stylo – issue 3 – part 2

Mijn bijdrage in Stylo 3 ging niet onopgemerkt voorbij, ongelooflijk hoeveel reacties ik hierop kreeg. Zo fijn om dat te horen en te lezen, een mens kan niet anders dan er blij van worden.
Ik maakte voor Dochter 1 twee outfits. In ware teenager-stijl, en dat liep niet van een leien dakje. Stof vinden die geschikt is én bovendien een hip patroon spotten: het blijft niet simpel. Maar het lukte!
De Sunki Dress van Figgy’s trok meteen mijn aandacht en leek me wel een kanshebber in de juiste stof. Die vond ik: een leopard print in stevige katoen met flink wat stretch bleek ideaal.

stylo3 (marta4)

Om wat sparkle aan de boel toe te voegen (every girl needs some sparkle, right?) gebruikte ik gouden paspel aan de halslijn en de schouders.

stylo3 (marta5)

Van restjes die ik in huis had maakte ik ook nog een sjaal. De Commuter Cowl van Very Shannon zit een beetje raar in mekaar en is daardoor al geknoopt vooraleer je hem aantrekt. Ik maakte hem korter zodat hij echt nauw aan de hals aansluit en lekker warm is.

stylo3 (marta7)

stylo3 (marta8)

Voor een tweede outfit kocht ik een zwart topje en maakte daarbij een minirok en de Slouchy Cardigan van Heidi & Finn. Het patroon voor de rok tekende ik over van een rokje uit de New Look en werkte ik aan de zoom voor het eerst af met de tweelingnaald. Voor de cardigan gebruikte ik een glinsterende gebreide tricot, al zie je die glinsters niet op de foto.

styloe3 (marta1)

stylo3 (marta2)

De kraag van de cardigan kreeg hier en daar een accent en is nu al een grote favoriet. De snit is heel casual en Dochter 1 is vooral fan van de mouwen die nauw en hoog aansluiten. Van de stofkwaliteit ben ik minder tevreden: ze begon al erg snel te pluizen, jammer.

stylo3 (marta6)

stylo3 (marta3)(alle stoffen bij Pauli)

32 gedachten aan “stylo – issue 3 – part 2”

 1. Ik sta vol bewondering voor wat je allemaal tevoorschijn tovert voor je tienerdochter! Supermooi! LIjkt me wel erg tof als je haar dan zo in je zelfgemaakte outfit ziet pronken, niet?!
  Nog een fijne dag, groetjes,Hilde

 2. Zo knap ! Die cardigan ligt hier al een eeuwigheid geknipt en ik kom er maar niet aan toe. Mss toch een keer een efforreke doen na het zien van deze. Luipaardkleedje <3 it

 3. Je hebt jezelf overtroffen, enne dat tienernaaien, dat gaat je bijzonder goed af ! Jouw 'girls' mogen trots zijn ! Ik denk dat er hier eentje onmiddellijk 'dit wil ik ook' zou roepen als ze jouw bijdrage aan Stylo zou zien 🙂

 4. Awel tis allemaal prachtig!
  En dit is nu ne keer te veel dat ik de slouchy cardigan zie staan, en per sé moet en wil en zal maken voor mijzelven. Maar de maatjes zijn natuurlijk voor tieners, en niet voor late-twintigers, right?

 5. Wat een mooie creaties! Zo veel inspiratie voor tienerdochters. Fijn om te zien dat je ook voor oudere dochters nog leuke kleding kan maken! Mag ze toch sneller groot worden ; )

 6. leuke tiener outfit! En wat ik me nou nog afvraag, past de cardigan nu ook nog op het jurkje? voor een extra combi?

 7. Ik ga dat hier eens onder de neus van mijn schoonmoeder duwen, als voorbeeld van hoe luipaard ook klassevol kan zijn. Eenvoud siert, zij combineert helaas met blingbling. Deze outfits zijn een streling voor het oog!

 8. Oooh dat jurkje! ? als ik er het figuur voor had, ik zou het schaamteloos namaken ? klassevol, tikkeltje uitdagend en toch stoer! Helemaal mijn ding! En die cardigan ziet er zo hee

 9. Glitter and glamour … ik ben er momenteel zot van. Ik denk dat ik volgende dinsdag in Kortrijk (stoffenspektakel) vooral door dit soort zal aangetrokken worden!
  De cardigan vind ik ook heel leuk! Past jouw dochter in een 12 jaar of heb je aangepast?

Reacties zijn gesloten.