huisdierenverwennerij

Ik weet niet wat jullie ervan vinden, en of jullie dat überhaupt nodig hebben, maar slaap- en luierplekjes voor honden en katten zijn meestal behoorlijk lelijk. Voor onze honden kocht ik ooit een grote, prachtige rieten mand, die na een paar weken volledig opgegeten was en dan maar vervangen werd door een lelijke plastieke. Ook die werd systematisch afgeknabbeld en dat was al helemaal geen zicht, jullie kunnen het jullie wel voorstellen. Ik deed dan maar dat ik het niet zag, want veel aan te veranderen was er niet. Ondertussen rusten onze honden in vrede in de hondenhemel, en blijft er nog over: De Flor.


Flor (close)

De Flor is onze kat. Het is een meisjeskat en ze werd 15 jaar geleden genoemd naar een Thuis-personage. Geen idee waarom het De Flor werd.

De Flor woont buiten. Alleen bij serieuze sneeuw en kou eist ze een plaatsje op in de zetel ’s avonds. Maar 99% van de tijd is ze een gelukkige tuin-kat. Haar bedje was al lang aan vervanging toe, alleen was het vinden van iets moois én betaalbaar niet van de poes. *knipoog*
Dus keek ik eens rond in de tuinberging. En in mijn restjesmand stoffen. En ik maakte dit:

kattenmandkattenmand (collage)kattenmand1

Een oud fruitkistje werd haar nieuwe bed. Ik maakte een kussen van afwasbaar katoen en twee dekentjes van restjes teddyfleece en idolen.

Flor

Oh waauw… zei Dochter 2, dat zal De Flor wel zaaaaaaalig vinden. 
De Flor vindt het zalig, inderdaad. Ze ronkt nog luider dan voordien.

20 gedachten aan “huisdierenverwennerij”

  1. Wauw zeg! Kwatta en Cote d'or zijn jaloers en voelen zich een beetje verwaarloosd en ik een slecht baasje 😉

  2. Dat wist ik niet, dat er katten zijn die zo graag buiten zijn en blijven. Had zojuist nog de kans een vondelingske mee te nemen … maar ik zal niet zwichten wegens allergisch. De kids zouden dat wel zien zitten!

  3. Lucky Flor! Hier ook een grote rieten mand voor de hand maar die wordt netjes heel gelaten. Onze jonge kater daarentegen die krabt lekker zijn nestje stuk, dus die krijgt voorlopig nog geen nieuw 😉

Reacties zijn gesloten.