stylo – issue 3 – part 3

Ook Dochter 2 kreeg wat nieuw gerief ter ere van Stylo 3. Zij ontgroeit het kindjesspul ook en dendert als een sneltrein richting tienerland. Jongens toch, waar is de tijd?
Voor haar vond ik de Anywhere Dress van Go To Patterns wel wat. In een leuke tricot is dat een jurk waar je echt alle kanten mee uit kan.

stylo3 (Nora2)

Ik wilde op de schouders een accent in een geperforeerd goudkleurig namaakleer dat hier al een eeuwigheid lag en ooit gekocht werd met een tas voor ogen. In mijn hoofd leek dat simpel, in realiteit gooide ik die jurk twee keer bijna in de vuilbak. De tricot is veel te dun, het leer wilde niet meewerken, ik knipte fout, stikte verkeerd… Enfin, alles liep mis.

stylo3 (Nora7)

Uiteindelijk kwam het goed, maar het is verre van mijn pronkstuk, deze jurk. De afwerking is abominabel in mijn ogen, al is dat op deze foto’s niet echt te zien. Natuurlijk niet, I have my pride.

stylo3 (Nora4)

Ik maakte ook nog een minirok, uit dezelfde stof als deze jurk. Simpel patroon, rechttoe, rechtaan geknipt, elastiek erin en hopla.

stylo3 (Nora3)

Het topje is gebaseerd op de Norah Dress van Welcome to the Mouse House. Die jurk kan je ook als tuniek maken, maar ik maakte ze nòg eens korter zodat het een topje werd.

stylo3 (Nora1)

Het geperforeerde leer knipte ik hier als Peter Pan-kraagje op het voorpand en stikte ik vast in de schoudernaad. Het geeft iets feestelijks aan het anders nogal eenvoudig topje.

stylo3 (Nora6)

Ook hier kreeg ik een tevreden dochter in de plaats, een blije dochter zelfs omdat ik haar een beetje grown-up laat lijken in deze kleren, haar grote zus achterna…

stylo3 (Nora5)(alle stoffen bij Pauli)

26 gedachten aan “stylo – issue 3 – part 3”

 1. Moh, wat een modellen van dochters heb jij zeg! Zo schoon gedaan! Ik zou voor deze outfits zo naar de winkel lopen (ahja, want zo schoon stikken kan ik nog niet zenneuh ;-)).

 2. Geweldig, hoe je het weet te doen – lijkt mij moeilijk, zo voor tienerdochters stikken ;).
  Wat ik me afvraag; blijft dat leer goed in de wasmachine?

  1. Het topje werd al verschillende keren gewassen en het kraagje ziet er nog steeds goed uit. De jurk ligt op de "verbetertafel" :-), die werd dus nog niet gewassen.

  2. Super, er ligt hier een prachtig lapje leer, ik denk dat ik je idee schaamteloos ga stelen…
   -van beroepsmisvorming gesproken; de 'verbetertafel' ;)-

 3. Als mijn dochters tieners zijn, kom ik op jouw blog al jouw ideetjes stelen denk ik! Prachtige exemplaren telkens en wat een mooie modellen!

 4. Ik durf je blog hier niet te laten zien aan de beginnende tiener(plus)dochter. Ze zou echt niet meer stoppen met zagen aan mijn oren. Je maakt echt kleding die tiener-meisjes aanspreekt! Of is het kledij die ons mama's van tienermeisjes aanspreekt?

 5. Val in herhaling, maar ik ben echt fan van je stijl. En je modellen zijn natuurlijk perfect om al dat moois te showen!!! Weeral hoedje af!

 6. Heel mooi, zalige combinaties! Uit je posts krijg ik veel zin om nog eens naar Leuven bij Pauli te gaan, super wat je daar uit de rekken haalde!

 7. Maar waw, wat hebben jouw tienerdochters geluk zeg. Als Lilith tiener wordt, kom ik hier bij jou afkijken, zoveel is zeker.
  Vooral dat rode kleedje vind ik prachtig.

 8. oh woowie! tof! Echt tienerspul! ik kan dat mentaal nog niet aan en gelukkig mag ik me nog wat wentelen in schattige jurkjes en rimpelrokjes 😀

Reacties zijn gesloten.