alles maal twee

De zusjes krijgen binnenkort twee broertjes. Twee, ja. En dat betekent àlles maal twee. Of maal vier, ’t is maar hoe je het bekijkt. In elk geval zal het een beetje drukker worden daar, ook op naaivlak. Dat voelde ik ook, toen ik voor een heuse baby-shower nog snel iets wilde naaien. Ah ja, dat moet dan maal twee… dacht ik plots.

babyjasjes

Twee jasjes. Want de eerste keer was dat recept me erg bevallen. Een relatief snel project, en toch een leuk resultaat. En jasjes, dat kunnen baby’s toch altijd gebruiken?

babyjasjes (collage)

Twee totaal verschillende stoffen, omdat ik vind dat tweelingen best hun eigenheid mogen hebben. Hopelijk vindt mama dat ook, bedenk ik nu pas…

babyjasjes (collage1)

De broertjes zullen geboren worden in oktober, dus deze jasjes zullen passen tegen de lente. Ik voerde ze daarom met nicky velours, niet mijn favoriete stof om te naaien (dat krult op! dat geeft stof! dat rekt!) maar ik kwam nog twee reuzenlappen tegen tijdens mijn opruimactie…

babyjasje1

babyjasje2

Ik duim mee voor een vlotte bevalling en veel daaruit volgend babygeluk. Ook maal twee natuurlijk.

(nicky velours bij Pauli – chevron bij ’t Stoffenwinkeltje – ‘druppel’stof bij Hawthorne Threads)

38 gedachten aan “alles maal twee”

  1. Oh, dat worden de zusjes en de broertjes dus, heerlijk! En helemaal 🙂 voor dit duo jasjes. Het valt, naar ik hoor van babyhebbenden, vrij ruim, maar dan kan het mooi het hele voorjaar mee.

  2. Ze blijven prachtig! Ik maakte er ooit ook eentje voor het nichtje welke het echt afgedragen heeft. Ondertussen is ze er bijna uitgegroeid en ja, ze zitten echt wel ruim (ze is anderhalf jaar). Maar ze zullen er dan ook echt heel veel geniet van hebben hoor!

  3. Altijd leuk om een zelf gemaakt cadeau te geven, wat zijn ze mooi afgewerkt en leuk inderdaad zo verschillend.

  4. Daar word je zo vrolijk van!
    Zag zojuist op je instagram het stofje die ik aan mijn neus voorbij liet gaan wegens te traag in beslissen … die met de kleurrijke insecten! Benieuwd wat je ermee zal maken!

  5. Schattig! Welk patroontje is het? Ik vind het soms toch ook nog altijd raar om zo alles in tweevoud te moeten kopen. Met naaien doe ik dat nooit. Gewoon te veel werk. Maar ik weet dus wie ik moet vragen op feestjes vanaf nu! 😉

  6. So, so awesome! What lucky recipients. And twins – just wow! I love the fabric you chose and how each one has its own personality, like you said. The piping is amazing. You always nail the details.

Reacties zijn gesloten.