peuterjurkje

Het babyjurkje van Mieke maakte ik al vijf keer, en hier en hier liet ik het jullie zien. Het is een succes, dat patroontje, absoluut. En groot was dan ook mijn enthousiasme toen Mieke besloot het uit te breiden naar 5 maten. 
Dus zie hier : papegaaien en mandarijntjes op een jurkje !

janneke-jurkje

Ik testte maat 12-18 maanden voor een 14-maander. Dat zal nog wat ruim zitten, denk ik. Maar Gorgeous Gisèle groeit, dus dat wordt geen probleem.

janneke-jurkje (detail)

janneke-jurkje (collage)

Afgewerkt met goudkleurige paspel en drukknopen in een mat beige. Die matte drukknopen kende ik nog niet en kocht ik op de Fashion Fair van La Maison Victor bij Kamsnappers. Veel keuze en scherpe prijzen! En eerlijk, ik vind de matte kamsnaps mooier. Minder “plastiekerig”, if you know what I mean.

janneke-jurkje (front)

Het patroon is gratis. Echt waar. Dankjewel, Mieke! 

Wil je ook graag maken? Hier moet je zijn.

janneke-jurkje (back)(stof bij stoffenmarkt Maastricht – voering bij Pauli)

27 gedachten aan “peuterjurkje”

  1. Ik je die stofkeuze toch elke keer weer nageven… ik zou dit nooit spontaan uit de kast hebben geplukt voor zo'n klein kindje, maar het is werkelijk om op te eten! Lijkt me een ideaal patroontje om aan te vullen met zo'n omkeerbare bloomers, al is het seizoen daarvoor misschien net gepasseerd.

  2. Dit jurkje moet ik zeker ook eens maken, alleen hangen hier momenteel alleen kaartjes van baby-jongetjes uit ;-(
    Bedankt voor de tip over de matte kamsnaps, wist niet dat deze bestonden.

  3. Ach wat jammer, geen enkel klein meisje in mijn omgeving om dit lieve jurkje voor te naaien. Maar ik geniet graag mee van jouw prachtige creaties. Weer prachtig! En het goudkleurige paspel vind ik zo leuk!

  4. Oooh! En wat moet dat zijn met een kleine meid erin! Ik sta alvast te popelen om ons meisje in jouw ananasjurkje te steken!

  5. Wow, free! That is amazing! I love this little dress – I must add it to my to-make list. Yours is precious!

Reacties zijn gesloten.