give-away voor poppenmoedertjes

Ik naaide nog eens een Lua-slaapzak. Omdat ik daar zin in had. En ook omdat Straightgrain het betreffende patroon zopas op de markt bracht in het Nederlands. Handig, en dus is het feest!

mini-Lua

Eerder testte ik het patroon en zag dat het goed was. En al snel maakte ik een tweede exemplaar in de mooiste stof.

mini-Lua (give-away)

En nu dus nummer drie!
Alhoewel… Niets is wat het lijkt, want dit exemplaar is een mini-versie. Een versie voor poppenmoedertjes. En ik geef het weg, samen met het échte Lua-patroon.

mini-Lua (collage)

Om maar te zeggen dat je met de Lua alle kanten uitkan. Verklein de boel en je maakt een meisje blij. Er hoeft zelfs geen rits in dan. Makkelijk zat, zeggen onze noorderburen.

mini-Lua (doll)mini-Lua (close-up)

Wil je graag het patroon én de mini-slaapzak winnen? Simpel, de Rafflecopter hieronder doet het werk.

a Rafflecopter giveaway

(buitenstof bij Amsterdamse stoffenmarkt – voeringstof bij Den Depot)

100 gedachten over “give-away voor poppenmoedertjes”

 1. Wat een mooie slaapzakjes.
  Het patroontje zou hier goed van pas komen, met een dochter dat een echt poppenmoedertje is en een hele goeie vriendin die recent bevallen is en die nog een zelfgemaakt kadootje te goed heeft

 2. Oh, wat leuk! Ik doe heel graag mee! Het patroontje zou heel erg van pas komen om een extra kerstpakje te maken voor mijn metekindje en van het kleine slaapzakje zou zijn 2jarig zusje helemaal weg zijn! Lieve groet

 3. Mijn twee dames van twee jaar zijn sinds tweetal weken echte mama s voor hun pop. En als zij gaan slapen vliegt ook pop in bed. Een slaapzak zou een schot in de roos zijn!

 4. Ik geef toe, ik doe eerder mee voor het patroon als voor de poppenslaapzak (egoïsme allom). Maar ik heb alvast een poppenmoedertje in gedachten die een extra kadootje onder de boom zal krijgen moest ik winnen…

 5. Ooo, wil net lukken dat de sint hier 2 Rubens Barn poppen brengt.
  Die zouden zo mooi kunnen slapen in zo een slaapzakje. En als er dan nog een patroontje bij zit kan ik zelf een tweede maken, ah ja iedereen content houden hé 😉

 6. Wat leuk die poppenslaapzak, en dat stofje ook heel lief.
  En hier is ook een poppenmoeder die dat helemaal geweldig gaat vinden, de slaapzak heeft ze nog niet dus dat is wel leuk om deze hier te kunnen winnen zodat de mama die kan gaan maken!
  Ik ga alvast duimen draaien 😉

  Grtzz Alexandra

 7. Ik denk dat hier 3 popjes zouden vechten voor dat slaapzakje, maar mijn kleine poppenmoedertje zal wel bemiddelen en ze er om de beurt in laten slapen :-). Ik waag dus mij kans!

 8. De dochter hier heeft vast poppenkandidaten genoeg voor zo'n leuke slaapzak!
  En voor het patroon: met vier kersverse borelingen in familie- en vriendenkring zal daar ook zeker genoeg vraag naar zijn!

 9. Dat zou hier met veel blijdschap onthaald worden. Alhoewel, als ik win, zou ik het misschien opzij leggen. Binnen een paar maandjes mag ik meter worden, en dan maak ik voor de kleine baby een grote versie en zorg ik dat het broertje er een mooi popje en nog mooier slaapzakje bijkrijgt.

