de prinsessenjas

Al maanden zocht ik naar een jas. Geen jas tegen de kou, nee. Zo’n jas wat ik een prinsessenjas noem. Zo’n jas gedragen door Kate terwijl ze zwaait naar het volk. Zo’n jas wou ik.

Dat Kate op alledrie de foto’s zwanger is negeren jullie maar even …
De zoektocht naar zo’n jas leverde weinig op. Ze zijn er wel maar ofwel waren ze te duur naar mijn zin of was de print of kleur fout.
Maar toen was daar de redder in nood: La Maison Victor! In de laatste editie zag ik de Chloe, een jas met de perfecte prinsessensnit en iets meer casual. En op de Fashion Fair vond ik de ideale stof bij Mon Depot. Dus deze week maakte ik mijn eigen koninklijke jas!

chloe-jas

Het patroon voorziet in eerste instantie geen voering. Toch kon ik niet weerstaan aan de soepele stof die ik zag bij Veritas en in mijn ogen niet zou misstaan aan de binnenkant van de jas. La Maison Victor legt uit hoe je de patroondelen voor de voering tekent en in de jas verwerkt. Het duurde natuurlijk dubbel zo lang, maar het was de tijd meer dan waard. Zo’n gevoerde jas is toch heel wat afgewerkter.

chloe-jas (full)
chloe-jas (detail)
chloe-jas (open)
chloe-jas (collage)

En blij dat ik ben!
De nazomer mag nog even duren, want echt warm is zo’n jas niet. Hij dient natuurlijk ook niet om de kou in te trotseren. Maar om te zwaaien naar het volk. Jullie zwaaien toch terug?

chloe-jas1(buitenstof bij Mon Depot – voering bij Veritas)

63 gedachten aan “de prinsessenjas”

 1. Ha, ha, ik zit hier al bijna te zwaaien. Ik zag in burda, knip, … ook al gelijkaardige. Wij hebben dit jaat 'mantel' als thema in de naailes, missch ook dit?

  1. Ja, ik ben geen Burda-, Knip- en Ottobre-adept dus ik zie die dingen niet. Ik denk dat dat komt omdat ik nooit naailes volgde en ook nooit door old-school naaileerkrachten ben bijgestuurd. Die boekjes waren initieel te moeilijk voor mij en dus liet ik ze altijd links liggen, en blijkbaar is dat nooit veranderd…

  1. Het patroon van de jas is niet moeilijk, de patroondelen voor de voering tekenen vraagt een beetje concentratie, dat wel. Verder is het redelijk vanzelfsprekend, er zitten geen speciale naaitechnieken in ofzo. Doenbaar, zeker!

 2. oh schoon! En ook van uw topke ben ik erge fan. Nu hoop ik dat je zegt dat je dit ook zelf genaaid hebt en welk (fantastisch makkelijk) patroon dit was? wink wink

  1. Oh ja, dat topje… Het is één van mijn lievelingsstukken: mooie snit, fijne stof (en hoef je niet te strijken!). Maar niet zelf gemaakt, wél zelf gekocht twee jaar geleden al 🙂 In een onbestemd boetiekje in NY dan nog.

 3. Kei schoon! Ik wuif ook! Ik heb deze middag het patroon overgenomen. Morgen hoop ik er in te kunnen vliegen. Toch wel een beetje vrees, aangezien dit mijn allereerste jas wordt…

 4. Echt heel erg mooi!! Zeer geslaagd, ooit waag ik me er misschien ook eens aan 😉 ik he je voorbeeld alleszins gepind 🙂

 5. Jaaa! Nu de begin-van-het-academiejaar-drukte op zijn eind begint te lopen: wanneer brengt hare Majesteit een staatsbezoek aan Leuven? Ik zal op de eerste rij staan!

 6. Mooi, ik zwaai wel terug hoor.
  Ik ben nu ook een wollen jasje aan het naken, voor het eerst gevoerd. Ben er een beetje huiverig voor, maar met goed passen, meten en de juf van de naailes moet het toch wel lukken.

 7. waw… wat een heerlijk schone jas! daar ben ik toch wat jaloers op… misschien moet ik je jas dan maar als inspiratie gebruiken? 🙂

 8. Heel fashionable, mooi gedaan! Ik had mijn oog er ook al op laten vallen, maar dacht er een kort model van te maken… Is dat een optie met dit patroon denk je?

 9. Zéker zwaai ik naar je terug, koningin Evamaria!
  Heel mooi die jas, of moet ik mantel zeggen?

  Was ook leuk om je laatst IRL te ontmoeten!!

 10. Ik moet toegeven, het zei me niet zoveel , die Chloë , (hij/zij geraakte niet op mijn te-doen-lijstje)… daar bracht jij verandering in … heel mooi gemaakt

Reacties zijn gesloten.