aan blije tijden. In chronologische volgorde.
1 januari, onder een palmboom in Sri Lanka. De Zoon op zijn coolst. Ongewild, want hij is daar niet mee bezig. Maar geef iemand een zonnebril en een strandstoel…

10 van 2014


Diezelfde dag. Dochter 1 en haar eeuwige enthousiasme en contentement. Eigenschappen waar ik jaloers op ben en die ze hopelijk nooit verliest.

10 van 2014


6 maart, lunch ergens in Kopenhagen met een allerliefste vriendin die ik overal achterna reis. En heel erg mis. We hadden een glas wijn op, de slappe lach en maakten selfies met slechte filters en een duckface.

10 van 2014


9 april, de Husband en een weemoedige blik op de Bosporus. De allerlaatste minuten van een citytrip opzuigend. Melancholie in een foto.

10 van 2014


24 mei, de Maasvallei. Waar we met collega’s fietsten en wandelden. Elk jaar een andere bestemming maar elke keer met een krop in mijn keel omdat we op diezelfde uitstap 4 jaar geleden totaal onverwacht een goede vriend verloren. Collegialiteit viert op zo’n moment hoogtij.

10 van 2014


27 juni, ik geef les in de beste school ter wereld. Dat meen ik. Of waar nog zorgt de directeur dat Customs de laatste schooldag de speelplaats komt onveilig maken? Een schone dag: muziek en het einde van een geslaagd schooljaar, iedereen was blij. En in een volgend leven word ik concertfotograaf. Altijd de beste seats in the house.

10 van 2014


5 juli, Heimbach in Duitsland. Dit beeld is voor mij elk jaar het échte laatste beeld van het schooljaar. Als we na 4 dagen primitief kamperen huiswaarts keren. Daarna is het eindelijk serieus vakantie.

10 van 2014


25 juli, Dochter 2 en Lady Lucille. Ik weet niet goed waarom ik deze foto zo plezant vind. De compositie? Lucille die opkijkt naar haar nichtje?

10 van 2014


9 augustus, feest voor twee jarige nichtjes. Zomer in een heerlijke tuin, een meisjestuin. En de Zoon die dat fantastisch vindt, al dat vrouwvolk.

10 van 2014


24 augustus, dahlias en verbena. Maar dat hadden om het even welke andere bloemen kunnen zijn. Hun kleuren en hun symmetrie, zònder twijfel de redenen waarom ik zo van bloemen hou. Perfectie.

10 van 2014


Mijn 10 van 2014.

20 gedachten aan “de 10 van 2014”

  1. Maar dit is echt zo'n heerlijk stokje hé. Zoveel schoons en liefde dat in die lijstjes zit, net zoals in 't uwe. Héél mooi en ik vind die foto van de dochter en Lady Lucille geweldig. Misschien omwille van het geheimzinnige gegniffel? Ik zie die foto en wil héél graag weten waarom daar zo gegniffeld wordt!

  2. Wat een heerlijke kinderen! <3 Die eerste foto is zalig, je ziet de palmboompjes weerspiegeld in de bril!

Reacties zijn gesloten.