 10. Poesje, de pop van mijn dochter heeft nog geen slaapzak, ze wordt meestal in een handdoek gedraaid als het slaaptijd is. Mijn zoontje z'n slaapzak begint krap te worden. We hebben nog een groter exemplaar liggen, maar dat is van de zus geweest en is knalroze. Niet echt jongensachtig dus. Ik zou heel graag een echte jongensversie voor hem maken, met auto's of zo 🙂

 11. oooo, geen meisjes en popjes hier met mijn jongens … maar wel een metekindje dat binnenkort grote zus zal worden en alvast oefent met een popje 🙂 Heel mooi! Pick me 🙂 x

 12. Wat een goed idee, zo'n miniformaatje! Als ik niet win, moet ik dat zelf maar gaan maken voor mijn jongste dochter! En de grote slaapzak is sowieso ook een goed idee, met een nichtje op komst.

 13. Ohhhh!!! Daar zou Lola zò blij mee zijn! Sinds een half jaar ofzo zijn poppen haast nog het enige waar ze mee speelt. Maar ze speelt er dan wel uuuuren aan een stuk mee. Hele verhalen en ze sleurt ze overal mee naartoe. Ze geeft ze ook de meest gekke namen. Elke keer weer andere namen trouwens. Ik kan het niet bijhouden 😉

  En die grote slaapzak, daar weet ik ook al iemand voor, als ik het patroontje win!!

 14. Ooooh, die zou hier zeker van pas komen, zo mooi gemaakt! Met de 11 poppen van Noor is er altijd wel eentje die geen slaapzak heeft om te gaan slapen 🙂
  En dan te zeggen dat grote zus Lily hier nog nooit met poppen gespeeld heeft! Ons Noor daarentegen is een echte poppenmama!

 15. Na twee jaar jongenspatronen zoeken en stiekem jaloers zijn op alle mooie jurkjespatronen, mag ik binnenkort mijn eigen meisje verwelkomen 🙂 Onze zoon heeft alvast een pop gekregen om te oefenen, die past vast wel in die mooie slaapzak.

 16. Wat een leuk idee… verkleinen tot poppenmaat.
  Vandaag zag ik dat een vriendin is bevallen van een meisje. Hier zou het een geboortecadeau worden.
  Liefs

 17. Wat een geweldig tof idee, verkleinen naar poppenmaat 🙂
  Hier zou Bientje erin terechtkomen, Liliths favoriete popje. Ze heeft er nog een stuk of vier, maar Bientje blijft toch haar liefste poppenkindje, zo blijkt.

 18. Ik denk dat ik de slaapzak geen aan ons sientje, daar onze guppie nog een buibaby is.
  Sientje is een meisje van 3 dat sinds dag 1 een plekje heeft in men hart. Ze is de dochter van goede vrienden en een ontzettend vrolijke en lieve meid.
  Toen ik haar vorige keer uit bed haalde zij ze zeer gemeend ik ben zo blij dat jij er bent.
  Wel deze meid verdiend wel zo'n mooie slaapzak voor haar pop!!

  HEt patroon gebruik ik dan voor slaapzakjes voor onze guppie 😉

 19. Ik denk dat ik de slaapzak geen aan ons sientje, daar onze guppie nog een buibaby is.
  Sientje is een meisje van 3 dat sinds dag 1 een plekje heeft in men hart. Ze is de dochter van goede vrienden en een ontzettend vrolijke en lieve meid.
  Toen ik haar vorige keer uit bed haalde zij ze zeer gemeend ik ben zo blij dat jij er bent.
  Wel deze meid verdiend wel zo'n mooie slaapzak voor haar pop!!

  HEt patroon gebruik ik dan voor slaapzakjes voor onze guppie 😉

 20. Het popje van mijn kleindochter zou in het slaapzakje terecht komen. Ze is net twee geworden en heeft hem van haar andere oma gekregen. Ze noemt haar popje pop. Een prachtige naam natuurlijk.

 21. Een poppenmoedertje is er niet in onze omgeving, maar wel een poppenvadertje. Die zal het slaapzakje zeker weten te appreciëren. En voor de eigen spruit-op-komst zou ik dolgraag een echte-kindjes-versie van het slaapzakje maken.

