sweater dress

Sweaters. Mijn ding niet, dacht ik. Soms lijkt iets nét een stap te ver, al vertelde héél de naaiwereld dat dat niks in zijn eigen is, zo’n trui. Ik wilde morele steun, en trok daarvoor naar Lier. Ook omdat zij die morele steun zou bieden en ik met haar hulp en wat heen-en-weer geschrijf een patroon op maat in elkaar had gebokst. Een mengeling van de kaptrui uit SVDHZ 1, de leather sweater uit La Maison Victor én wat gezond verstand van mezelf. Dat moest lukken.

sweaterdress

De sweater dress. Want Elodie ontwierp zo eentje voor JBC onlangs, en die stal mijn hart. Zo jammer dat hij enkel in het zwart te krijgen was en er daarenboven een rits in de rugnaad zat. Van onder naar boven, één die effectief werkte. Zo’n jurk én een horde puberale jongens in de buurt: dàt risico wilden we niet nemen.

sweaterdress (hood)

Op de Fashion Fair zag ik op de stand van Mon Depot deze prachttricot liggen. Al van ver, want ze glinstert extremely. Mijn tred versnelde een beetje en ik griste de laatste lap van tafel. Van mij!, dacht ik nog en betaalde met plezier.

sweaterdress (back)

En na een namiddag werk in goed gezelschap kwam die sweater hélemaal goed! Ik freestylede nog wat met extra bling in de vorm van een paspelbandje…

sweaterdress (collage)

… en zwierde er nog duimgaten bij ook! Zoiets simpel, terwijl dat er eigenlijk vreselijk ingewikkeld uitziet: dank u, Riet!

sweaterdress (close-up)

sweaterdress (thumb holes)

Merci, Joke, voor de support. Vanaf nu gaan hier nog wel wat sweaters gemaakt worden, lang en kort (want zag je deze en deze al?). Ik heb de smaak te pakken!

sweaterdress (close)(sweaterstof bij Mon Depot)

70 gedachten aan “sweater dress”

 1. Oh, wat werd hij mooi! Ik vind 'm wel goed bij haar velleke, maar het blauwe vestje geeft 't idd. wat meer pit! Toch eens wat meer blauw overwegen? 😉 (An)

 2. Heel erg gaaf zeg!! Ook helemaal ons ding hier. Goed idee om eens wat te gaan mengen met die 2 patronen, moet lukken! Mooi stofje ook 🙂

 3. Had ook al met dat idee zitten spelen maar cerieus hoe je die taille er zo mooi inkrijgt. Bij het patroon van mijn long top zit er in die zone weinig vorm 🙂

  1. Ik tekende de ronding over van de bloemetjesjurk van vorige week (die teenage swag jurk), die op zijn beurt dan weer overgetekend werd van een bestaande jurk. Plantrekkerij! 🙂

 4. Hahaha ! Als zonenmoeder zijn mijn hersenkronkels anders getraind als het om ritsen van boven naar onder gaat die effectief open kunnen !!! Maar uw sweaterdress is zowaar nog chiquer dan de Elodie-versie !

 5. Oh, en ik heb dat Strass sweaterstofje hier ook liggen. Met als doel een hoodie, maar dit is veel leuker. Nu nog de oudste dochter overtuigen en hopen dat ik met mijn anderhalve meter stof toekom.

 6. et voila! En nu zeg jij tegen al die anderen met sweatervrees: 'Dat is echt niet moeilijk, zenne, gewoon doen! Zeer mooi en hopelijk niet teveel discussie over de lengte… 😉

 7. Haha! ik moest wel lachen om die rits en die horde puberale jongens. Dat lijkt mij ook iets te riskant ja…
  Heel mooi geworden! Ik ga net beginnen aan een sweater dress voor mezelf, misschien doe ik die duimgaten er ook bij… heerlijk lijkt me dat!

 8. Nog eens: als Lilith tiener wordt en andere smaak krijgt qua kledij, kom ik bij jou les volgen 🙂
  Prachtexemplaar, alweer!

 9. Zalig! En ik maar denken dat je voor tieners geen leuke dingen meer kan naaien. Jij bewijst echt het tegendeel.

 10. Wow, wat een tof, stoer, chique kleedje. Ik zag het zo voor me, de versie van JBC en dan hups, die rits open. Nee, dat kan je niet riskeren. Toffe stof en wat een geluk dat je het laatste stuk kon grijpen.
  Deze versie laat ik mijn dochter zien!

 11. Wauw, wat een mooie sweater dress! Wel patroon heeft u daar voor gebruikt? Of heeft u deze te koop? Dit is echt een leuk model. Ik hoor het graag van u!

  Groetjes Patricia

  1. Als ik me goed herinner nam ik een patroon van een sweater met kap (uit Stof voor Durf-het-Zelvers 1 denk ik) en verlengde die tot jurk.

Reacties zijn gesloten.