little black dress

Naast deze jurk werd hier nog meer feestgerief gemaakt met de prachtstoffen van Mon Depot. In zwart satijn van Mis-En-Plis, want elke vrouw heeft een little black dress nodig. Of twee.

Ik wilde al heel lang een boxy jurk maken, volgens de simpelste tutorial ooit, die ik een jaar geleden pinde via Cotton and Curls, één van mijn favoriete blogs. De stijl van Liz van C&C is heel vaak mijn smaak, ze naait op goed geluk de tofste kleren bij mekaar. Misschien technisch niet altijd even goed onderbouwd, maar vaak moeten die kleren ook geen eeuwigheid meegaan. Voor mij toch niet. Fashion, dat verandert in een vingerknip.

Eenvoudig is ze zeker, die jurk! Ik maakte het rugpand langer dan het voorpand en aan de zoom en de mouwen kwam een brede kanten boord bezet met pareltjes en pailletten. Bling!

Doordat de hals ruim genoeg is kan ze zelfs gewoon over mijn hoofd aan, ideaal. Geen gedoe met ritsen of knopen.

Dit wordt er eentje voor Oudjaar, ik voel het.

Oh ja, op vraag een paar duidelijke foto’s van de vorige jurk: het is waar, de details verdwenen wat. Het kanten boordje aan de hals en de ruguitsnijding bijvoorbeeld. En eenzelfde lintje achteraan in mijn nek om de boel omhoog te houden. Want dat vroegen sommigen zich af.

mondepot - feestjurk (detail) 

Vooraan deed ik iets wat ik kopieerde van een gekocht topje (ik draag het hier). Een soort van flapje, wat een speels effect geeft aan elke gewone halsuitsnijding.

mondepot - feestjurk (neckline)

En verder niks speciaals, al gebruikt ik voor de eerste keer een tweelingnaald voor de zoom. Weer een stap gezet zeg!

(stof en kanten lint bij Mon Depot – foto’s door Frieda Van Hauwaert)

21 gedachten aan “little black dress”

  1. Niet mijn ding dat zwart jurkje. Gewoon omdat de vorm absoluut niet bij mijn rondingen gaat. Nepen zijn een must bij mij.

  2. Schooooon! Ik vind die van Cotton and Curls ook een straffe madam. Die speldt, knipt, naait maar wat en dat ziet er allemaal even geweldig uit!

  3. Wow, wat een leuk jurkje voor de feestdagen. Erg leuk met de bling-bling!! Ontdekte dit blog ook pas geleden, leuke tutorials inderdaad!

  4. Oh, helemaal mijn ding: eenvoudig zwart met een touch van blingbling! Ik denk dat ik ook mijn outfitje voor oudjaar gevonden heb (en nu nog wat tijd vinden 🙂 )

  5. Hoi, hoi, ik had je al zien 'blinken' in dit LBDeetje op Mon Depot. Staat heel leuk, en wat een mooie boord heb je gevonden! Is dat nu weer toeval, maar ik ben hier thuis ook de laatste hand aan het leggen aan mijn LBD, met rara ook een stofje van Mon Depot … Had ik in deze dagen van het jaar ook maar een fotostudio aan mijn achterdeur ;(

  6. Dat ziet er een zalig stofje uit om te dragen. Hopelijk was het even zalig onder de naaimachine want zo van die 'gladde' stofjes durven nogal eens tegenwerken. De jurk is alvast mooi geworden!

    1. Op foto ziet ze er gladder uit dan ze echt was. Ze verwerkt meer als katoen en valt ook wat stijver dan dat je op het eerste zicht zou denken.

Reacties zijn gesloten.