 22. Schitterend! Ons eigen klein popje is nog wat te klein, maar dat kunnen we wel even opzij leggen (de tijd vliegt immers zo voorbij)! Het patroontje daarentegen komt nu goed van pas. Ze kakt als de besten 🙂 met alle gevolgen vandien…

 23. De beide dochters zijn poppenmoedertjes. De pop die in het slaapzakje zal mogen slapen is hun lievelingspop van Corolle die de oudste dochter gekregen heeft toen ze bijna 1 jaar was.

 24. Aangezien ons eigen kleine meisje nog een beetje te klein is om met popjes te spelen, zou ik het slaapzakje cadeau doen aan het nichtje, dat nu begint een poppenmoedertje te zijn, zal ze vast super vinden. (en dan kan ik voor ons eigen meisje zelf nog een leuke slaapzak maken).

 25. De poppen en knuffels van de nichtjes worden hier altijd super gesoigneerd, jammer dat ze niet altijd genoeg (slaap)kleertjes hebben voor al die lieve knuffelaars, dus zo'n slaapzakje zou hier wel van pas kunnen komen.
  Met het patroon zou ik er zelf ook nog enkele maken, maar niet alleen voor de knuffels, ook voor de vele buikbaby's die de familie- en vriendenkring binnenkort rijke wordt is zo'n zelfgemaakte slaapzak altijd een leuk cadeautje. 🙂

 26. Mijn dochter van 3 zou zeker en vast haar Anna-popje in de slaapzak laten slapen. En ze zou het al helemaal geweldig vinden als ik ook een slaapzak zou maken voor haar grote kleine vriend Lee (het kindje van haar meter).

 27. Voor haar popje die momenteel de nachten doorbrengt in de speelgoedkoffer. Voor Sterre’s verjaardag staat mijn oude poppenbedje klaar. Om de koude nachten in die koffer te compenseren … en met een peuterversie erbij om samen in stijl te kunnen gaan slapen. Welovelua !

 28. Oh ik denk dat ik het als poppenslaapzak misschien nog idealer vind : groeien ze niet uit 😉
  Onze tweede dochter heeft massa´s favorieten knuffels die ze ´verzorgt´ , maar denk dat haar grijs olifantje met muziekje wel het eerst in jouw schattig slaapzakje zou belanden … gevolgd door de geadopteerde pop waar ik ooit uren mee rondliep 🙂
  … lichtje gaat branden : ik maak haar dan een eigen bijpassende slaapzak voor onder de kerstboom > merci voor de inspiratie alvast 🙂

 29. Ik wil zo graag het patroon om er eentje te maken voor kleine broer en grote zus zou het geweldig vinden om er al eentje kant-en-klaar te hebben voor poppemieke.
  Super give-away en wat een mooie slaapzakjes die je maakte 🙂

 30. Ohhh, zo schattig! Het zou beeldig staan, ale ja, liggen in de poppenhoek van mijn klasje. Met een pop erin 😉
  Het felbegeerde patroon zou ik natuurlijk ook erg fijn vinden. 🙂

 31. Ik ken een poppenmoedertje dat daar heel blij mee zou zijn. En het patroontje zelf zou heel handig zijn, aangezien wij ons eerste kindje verwachten eind maart.

 32. In de voorbije drie maanden werden er een meisjestweeling en een jongetje geboren én binnen een half jaartje nog een kleintje erbij, allemaal bij de kinderen van mijn nicht. In minder dan een jaar zal ze dus oma van vier kleinkinderen zijn ! Aangezien ik nog geen tijd en inspiratie had om passende babykadootjes te maken, zou dat patroontje hier héél welkom zijn 🙂
  'n vrolijke groet,
  sneksniltje

  1. Oeps ! Ik vergat nog bijna te antwoorden op de vraag naar wie het poppenslaapzakje zou gaan. Dat geef ik aan mijn vriendin voor haar dochtertje. Haar kinderen hebben alle noodzakelijke dingen maar elke maand is het financieel erg krap, waardoor haar gezin zich nooit een extraatje kan veroorloven. Hun lieve meid zou daar vast ontzettend blij mee zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *