staalblauw, wit, goud en chocolade

Ik heb kinderen met een chocolade vel. Van het schone donkere fondant van Dochter 2 over het zachte, warme bruin van Dochter 1 tot het mokkakleurtje van de Zoon. Allemaal bruin, allemaal anders. Dat niet alle kleuren complementair zijn met hun specifieke eigen teint is duidelijk. Zo komen ze niet alle drie weg met grijs of zwart en kies ik nooit voor bruin of donkerblauw. 
Maar in de schatkist van Mon Depot zat staalblauw fluweel. Feestelijker kan bijna niet. Klassieker ook niet. En omdat ik diezelfde periode ook nog de Lotta-rok mocht testen voor Compagnie M, in een tienermaat, gooide ik de twee bij mekaar.

Nora for Mon Depot


Of drie. Want aan de zakflapjes verwerkte ik gouden kant. Afgewerkt met een gouden knoopje dat ik recupereerde van mijn prijzenrok die ik niet meer draag. Een kerst- of nieuwjaarsrokje, het mag op die dagen al eens wat klassieker, nietwaar?

Nora for Mon Depot

Op het rokje maakte ik een sweater met korte mouwen. In een crèmekleurige polytricot met een gouden streepje. En oh, wat steekt dat mooi af tegen mijn chocolade kind!

Nora for Mon Depot

Nora for Mon Depot

De kraag (en eigenlijk de hele trui) maakte ik volgens de richtlijnen uit SVDHZ 2, met een kanten biesje als extraatje. En korte mouwen. Want feestjes horen warm te zijn.

Nora for Mon Depot

Nora for Mon Depot(alle stoffen en kant bij Mon Depot – foto’s door Frieda Van Hauwaert)

39 gedachten aan “staalblauw, wit, goud en chocolade”

 1. Las ik daar nu Compagnie M en tienermaat in dezelfde zin? Jeej !!!
  Dat chocoladen meisje van u staat toch met alles ?!, Wat een prachtige jongedame , in een al even prachtige outfit.
  Laat de feestjes maar beginnen !

 2. Oh wat vinden wij het hier alweer een fijne ontmoeting met jouw dochter. De week van het ontdekken hé!
  En de outfit vind ik prachtig! Ik ben hier ook bezig aan een stijlvolle outfit voor de feestdagen en gewoon nadien. Ik vind het super dat Leonie zich ook graag eens 'opkleedt'. Sweaters en broeken vallen ook in de smaak, maar er mag al eens afgewisseld worden! Zou ook wel eens in die 'schatkist' willen loeren!

 3. Mooi met dat kantje aan de zakjes! Hier ligt ook alvast een feestelijke trui geknipt uit stof voor durf-het-zelvers 2

 4. Prachtig allemaal! De hele outfit is heel feestelijk en stylish.
  En die laatste foto….ohhh! Mooi meisje!

 5. Wauw!! Wat een prachtige meid!
  Zoveel moois dat je maakte, met telkens weer die fijne 'Eva' details! Love it!
  En oh, wat jammer dat je de rok niet meer draagt!

 6. Super mooi! Een jaartje geleden heb ik zo gelachen met mijn Rikkemie. We zaten te wachten bij kind en gezin en op de speelmat zat een ander kindje met een chocolade huidskleur. En ik zag ze vertrekken. Heel voorzichtig ging ze dichterbij… en wat deed ze? Ja hoor, ze ging eens lekken aan haar arm! En toen aan die van zichzelf… En ze speelden samen verder! Echt zo'n schoon moment! En de mama van het meisje en ikzelf schoten samen in de lach.

Reacties zijn gesloten.